Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Πήρε Φιλιππή η Καλλονή

Η ΑΕΛ Καλλονής ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή τερματοφυλάκων Βαγγέλη Φιλιππή.

Ο Βαγγέλης Φιλιππής γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1959 και αγωνίστηκε στη θέση του τερματοφύλακα. Το καλοκαίρι του 1984, σε ηλικία 24 ετών, εντάχθηκε στο δυναμικό του Πανιωνίου. Μαζί με τον Αντώνη Μανίκα αποτέλεσαν ένα πολύ καλό δίδυμο τερματοφυλάκων. Στα τριάμισι χρόνια στους «κυανέρυθρους» ευτύχησε να βιώσει μεγάλες στιγμές, σε πρωτάθλημα και κύπελλο ενώ έζησε την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Καλύτερη χρόνια του στο σύλλογο της Νέας Σμύρνης ήταν η περίοδος 1986-87. Τη σεζόν εκείνη ο Πανιώνιος απέκλεισε διαδοχικά στο κύπελλο, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό κερδίζοντας τους στην Νέα Σμύρνη κι αποκλείστηκε με ένα γκολ διαφορά από τον Παναθηναϊκό αν τον νίκησε 1-0 εντός έδρας. Μάλιστα την ίδια χρονιά μαζί με τον Αντώνη Μανίκα είχαν αποκρούσει 12 πέναλτι συνολικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο και δεν είχαν δεχθεί γκολ από την άσπρη βούλα. Οι εφημερίδες και η ΕΡΤ στην αθλητική της εκπομπή είχαν κάνει σχετικά αφιερώματα στους δύο τερματοφύλακες του Πανιωνίου για το κατόρθωμά τους.Για την ικανότητα να αποκρούει συχνά πέναλτι ο Βαγγέλης Φιλιππής είχε πει:
«Στο πέναλτι προσπαθείς πάντα να ξεγελάσεις τον αντίπαλο, να τον αναγκάσεις να σουτάρει εκεί που θέλεις. Το μυστικό για να αποκρούσεις το πέναλτι, είναι να πεταχτείς με αυτοπεποίθηση στην γωνία που θα επιλέξεις να πέσεις, πολλές φορές σ' αυτή που έχεις αντιληφθεί ότι θα σουτάρει ο αντίπαλος. Η αυτοπεποίθηση μετράει πάνω απ' όλα, να αισθάνεσαι ότι έχεις το πάνω χέρι».
Από το 2003 ο Βαγγέλης Φιλιππής ήταν στον Πανιώνιο ως προπονητής τερματοφυλάκων. Ο Γιάροσλαβ Ντρόμπνι, που ήρθε νέος στην ομάδα και διαπρέπει πλέον στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα, προπονούταν υπό τις οδηγίες του. Από το 2010 ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Βαγγέλης Φιλιππής διατηρεί ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ελευσίνα.

Last modified onΣάββατο, 05 Ιανουάριος 2013 13:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep