Το déjà vu με τα νερά

Ο Μπάμπης Τεννές ήταν προπονητής του Ακράτητου στην υπόθεση του αγώνα με τον Ηρακλή και τα νοθευμένα νερά του 2004.

Οι καταγγελίες της Ξάνθης για απόπειρα δηλητηρίασης των ποδοσφαιριστών της πριν το παιχνίδι με τον Διαγόρα έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Πότε το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε απασχολήσει ανάλογη υπόθεση; Το μακρινό 2004, δηλαδή προ 17 χρόνων. Ήταν το παιχνίδι Ακράτητος - Ηρακλής 1-0 που διεξήχθη στις 25 Απριλίου 2004.

Οι Θεσσαλονικείς τότε κατήγγειλαν την ομάδα των Άνω Λιοσίων για χορήγηση μπουκαλιών με νοθευμένο νερό. Ο Εισαγγελέας παρενέβη, ενώ το πόρισμα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων διαπίστωσε ότι αυτά είχαν μέσα την ουσία αλοπεριδόλη. Σε μικρές ποσότητες μπορεί να επιφέρει απώλεια συγκέντρωσης, υπνηλία, αδιαθεσία, ταχυπαλμία, λήθαργο και ταχυκαρδία, ενώ σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να επιφέρει επικίνδυνες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, ακόμη και τον θάνατο.

Ο Ακράτητος που είχε τότε προπονητή τον Μπάμπη Τεννέ, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός μήνα από κάθε επίσημο και φιλικό αγώνα, αλλά και με πρόστιμο 15.000 ευρώ, γιατί «δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή στο χώρο των αποδυτηρίων του γηπ. «Γ. Παθιακάκης» με αποτέλεσμα να βρεθούν στα αποδυτήρια της φιλοξενούμενης ομάδας φιάλες νερού νοθευμένες με τη φαρμακευτική ουσία «Αλοπεριδόλη».

Μάλιστα, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ηρακλής, Αλέξης Αβραμίδης είχε δηλώσει:

«Εμείς πήγαμε στα Λιόσια υποψιασμένοι για τα όσα είχαν συμβεί με την Καλλιθέα και τον Ιωνικό. Γι' αυτό ψάξαμε τα μπουκάλια στα οποία παρατηρήσαμε μία μικρή τρυπίτσα κοντά στο στόμιο και τα παραδώσαμε στην Αστυνομία. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι περιείχαν την επικίνδυνη ουσία αλοπεριδόλη, που είχε εισαχθεί ενέσιμα σ' αυτά».

Last modified onΠαρασκευή, 07 Μάιος 2021 11:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep