Θέλει αναδιάρθρωση η Athens Kallithea

Οι Κυανόλευκοι προτείνουν να υποβιβαστεί μία ομάδα από τη Super League και η SL2 να πάρει 3 εισιτήρια ανόδου.

Πρόταση αναδιάρθρωσης κατέθεσε η Athens Kallithea. Η αθηναϊκή ομάδα προτείνει να προβιβαστούν στο προσεχές πρωτάθλημα 3 ΠΑΕ από τη Super League 2 και αντίστοιχα να υποβιβαστεί μία από τη μεγάλη κατηγορία.

Αν και η ομάδα της Καλλιθέας δεν έχει λόγο στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της SL2, προτείνει αυτό να γίνει σε έναν όμιλο (κάνει λόγο για συμμετοχή 20 ομάδων) και πλέι οφ - πλέι άουτ βασισμένο στη Serie B... Αναλυτικά:

«Υπόψιν του νέου Προέδρου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος Super League κ. Μαρινάκη, τον οποίον συγχαίρουμε για την εκλογή του, μαζί με όλες τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, η Athens Kallithea FC καταθέτει πρόταση για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος Super League, καθώς και του πρωταθλήματος Super League 2.

Τα βασικά σημεία της πρότασής μας είναι τα εξής:

- Από τη σεζόν 2025/26, αύξηση συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League σε 16, με τρεις ομάδες να υποβιβάζονται και τρεις να ανεβαίνουν ανά σεζόν

- Από τη σεζόν 2024/25, playoffs πρωταθλήματος Super League για τις θέσεις 1-4 και playoffs για τις θέσεις 5-8 για ευρωπαϊκό εισιτήριο

- Από τη σεζόν 2024/25, διεξαγωγή πρωταθλήματος Super League 2 σε έναν ενιαίο όμιλο και ένα νέο σύστημα διεξαγωγής των playoffs που είναι εν μέρει βασισμένο σε εκείνο της ιταλικής Serie B και έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσει την ανταγωνιστικότητα και το ενδιαφέρον και να ελαχιστοποιήσει τη διαφθορά.

Τα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα - Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Τουρκία και Τσεχική Δημοκρατία - έχουν όλα τουλάχιστον 16 συλλόγους. Αν η Ελλάδα φιλοδοξεί να επιστρέψει στα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ταυτόχρονα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής ομάδας, η κορυφαία κατηγορία μας πρέπει να αυξήσει τη συμμετοχή ομάδων σε 16.

Αυξάνοντας τις ομάδες που συμμετέχουν σε 16, το πρωτάθλημα θα δημιουργήσει (1) ένα πιο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, (2) ένα πιο ισχυρό προϊόν για τους οπαδούς, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους χορηγούς με μεγαλύτερο εθνικό ενδιαφέρον, και (3) μια πιο διευρυμένη δεξαμενή ταλέντων και περιβάλλον για την ανάπτυξη των Ελλήνων παικτών.

Όσον αφορά το επενδυτικό περιβάλλον, μάς έχουν προσεγγίσει αρκετές φορές ελληνικοί σύλλογοι, τόσο από τη Super League 1 όσο και από τη Super League 2, για να φέρουμε ξένους επενδυτές τα τελευταία δύο χρόνια, και αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να είναι εφικτό υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αλλά όχι με το σημερινό μέγεθος του πρωταθλήματος ή το σημερινό σύστημα ανόδου και υποβιβασμού.

Επιπλέον, όσον αφορά τη Super League 2, έχει υποτιμηθεί ο βαθμός στον οποίο η ανταγωνιστική και οικονομική αδυναμία της Super League 2 έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστική και οικονομική ισχύ της Super League 1. Η πρότασή μας θα ανανεώσει το κίνητρο για τους συλλόγους της Super League 2 να επενδύσουν, να αναπτύξουν παίκτες και να είναι ανταγωνιστικοί και θα οδηγήσει σε ένα προϊόν υψηλότερης ποιότητας με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους χορηγούς.

Τεντ Φιλιππάκος».

akfc1

akfc2

akfc3

akfc4

Last modified onΔευτέρα, 08 Ιούλιος 2024 19:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep