Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Καλύτερος Φωκικός στον 2ο γύρο»

Ο πρόεδρος του Φωκικού, Σίμος Παπαδημητρίου δήλωσε βέβαιος για μία καλύτερη πορεία στο δεύτερο μισό.

Ο Παπαδημητρίου παραχώρησε συνέντευξη πριν τον αγώνα με την Αναγέννηση Επανομής στην ιστοσελίδα «scouter.gr» και αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του Φωκικού, τις μεταγραφικές κινήσεις, την αντιμετώπιση της διαιτησίας, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μικρή προσέλευση στο γήπεδο. Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι δύσκολο η Football League να διεξαχθεί την προσεχή σεζόν με δύο ομίλους των 14 ομάδων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παπαδημητρίου:

Είστε ικανοποιημένος με την παρουσία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα; Ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος. Κάντε μας έναν απολογισμό.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την παρουσία μας στον 1ο γύρο γιατί ο στόχος μας, των 19-20 βαθμών, επετεύχθη αν αναλογιστούμε και το πρόγραμμα που έχει βγάλει η ομάδα, που έχουμε παίξει δηλαδή 11 παιχνίδια εκτός έδρας και 9 μέσα στην έδρα μας. Αυτό θα αντιστραφεί στον 2ο γύρο και όπως αντιλαμβάνεστε είναι ευνοϊκό για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις παίξει 11-9 και άλλο 10-10 ή 9-11. Είμαστε ευχαριστημένοι.

Ενισχύσαμε την ομάδα με καλές μεταγραφές τώρα τον Γενάρη νομίζω ότι ο Γουόρντεν θα αφήσει εποχή αλά Τέτε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Έχουμε συμβόλαιο μαζί του και για του χρόνου, είναι ένας φοβερός επιθετικός θα το δείτε και εσείς, αλλά και τα δύο άλλα παιδιά ο Νάστος και ο Καραπέτσας είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, έχουν παίξει Α’ Εθνική αλλά και τα άλλα παιδιά που αποκτήσαμε τώρα πιστεύω είναι αρκετά καλοί και θα μας βοηθήσουν.

Έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ 29 ποδοσφαιριστών, έχουμε ευνοϊκό πρόγραμμα στον 2ο γύρο, πρέπει να το αξιοποιήσουμε, γίνεται σωστή δουλειά από τον κύριο Δημητρίου και νομίζω πως θα πάμε καλύτερα στον 2ο γύρο. Θέλω και εγώ λίγο την εύνοια της τύχης για την συνέχεια, γιατί δεν την έχουμε μέχρι στιγμής. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή την συνεχιζόμενη γκίνια, δεν μπορώ να εξηγήσω πως χάσαμε το τελευταίο ματς με τον Πανσερραϊκό».

Είστε ικανοποιημένος με τις διαιτησίες που έχετε στα φετινά παιχνίδια;

«Όπως είπα και μετά το ματς με τον Πανσερραϊκό στις δηλώσεις μου, το ίδιο πράγμα λέω και τώρα, τα παιδιά μου έχουν κάνει παράπονα για τις διαιτησίες. Εγώ δεν εξέδωσα ανακοίνωση, τα βλέπω μόνος μου. Πικραίνομαι, στεναχωριέμαι αλλά τα καταπίνουμε μέσα μας. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι, όμως πως πρέπει να παίζουν 50-50. Δεν είναι δυνατόν διαιτητές εκτός έδρας να δίνουν 30-40 φάουλ στην γηπεδούχο ομάδα και 5 στην φιλοξενούμενη.

Εδώ βλέπουμε ομάδες που έχουν υπεροχή στην έδρα τους, όπως ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη και τα φάουλ πάνε 25-25, ή 27-26. Δεν σημαίνει λοιπόν ότι υπάρχει τεράστια υπεροχή και δημιουργούνται αυτά τα φάουλ. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Θέλουμε καλύτερες διαιτησίες και όλα θα πάνε καλύτερα».

Αντιμετωπίσατε έντονα προβλήματα με εις βάρος διαιτησίες στον 1ο γύρο;

«Εγώ δεν τοποθετήθηκα, σας είπα τι μου είπαν οι παίκτες μετά το παιχνίδι με τις Σέρρες. «Πρόεδρε κάνε κάτι δεν αντέχουμε άλλο αυτό το πράγμα που γίνεται σε κάθε παιχνίδι…». Δεν μπορώ να πω ότι σε όλα τα παιχνίδια που παίξαμε οι διαιτησίες ήταν κακές ή οι διαιτησίες μας αδίκησαν, αλλά θέλουμε καλύτερες διαιτησίες».

Ο κόσμος της Άμφισσας και της Φωκίδας σας συμπαραστέκεται στην φετινή σας προσπάθεια;

«Ο κόσμος κάθε χρόνο που περνάει έρχεται και λιγότερος. Τώρα αν είναι η οικονομική κρίση ή αν ο κόσμος της Άμφισσας μπούχτισε από το ποδόσφαιρο ή αν έχει συνηθίσει από Α’ Εθνική και Τσάμπιονς Λιγκ και έχει βαρεθεί τη Β’ Εθνική αυτό δεν το ξέρω. Εγώ ξέρω ότι ο κόσμος πρέπει να έρχεται. Έρχονται καλές ομάδες, ήρθε τις προάλλες η Δόξα Δράμας η Καλλιθέα και πολλές ακόμη. Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε παιχνίδια Β’ Εθνικής στην Άμφισσα και οικονομικά να μπαίνουμε μέσα. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Αν ο κόσμος δεν έρθει στο γήπεδο πως περιμένουν η ομάδα να προχωρήσει και να σταθεί στα πόδια της».

Έχετε κάνει σκέψεις η ομάδα να αποχωρήσει ή να μετακομίσει σε μια γειτονική πόλη;

«Δεν μπορεί να μετακομίσει η ομάδα, δεν μπορεί να φύγει από την Άμφισσα. Η ομάδα δεν μπορεί να πάει αλλού. Ο κόσμος έστω και αυτοί που υπάρχουν την αγαπάνε, την αγαπάμε όλοι μας. Όλοι μαζί την φτιάξαμε αυτή την ομάδα, διοίκηση και κόσμος την φτιάξαμε για να την χαιρόμαστε. Αν η ομάδα πάει αλλού ο κόσμος δεν θα μπορεί ο κόσμος να την βλέπει. Δεν έχουμε κάνει σκέψεις μετακόμισης».

Ποια είναι η άποψη σας για το φετινό πρωτάθλημα της Football League;

«Είναι συναρπαστικό φέτος το πρωτάθλημα και μέχρι το τέλος θα γίνει μεγάλη μάχη για την άνοδο. Δεν υπάρχουν φαβορί που λένε κάποιοι είναι η τάδε και η τάδε και η τάδε ομάδα. Εγώ νομίζω μπορεί και αουτσάιντερ να ξεπεταχτούν. Με μια νίκη πας ψηλά με μια ήττα βρίσκεσαι χαμηλά. Και στο ποιοι θα πέσουν και πόσοι θα πέσουν δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και εκεί θα γίνει μάχη. Υπάρχουν ομάδες που θα μάχονται μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Τι σκοπεύετε να κάνετε με τις αναδιαρθρώσεις;

«Το βλέπω χλωμό το τοπίο των δύο ομίλων της Β’ Εθνικής από του χρόνου. Νομίζω θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις από τα σωματεία γιατί υποβαθμίζεται το πρωτάθλημα. Για την ενοποίηση της Γ’ με την Δ’ Εθνική νομίζω πως είναι σωστό. Πρέπει σιγά-σιγά οι ομάδες να λιγοστέψουν. Η Β’ Εθνική με 2 ομίλους των 14 νομίζω πως δεν θα προχωρήσει, γιατί κανείς δεν θα το θέλει αυτό, τουλάχιστον από τη Β’ Εθνική. Σχεδόν όλες οι ομάδες αντιτίθενται στο ενδεχόμενο των 2 ομίλων από την επόμενη χρονιά».

Τι περιμένουμε από τον Φωκικό στον 2ο γύρο;

«Από τον Φωκικό περιμένω να αξιοποιήσουμε το πρόγραμμα το ευνοϊκό που έχουμε. Να πάρουμε μερικά εύκολα παιχνίδια. Να ξεκολλήσουμε έστω και από αυτή την θέση που δεν πέφτουμε βέβαια και έχουμε μια διαφορά ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού των δύο ομάδων. Θέλω αυτή η διαφορά να αυξηθεί να είμαστε άνετοι και αργότερα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλοι παίκτες, έχουμε ένα υλικό 29 ποδοσφαιριστών και έχουν παίξει μόνο οι 20. Αν πάνε καλά τα πράγματα κάποια στιγμή και ενισχυθούμε και οικονομικά και ακόμη από ορισμένα πράγματα που περιμένω, γιατί όχι κάποια χρονιά να βγούμε και εμείς στα μπαράζ ανόδου ».

Πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα οικονομικά για εσάς; Αρκετές ομάδες της κατηγορίας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

«Τα οικονομικά είναι δύσκολα από την στιγμή που δεν έρχεται κόσμος στο γήπεδο, γιατί υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στην κοινωνία μας, είμαστε και εμείς στην μοίρα των άλλων ομάδων. Εκτός 4-5 ομάδων της Β’ Εθνικής, το 80-90% των ομάδων έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, μεταξύ αυτών είναι και ο Φωκικός».

Last modified onΔευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2013 13:43

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep