«Κάνουμε τον σταυρό μας...»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δήλωσε ότι οι ομάδες της Super League 2 πήραν 57.000 ευρώ και όσες δεν έλαβαν άδεια θα αναλωθούν στο ελληνικό στοιχείο.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 μίλησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος και μεταξύ άλλων μίλησε για την αποτυχία πολλών ΠΑΕ στη διαδικασία αδειοδότησης. Επεσήμανε ότι παρακαλούν πότε θα πάρουν οι ομάδες τα χρήματα από το Στοίχημα και υποστήριξε ότι ρήμαξαν με 57.000 ευρώ έσοδα. Αναλυτικά:

Για το θέμα της αδειοδότησης:

«Κάθε χρόνο παλεύουμε με τα προβλήματα. Θα πάνε οι ομάδες με τις ποινές που προβλέπονται. Οι ομάδες φέτος έχουν πάρει 57.000. Έγινε μια αναδιάρθρωση, οι περισσότερες ομάδες έχουν βάλει πάνω από 800 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι τώρα που μιλάμε, ακόμα δεν έχουν πάρει το μπόνους της ΕΡΤ. Παρακαλούμε και κάνουμε τον σταυρό μας πότε θα γίνει η εκκαθάριση του στοιχήματος να πάρουν κάποια χρήματα οι ομάδες που δικαιούνται. Έγινε ένα πρωτάθλημα μέσα σε 3,5 μήνες, 580 αγώνες.

Ρήμαξαν οι ΠΑΕ και είδατε και την αδικία με τη Βέροια που δεν βγήκε. Να έχεις έναν προϋπολογισμό, να έχεις χαλάσει πάνω από 1,5 εκατ. για να μη βγεις. Όλα αυτά συμβαίνουν στην Εκτελεστική της ΕΠΟ. Εμείς έχουμε μία ψήφο. Παλεύουμε μόνοι μας. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να πούμε ότι πρέπει να υπάρχει το ποδόσφαιρο στην επαρχία, γιατί αξίζει να υπάρχει».

Τι πρωτάθλημα θα δούμε όταν τόσες πολλές ομάδες έχουν περιορισμούς ενίσχυσης:

«Και πέρυσι κάποιες ομάδες έπαιξαν με περιορισμούς. Θεωρώ ότι θα είναι μια ευκαιρία για κάποιες ομάδες που αδικήθηκαν. Αν είχαμε πάρει τα χρήματα 31 Δεκεμβρίου, οι ομάδες θα ήταν εντάξει οικονομικά. Οι 57.000 ευρώ για ομάδες που είχαν 150 χιλιάδες εγγυητική, 350 χιλιάδες μετοχικό κεφάλαιο και άλλες 600-700 χιλιάδες για να συντηρηθούν, γι' αυτή την κατηγορία δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Είχαμε ακούσει άλλες ημερομηνίες ότι θα έπαιρναν οι ομάδες χρήματα από το στοίχημα, περιμένουμε ακόμα να δούμε τι θα γίνει. Βιώνουμε μια σκληρή πραγματικότητα και προσπαθούμε να παλέψουμε. Θα πρέπει να αναλωθούν οι ομάδες αυτές περισσότερο στο ελληνικό στοιχείο».

Αν έχει άποψη για τον Ηρακλή:

«Δεν έχω μιλήσει με τους ανθρώπους, δεν έχω άποψη. Εμείς δεν έχουμε σχέση με τη διαδικασία στην ΕΠΟ».

Πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

«Έχουμε βάλει καταληκτική ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου, 7 Ιουλίου να καταθέσουν το παράβολο συμμετοχής οι ομάδες. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Περιμένουμε τις ομάδες από κάτω που θα έρθουν. Ελλάδα είμαστε. Όλες θέλουν να ξεκινήσουν νωρίς, γιατί πέρυσι ταλαιπωρήθηκαν. Βλέπουμε πάλι ότι έρχεται κι άλλο κύμα κορονοϊού. Θέλουμε να τελειώσουμε νωρίς για να μην ταλαιπωρηθούν οι ομάδες».

Last modified onΠέμπτη, 23 Ιούνιος 2022 18:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep