Αποσύρεται ο Μπαξεβανίδης

Ο 34χρονος αμυντικός δήλωσε ότι ο κύκλος του σαν ποδοσφαιριστής έχει κλείσει.

Συνέντεξη στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» στην ΕΡΤ3 παραχώρησε ο Δήμος Μπαξεβανίδης και αποκάλυψε ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό αποσύρεται από την ενεργό δράση. Παράλληλα μίλησε για την απόσυρση της Ξάνθης (6ος σε συμμετοχές), λέγοντας ότι ο ΑΟΞ κυνηγήθηκε άδικα.

Ο Μπαξεβανίδης εκτός της Ξάνθης φόρεσε τη φανέλα των Δόξας Δράμας και Απόλλωνα Σμύρνης. Στην καριέρα του έπαιξε σε 350 αγώνες και βρήκε δίχτυα 6 φορές. Η Ξάνθη τον απέκτησε το 2005 από τη Ροδόπη Μεσούνης και μαζί της έπαιξε σε 218 ματς. Με τη Δόξα Δράμας κατέγραψε 80 συμμετοχές και τα δύο τελευταία χρόνια είχε 52 παρουσίες στην Ελαφρά Ταξιαρχία. Μεταξύ άλλων είπε:

Για την αποχώρηση της Ξάνθης και τι έφταιξε:

«Είναι θλιβερό. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ομάδα θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο. Θεωρώ ότι έφταιξε η φυγή του κυρίου Πανόπουλου. Η χρονιά με τον κορονοϊό ήταν ίσως η χειρότερη για εμάς. Με την τιμωρία που είχαμε δεχτεί ήταν δύσκολο να ανατρέψουμε την κατάσταση, άσχετα που είχαμε φτάσει σε ένα καλό σημείο. Κυνηγήθηκε άδικα η ομάδα, αυτή είναι η άποψή μου. Θα το φωνάζω, ίσως δεν το έχω πει ποτέ. Είναι άδικο ίσως και για την περιοχή της Θράκης. Το γεγονός αυτό προκαλεί θλίψη.

Θέλω να πιστεύω επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος ότι ακόμα και τώρα θα βρεθεί κάτι και τελευταία στιγμή θα υπάρξει ομάδα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Είναι κρίμα στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας να μην υπάρχει μία επαγγελματική ομάδα. Ίσως από την άλλη πλευρά τα παιχνίδια που θα γίνουν σε πιο χαμηλή κατηγορία να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά και να θυμηθούν οι πιο παλιοί τα παιχνίδια τα παλιά».

Για το μέλλον του:

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Προσωπικά νιώθω ότι ίσως έχω τελειώσει από το ποδόσφαιρο. Χωρίς να είναι σίγουρο, αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσω από κάποιο άλλο πόστο. Σαν ποδοσφαιριστής νομίζω ότι έχει κλείσει ο κύκλος μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για ό,τι έχω πετύχει, μικρά ή μεγάλα πραγματάκια, αλλά θεωρώ ότι έχω ακόμα να δώσω στο ποδόσφαιρο».

Last modified onΠέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2022 16:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep