Οι μάχες του... Ηρακλείου

O Eργοτέλης έχει αναμετρηθεί με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο Ελλάδος τέσσερις φορές. O Eργοτέλης έχει αναμετρηθεί με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο Ελλάδος τέσσερις φορές.

Εργοτέλης και ΟΦΗ έχουν αναμετρηθεί ακόμη τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ελλάδος, με την τελευταία να είναι το 1960.

Η κληρωτίδα έβγαλε το ζευγάρι Εργοτέλης – ΟΦΗ για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και η μάχη του Ηρακλείου θα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες σε δύο ξεχωριστά παιχνίδια που θα δώσουν άλλο παλμό στην πόλη της Κρήτης. Οι δύο ομάδες έχουν παρελθόν στον θεσμό, αλλά αυτό είναι πολλές δεκαετίες πίσω, όταν ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος ήταν εντελώς διαφορετικός.

Υπήρχαν οι τοπικές φάσεις στις περιφέρειες, όπως όλη η Κρήτη, ή η Μακεδονία και ο νικητής της διοργάνωσης συνέχιζε στα τελικά. Ο Εργοτέλης με τον ΟΦΗ είχαν βρεθεί τέσσερις φορές σε αυτή την, ουσιαστικά, προκριματική φάση από το 1955 μέχρι και το 1960 που συναντήθηκαν για τελευταία φορά.  

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗ - ΟΦΗ 
9 Μαρτίου 1955  ΟΦΗ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0  
14 Μαρτίου 1956 ΟΦΗ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 4-0  
23 Μαρτίου 1959 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΟΦΗ 1-0                         
7 Φεβρουαρίου 1960 ΟΦΗ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0  

Η αναμέτρηση της σεζόν 1958-59, ήταν η μόνη που ο Εργοτέλης πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Το γκολ του Εργοτέλη ήρθε μόλις στο 6ο λεπτό μετά από πάσα του Κακεπάκη στον Στεφανάκη και εκείνος σημείωσε το χρυσό γκολ που έφερε τον Εργοτέλη στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ως νικητή της περιοχής της Κρήτης, την οποία εκπροσώπησε.

Απόσπασμα από την εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ της 24ης Μαρτίου 1959:

«Ενώπιον πέντε χιλιάδων ηρωικών θεατών οι οποίοι αψηφούντες το τσουχτερό κρύο κατέκλυσαν το στάδιον Εργοτέλους δια να παρακολουθήσουν τον μεγάλο αγώνα αγώνα των δύο μεγάλων της πόλεως μας δια τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος (περιοχή Κρήτης) που εκέρδισε ο Εργοτέλης.  Η εμφάνισις του διεθνούς διαιτητούκ. Τζίτζη των εποπτών κ. Λέφα και Θεοδώρου καταχειροκροτείται από όλους του φιλάθλους και όλοι τους είναι ικανοποιημένοι διότι και πάλι η διαιτησία του διεθνούς μας θα είναι αμερόληπτη και επιτυχής όπως και εις το παρελθόν».  

ΟΦΗ: Μοσχούτης, Παπαδάκης, Σφακιανάκης, Μακατούνης, Γεωργιάδης, Ξενικάκης, Τζανακάκης, Βάβουλας, Καρασάββας, Παπουτσάκης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Κουντούρης, Ψυλλάκης, Δουλγέρης, Ζερβός, Κυκεραίος, Χατζηγιαννάκης, Καρνής, Δασκαλάκης, Κακεπάκης, Σκανδάλιος, Στεφανάκης.

Last modified onΠαρασκευή, 21 Δεκέμβριος 2018 21:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep