Άγγιξε το «θαύμα» η Βέροια

Η Βασίλισσα του Βορρά στάθηκε εξαιρετικά στο «Αθανάσιος Διάκος», όμως το 1-1 που απέσπασε δεν ήταν αρκετό για την άνοδο στη Super League.

Σε... θρίλερ μετατράπηκε η υπόθεση κατάκτησης του τελευταίου εισιτηρίου στη Super League. Η Βέροια στάθηκε εξαιρετικά στο «Αθανάσιος Διάκος» απέναντι στη Λαμία, όμως η ισοπαλία (1-1) που απέσπασε δεν ήταν αρκετή για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 5 χρόνια. Η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν αυτή που αγχώθηκε, αλλά εν τέλει πανηγύρισε την παραμονή για 6η διαδοχική σεζόν.

Η ομάδα της Ημαθίας παρότι είχε ηττηθεί 2-1 στο γήπεδό της, έδειξε ότι πίστευε στην ανατροπή των δεδομένων. Προηγήθηκε στο 27' με τον Γιακουμάκη, κυνήγησε το δεύτερο γκολ που θα της χάριζε την άνοδο, όμως ο Μπεχαράνο στο 78' με ένα άπιαστο σουτ διαμόρφωσε το 1-1. Η φιλοξενούμενη πίεση για να πάει το δεύτερο μπαράζ έστω στην παράταση, αλλά οι Κυανόλευκοι κράτησαν το «χρυσό» για τους ίδιους αποτέλεσμα και πανηγύρισαν την παραμονή.

Για τη Βέροια ολοκληρώνεται μία πέρα ως πέρα άδικη διαδικασία, καθώς αν και πρωταθλήτρια του δευτέρου ομίλου, εν τέλει δεν προβιβάζεται. Γνώρισε δύο ήττες από τον Λεβαδειακό και έκλεισε τα μπαράζ με τη Λαμία με απολογισμό μία ήττα και μία ισοπαλία με τέρματα 2-3.

ΛΑΜΙΑ - ΒΕΡΟΙΑ 1-1 (2-3)
Σκόρερ: 78' σουτ Μπεχαράνο - 27' κεφ. Γιακουμάκης

90'+7' Τέλος του αγώνα. Η Λαμία παραμένει στη Super League. Η Βέροια πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε την πολυπόθητη άνοδο.
87' Απίστευτες ύβρεις του Μανούσου στον Δημόπουλο...
78' 1-1 Σέντρα του Σαραμαντά, ο Παπαδόπουλος διώχνει και ο Μπεχαράνο με πλασέ στην κίνηση εκτός περιοχής ισοφαρίζει!
72' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, υποχρέωσαν σε λάθος τον Παπαδόπουλο, όμως ο Μανούσος δεν μπόρεσε να τον νικήσει.
54' Σουτ του Σαραμαντά με το δεξί, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.
46' Μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια! Ο Γαβριηλίδης κάνει το γύρισμα από αριστερά και ο Φοφανά από πολύ κοντά στέλνει τη μπάλα άουτ με σουτ.
46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.
45'+2' Τέλος πρώτου ημιχρόνου.
43' Πρώτη καλή στιγμή για τη Λαμία. Από εκτέλεση πλαγίου ο Καραμάνος στρώνει στον Τζανδάρη με το κεφάλι και στο σουτ του τελευταίου ο Παπαδόπουλος παραχωρεί κόρνερ.
37' Διακοπή λόγω τραυματισμού του Δημόπουλου. Προς το παρόν συνεχίζει ο στόπερ της Βέροιας.
27' 0-1! Ατομική ενέργεια του Γαβριηλίδη, σουτ εκτός περιοχής, η Βέροια κερδίζει κόρνερ. Ο Κάτσε το εκτελεί και ο Γιακουμάκης με κεφαλιά ανοίγει το σκορ!
20' Κάθετη του Μούργου στον Πεταυράκη, γύρισμα από αριστερά, ο Αντέτζο πέφτει και απομακρύνει.
1' Σέντρα του Προβυδάκη από δεξιά, ο Δημόπουλος παραχωρεί κόρνερ.
1' Έναρξη του αγώνα με μικρή καθυστέρηση για να καθαρίσει ο αγωνιστικός χώρος από τα χαρτάκια.

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Προβυδάκης (46' Σαραμαντάς), Τζανδάρης, Μπεχαράνο (82' Γκέντσογλου), Νούνιες (74' Τιρόνε), Καραμάνος (74' Μπανγκουρά), Μανούσος (90'+6' Αραμπούλι).

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Μαραγκός (46' λ.τρ. Σκόνδρας), Δημόπουλος, Φοφανά (65' Κουατένγκ), Γαβριηλίδης (77' Οικονόμου), Κάτσε, Μούργος (77' Καπνίδης), Γιακουμάκης, Πασάς.

Διαιτητής: Μπόγκναρ (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Μπούζας, Κόμπορ (Ουγγαρία)
VAR: Μπέρκε (Ουγγαρία), AVAR: Μεϊντάνας (Αχαϊας)
4ος: Φωτιάς (Πέλλας)

Last modified onΣάββατο, 18 Ιούνιος 2022 22:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep