Ζωντανός Απόλλων με τριάρα!

Η Ελαφρά Ταξιαρχία υποχρέωσε την Κηφισιά στην πρώτη φετινή της ήττα (3-2) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη μάχη της 1ης θέσης.

Παιχνίδι ζωής ή θανάτου ήταν για τον Απόλλωνα Σμύρνης αυτό της αυλαίας του πρώτου γύρου απέναντι στην αήττητη Κηφισιά. Η Ελαφρά Ταξιαρχία που έχει πετάξει πολλούς βαθμούς στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης ήθελε μόνο το τρίποντο για να ελπίζει στην 1η θέση. Και τα κατάφερε, υποχρεώνοντας στο γήπεδο της Ηλιούπολης την ομάδα των βορείων προαστίων στην πρώτη της φετινή ήττα με 3-2!

Η Κηφισιά του Γιώργου Πετράκη είχε δεχτεί μέχρι τώρα μόλις δύο γκολ στο πρωτάθλημα, όμως οι Κυανόλευκοι παραβίασαν την εστία της 3 φορές σε ένα ντέρμπι με τα όλα του. Έτσι, ο Απόλλων μείωσε τη διαφορά τους στους 6 πόντους και έφερε την Athens Kallithea στο -4 από την 1η θέση.

Ο Απόλλων μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3' από σέντρα του Κουάδρα ο Μωραΐτης με προβολή άνοιξε το σκορ. Η Κηφισιά για πρώτη φορά φέτος βρισκόταν πίσω στο σκορ, όμως μετά το 15' ανέβηκε και στο 23' έφερε το ματς στα ίσα. Από γέμισμα του Προβυδάκη ο Γκίνη με κεφαλιά νίκησε τον Φατιόν στον αέρα και βρήκε δίχτυα με κεφαλιά.

Το 1-2 ήρθε στο 36' με εκπληκτική ενέργεια του Κουάδρα. Ο Αργεντινός πέρασε όποιον αμυνόμενο βρήκε μπροστά του, βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο και με πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους τυπικά φιλοξενούμενους.

Η Κηφισιά βολευόταν ακόμα και με την ισοπαλία, όμως και στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν φάσεις εκατέρωθεν. Μάλιστα, στο 64' ήρθε η εκ νέου ισοφάριση για την ομάδα των βορείων προαστίων. Από ωραία ενέργεια του Κουιρουκίδη ο Γκίνη από κανονική θέση έγινε κάτοχος της μπάλας και από κοντά «εκτέλεσε» τον Κότσαρη. Ακολούθησαν μεγάλες χαμένες ευκαιρίες με τους Πέιο (68'), Τετέι (69', 73'), Ταλάλ (74'), αλλά η τελευταία απάντηση ανήκε στον Απόλλωνα.

Συγκεκριμένα, στο 77' η Ελαφρά Ταξιαρχία «χτύπησε» από αριστερά. Ο Κοροβέσης βρήκε τον Μωραΐτη, ο φορ του Απόλλωνα «άδειασε» τον Προβυδάκη και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 2-3 και πανηγύρισε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν με αξιώσεις κοντά στο 3-3, τόσο στο 79' με τον Αντερέγκεν, όσο και στο 85' με τον Ταλάλ, όμως δεν απέφυγαν την πρώτη τους ήττα σε επίπεδο Super League 2 έπειτα από 11 μήνες.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΚΗΦΙΣΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-3
Σκόρερ: 23' κεφ., 64' σουτ Γκίνη - 3', 77' σουτ Μωραΐτης, 36' σουτ Κουάδρα

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Προβυδάκης, Σωτηράκος, Μπαρμπόσα (83' Νοικοκυράκης), Βαφέας, Γκίνη (83' Καλλέργης), Πέιος, Πρίτσας (74' Αντερέγκεν), Να'α, Κουιρουκίδης (65' Ταλάλ), Τετέι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κότσαρης, Λούι (82' Παπαγεωργίου), Κοροβέσης (83' Τσαμούρης), Ντομίνγκες, Πατάπης, Φατιόν (74' Αναστασόπουλος), Μουστακόπουλος, Μωραΐτης, Περέιρα (69' Χαλίμι), Κουάδρα (83' Ερέρα), Καρίμ.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Σαμοΐλης, Κολλιάκος (Αθήνας)

Last modified onΔευτέρα, 20 Μάρτιος 2023 18:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep