«Εικονική η εγγυητική της Παναχαϊκής»

Δέκα πρώην ποδοσφαιριστές των Αχαιών ζητούν την αποβολή της Παναχαϊκής από το πρωτάθλημα.

Τη μη επικύρωση της βαθμολογίας και την αποβολή της Παναχαϊκής ζητούν 10 πρώην ποδοσφαιριστές της που εκπροσωπούνται από την ΚΕΠ. Όπως υποστηρίζουν στην καταγγελία που υπογράφει ο Γιώργος Παναγόπουλος, «το ποσό των 150 χιλάδων που αντιστοιχεί στην εγγυητική, έχει δεσμευτεί από την ίδια την τράπεζα για λογαριασμό της, βάσει σύμβασης εκχώρησης απαιτήσεων λόγω ενέχυρου με την εγγυοδοτούμενη ΠΑΕ προς διασφάλιση άλλης μεταξύ τους δανειακής σύμβασης»!

Αναλυτικά:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

1.EΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ,
2.ΑΓΩΝIΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΕΠ-SUPER LEAGUE 2

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

1.Του Αθανασίου ΠΙΝΔΩΝΗ,
2.Του Γεωργίου ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ,
3.Του Μιλτιάδη ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ,
4.Του Φωτίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,
5.Του Αντρέα ΧΟΥΣΑ,
6.Του Κωνσταντίνου ΜΠΑΝΤΑ,
7.Του Φωτίου ΓΚΟΥΖΙΩΤΗ,
8.Του Θεοδώρου ΠΑΚΑΛΤΣΗ,
9.Του Αθανασίου ΠΑΤΗΝΙΩΤΗ και
10.Του Mark ASIGBA,

Όλων πρώην και νυν επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, μελών της ΚΕΠ, κατοίκων για τις επιδόσεις, Φαβιέρου 47, Αθήνα

Κ Α Τ Α

Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία “ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ” που εδρεύει στην Πάτρα κι εκπροσωπείται νόμιμα.

Ως γνωστόν, έχουμε υποβάλλει ενώπιον της ΕΕΑ αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικης επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, βάσει νομίμου εκτελεστού τίτλου από αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Στα πλαίσια της προσπάθειας μας για είσπραξη επιτέλους των δεδουλευμενων μας μετά από πολύχρονο δικαστικό αγώνα, βάσει των ιδίων αποφάσεων και μετά την επίδοση τους στην ΠΑΕ μαζί με σχετική επιταγή εκτέλεσης, λόγω της μη συμμόρφωσης της, κοινοποιησαμε νόμιμα κι εμπροθεσμα σχετικό Κατασχετηριο στην ΠΑΕ και στην εγγυήτρια ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ως τρίτης.

Στην συνέχεια η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ προέβη στην υπ.αριθμ. Π 4421/2024 ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΟΥ, με την οποία δήλωσε οτι αφενός μεν δεν υπάρχουν προς απόδοση διαθέσιμες καταθέσεις στους λογαριασμούς της ΠΑΕ που τηρούνται στην Τράπεζα, αφετέρου δε οτι το ποσό των 150.000€ που αντιστοιχεί στην εγγυητική επιστολή της ΠΑΕ που η ίδια εξέδωσε δεν μπορεί να μας αποδοθεί, γιατί ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ, ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΕΝΕΧΥΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΠΑΕ ΠΡΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΛΛΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ!

ΕΠΕΙΔΗ από την ίδια δήλωση προκύπτει οτι Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ και ουσιαστικά η υποτιθέμενη εγγύηση για την κάλυψη των υποχρεώσεων της ΠΑΕ προς τους εργαζόμενους ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ, καθώς τελεί ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ (ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ) ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ!

ΕΠΕΙΔΗ αυτή η δήλωση μεταφρασμένη σε απλά Ελληνικά σημαίνει οτι Η ΠΑΕ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΕΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΑΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, καθώς προηγουμένως συνήψαν μεταξύ τους καταχρηστικά, καταπλεονεκτικα και καταδολιευτικα αρχικά ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ και στην συνέχεια ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΧΥΡΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ, έτσι ώστε ο τίτλος – αξιόγραφο της εγγυητικής επιστολής που προσκομιστηκε στην ΕΕΑ ναι μεν να αναφέρει το νόμιμο ποσό, πλην όμως να ΜΗΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΥΛΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, καθώς η Τράπεζα σε συνεννόηση με την ΠΑΕ φρόντισε να δώσει τα χρήματα από την αριστερή τσέπη της στην δεξιά τσέπη της!

ΕΠΕΙΔΗ πρόκειται περί καραμπινατης απάτης που παραβιάζει τον Αθλητικό Νόμο με δόλιο διπλό σκοπό, αφενός μεν την αδειοδότηση της ΠΑΕ, αφετέρου δε την καταδολιευση των απαιτήσεων των εργαζομένων ποδοσφαιριστών.

ΕΠΕΙΔΗ επομένως συντρέχει σοβαρός και σπουδαίος λόγος για την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ του πιστοποιητικού της ΠΑΕ, καθώς συμμετείχε παράνομα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2,αλλοιώνοντας την τελική βαθμολογία!

ΕΠΕΙΔΗ η ΠΑΕ επιδιώκει την διαρκή αναβολή της συζήτησης της αίτησης για την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η απάτη!

ΕΠΕΙΔΗ σας κοινοποιώ και την επίμαχη δήλωση της Τράπεζας, από την οποία αποδεικνύονται περίτρανα τα καταγγελλόμενα.

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με την πάγια νομολογία της ΕΕΑ αλλά και του ΠΜΔΟ, έχει επιβληθεί η ποινή της αποβολής από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα εις βάρος των ΠΑΕ που δεν κατέθεσαν ή δεν συμπλήρωσαν την εγγυητική επιστολή τους(π.χ.ΑΛΜΩΠΟΣ),

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν.5025/2023 που τροποποιησε το άρθρο 78 παρ.8 του Ν.2725/1999 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε περίπτωση μη κατάθεσης ή συμπλήρωσης της εγγυητικής επιστολής,η υπόχρεη ΠΑΕ αποβάλλεται από το τρέχον επαγγελματικό πρωτάθλημα, εφόσον βεβαίως δεν έχει επικυρωθεί προηγουμένως η βαθμολογία.

EΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία, εφόσον εκκρεμεί ενώπιον ποδοσφαιρικού δικαιοδοτικού οργάνου καταγγελία ή ένσταση που επηρεάζει, μεταξύ άλλων, τον υποβιβασμό ομάδων.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ

1. Να κάνετε δεκτή την αίτηση – καταγγελία μας,

2. Να ζητήσετε από την ΕΕΑ να σας κοινοποιήσει την Έκθεση της επί της αίτησης μας για ανάκληση του Πιστοποιητικού της καθ’ ης ΠΑΕ,

3. Να επιβάλλετε την ποινή της αποβολής στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ από το τρέχον πρωτάθλημα,

4. Να παραπέμψετε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αθήνα 27.5.2024
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ».

Last modified onΔευτέρα, 27 Μάιος 2024 17:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep