Διαφωνία για τις Β ΠΑΕ (pics)

Το FL News παρουσιάζει τις προτάσεις τροποίησης κανονισμών της Super League 2.

Διοικητικό συμβούλιο έγινε την Τετάρτη (05/06) στη Super League 2, προκειμένου να επικυρωθούν οι βαθμολογίες στους δύο ομίλους. Εκτός αυτού, όμως έγινε αρκετή κουβέντα για τον κανονισμό των Β ομάδων, ο οποίος αναφέρει στο άρθρο 3παρ.1 ότι αν υποβιβαστούν, τότε αποκτούν δικαίωμα κάλυψής τους άλλες Β ΠΑΕ.

Το ρεπορτάζ του FL News, μάλιστα, αναφέρει ότι ήδη ομάδα της Super League έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Ποια είναι αυτή; Ο Αστέρας Τρίπολης! Κάτι αντίστοιχο δεν έχει πράξει ως τώρα ο ΟΦΗ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα αλλάξει στάση.

Τα μέλη της διοργανώτριας δικαίως σημείωναν στο ΔΣ ότι σε αυτή την περίπτωση οι ομάδες αντί να μειώνονται θα αυξάνονται και υπήρξαν κάποια που πρότειναν ο κανονισμός μη κάλυψης κενών να ισχύει από τώρα και όχι από την προσεχή σεζόν. Το θέμα, πάντως, παραμένει ανοικτό, αν και αυτό που τονίστηκε είναι ότι ο πρώτος επιλαχών Ατρόμητος (έχει τους περισσότερους βαθμούς στα πρωταθλήματα Κ19 της τελευταίας δεκαετίας) δεν επιθυμεί να δημιουργήσει Β ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στις προτάσεις προς την ΕΠΟ, η SL2 ζητά από την προσεχή σεζόν κενά να καλύπτονται μόνο αν ο αριθμός των ομάδων μειωθεί κάτω από τις 16. Εκτός αυτού, εάν ομάδα δεν διαθέτει κατά κυριότητα ή χρήση γήπεδο κατηγορίας 1 της UEFA για τις ομάδες της SL2 και γήπεδο κατηγορίας 2 της UEFA για τις ομάδες της SL1, δεν δύναται να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση μη καταβολής της αμοιβής διαιτησίας από τη γηπεδούχο μέχρι την ημέρα ορισμού των διαιτητών, τότε δεν θα ορίζονται διαιτητές και ο αγώνας θα κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας. Επίσης, για τις Β ΠΑΕ η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται το αργότερο έως την 30ή Ιουλίου εκάστου έτους, ενώ ομάδα Β που υποβιβάζεται δεν αντικαθίσταται από άλλη της SL1. Αυτή η τελευταία τροποποίηση η λίγκα θέλει να έχει ισχύ από φέτος και για τον λόγο αυτό θα προχωρήσει σε τηλεδιάσκεψη μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, αυτή θα εγκριθεί στο ΔΣ της 9ης Ιουλίου και μετά τη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την ίδια ημέρα.

Αναλυτικά οι προτάσεις τροποποίησης των κανονισμών:

tropo

troopo2

Οι αποφάσεις του ΔΣ:

«Εγκρίθηκαν τα πρακτικά του τελευταίου Δ.Σ.

Επικυρώθηκαν οι βαθμολογικοί πίνακες Play Off / Play Out Α΄ και Β’ ομίλου, όπως αυτοί αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Διοργανώτριας. Στην Super League προβιβάστηκαν η ΠΑΕ Λεβαδειακός και η Athens Kallithea FC. Υποβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία, οι ΠΑΕ Κοζάνη, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΕ Αιολικός, ΠΑΕ Ολυμπιακός Β, ΠΑΕ Γιούχτας, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β.

Επικυρώθηκε η βαθμολογία της Κ19, όπως αυτή αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Διοργανώτριας. Πρωταθλήτρια της Κ19 αναδείχθηκε η ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Αποφασίστηκε η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης για έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024. Θα ακολουθήσει Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα, μεταξύ άλλων, την έγκριση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2024-2025».

Last modified onΤετάρτη, 05 Ιούνιος 2024 18:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep