Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Νομική… ομοφωνία

Η απόφαση που θα παρθεί την Παρασκευή το μεσημέρι στα γραφεία της Football League θα πρέπει να είναι ομόφωνη, διότι δεν υπάρχει νομική κάλυψη για την επιστροφή των ομάδων στην δεύτερη κατηγορία και για αυτό το λόγο πρέπει να έχουν εξασφαλίσει πως δεν θα υπάρχουν προσφυγές. Η απόφαση που θα παρθεί την Παρασκευή το μεσημέρι στα γραφεία της Football League θα πρέπει να είναι ομόφωνη, διότι δεν υπάρχει νομική κάλυψη για την επιστροφή των ομάδων στην δεύτερη κατηγορία και για αυτό το λόγο πρέπει να έχουν εξασφαλίσει πως δεν θα υπάρχουν προσφυγές.

Το θέμα της αύξησης των ομάδων της Football League απαιτεί απόλυτη ομοφωνία ώστε να μην μπορεί να προσβάλλει κανείς την απόφαση.

Αυτή η απόφαση, όμως, δεν κατοχυρώνει ούτε την διοργανώτρια, ούτε την ΕΠΟ αν δεν είναι ομόφωνη. Οποιοδήποτε μέλος μπορεί να προσβάλλει αυτή την απόφαση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης διότι έχει απίστευτα πολλά νομικά κενά.

Η ΕΠΟ πέταξε το μπαλάκι στην Football League για την απόφαση της αύξησης των ομάδων και της αποδοχής στο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή. Αυτή η απόφαση, όμως, δεν κατοχυρώνει ούτε την διοργανώτρια, ούτε την ΕΠΟ αν δεν είναι ομόφωνη. Οποιοδήποτε μέλος μπορεί να προσβάλλει αυτή την απόφαση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης διότι έχει απίστευτα πολλά νομικά κενά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει ψηφορία των μελών της έκτακτης γενικής συνέλευσης για το αν θα πρέπει να πάρουν την απόφαση με ομοφωνία, ή θα αρκεστούν στην απόφαση της πλειοψηφίας με τα όσα μπλεξίματα μπορεί να δημιουργήσει αυτό πάλι στο πρωτάθλημα με προσφυγές και καθυστέρηση της έναρξης του.

O νομικός της ΕΠΟ, Θεόδωρος Κουρίδης, στην εισήγηση του είχε τονίσει πως μόνο αν υπάρξει ομόφωνη απόφαση από την Football League δεν θα υπάρχει κίνδυνος να μπλοκάρουν κάποιες ομάδες το πρωτάθλημα με την προσφυγή στην αθλητική δικαιοσύνη κατά της απόφασης αυτής.

Ο ΚΑΠ απαγορεύει ρητά να αλλάζει η προκήρυξη του πρωταθλήματος στη μέση της χρονιάς και μέσα στην προκήρυξη του πρωταθλήματος 2011-12 προβλέπεται πως την επόμενη σεζόν θα υπάρχουν στην κατηγορία 18 ομάδες. Ακόμη ένα στοιχείο είναι πως η ΕΠΟ δεν παίρνει η ίδια την απόφαση, αλλά μιλά για επικύρωση της αν τελικά το αποφασίσουν οι ομάδες της Football League. Πάντως ήδη το πρώτο καμπανάκι χτύπησε από την Πάτρα με την Παναχαϊκή να αναφέρει στην ανακοίνωση της πως θα κινηθεί νομικά εναντίον όλων.

Ακόμη και ο νομικός της ΕΠΟ, Θεόδωρος Κουρίδης, στην εισήγηση του είχε τονίσει πως μόνο αν υπάρξει ομόφωνη απόφαση από την Football League δεν θα υπάρχει κίνδυνος να μπλοκάρουν κάποιες ομάδες το πρωτάθλημα με την προσφυγή στην αθλητική δικαιοσύνη κατά της απόφασης αυτής.

ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Πάντως ήδη το πρώτο καμπανάκι χτύπησε από την Πάτρα με την Παναχαϊκή να αναφέρει στην ανακοίνωση της πως θα κινηθεί νομικά εναντίον όλων.

Ο Νομικός Σύμβουλος της ΠΑΕ Παναχαϊκή και πρώην πρόεδρος κ. Αλέξης Κούγιας μέχρι το τέλος της βδομάδας θα αποστείλει Εξώδικες προσκλήσεις δηλώσεις προς την FootballLeague, προς την Super League και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τόσο για τα θέματα της αυξήσεως των ομάδων της Football League, όσο και για το σκάνδαλο του μη υποβιβασμού και της παρανόμου αδειοδοτήσεως των ΠΑΕ της Super League που δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και έχουν δεκάδες προσφυγές τόσο στην Ελλάδα όσο στην UEFA και την FIFA.

Όλες οι ενέργειες και οι αποφάσεις της Super League και της ΕΠΟ για το πολύ σοβαρό θέμα είναι εντελώς παράνομες και αντισυνταγματικές και για την Παναχαϊκή είναι αδιανόητο να μην έχει παρέμβει μέχρι τώρα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης και να μην έχει λυθεί αυτό το θέμα δέκα μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της SuperLeague.

Last modified onΠαρασκευή, 17 Αύγουστος 2012 02:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep