Ο «καυτός» μήνας του Σταματάκου

Ο Νίκος Σταματάκος ανέβασε τις επιδόσεις του και παρέσυρε και τον Εργοτέλη

[googlead][/googlead]

Στις πρώτες 20 συμμετοχές του στο εν εξελίξει πρωτάθλημα της Football League ο Νίκος Σταματάκος πέτυχε 1 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ. Στα τελευταία 5 παιχνίδια όμως του Εργοτέλη κούνησε πλεκτό 4 φορές (με ορισμένα εντυπωσιακά τελειώματα σε πρώτο χρόνο) και μοίρασε ισάριθμες ασίστ.

Ανεβάζοντας μάλιστα τις επιδόσεις του παρέσυρε και την ομάδα που αύξησε την παραγωγικότητά της (5-1 τον Παναιγιάλειο, 3-1 τον Απόλλωνα Λάρισας, 4-1 τον Καραϊσκάκη Αρτας).

Πρέπει βέβαια να διευκρινιστεί ότι πριν επιστρέψει στον Εργοτέλη μεσούσης της περιόδου ο Μανώλης Νικολακάκης ο Σταματάκος είχε χρειαστεί να παίξει σε ορισμένα παιχνίδια και ως δεξί μπακ. Γενικότερα πάντως είναι παίκτης που ξέρει τη φιλοσοφία του προπονητή Τάκη Γκώνια, καθώς είχαν συνεργαστεί και την περασμένη σεζόν στην Καλλιθέα.

Στη Football League 2016-17 ο Σταματάκος είχε 31 συμμετοχές και 7 γκολ. Φέτος έφτασε τα 5 τέρματα σε 25 αγώνες (και 8 ασίστ) και έχει τα περιθώρια μπροστά του να ισοφαρίσει ή και να ξεπεράσει την περσινή επίδοση.

Κατά τον τελευταίο μήνα είχε γκολ και ασίστ στην ήττα 4-2 από τον ΟΦΗ (24/3), ένα γκολ και δύο ασίστ στο 5-1 κόντρα στον Παναιγιάλειο (1/4), σκόραρε στο 3-1 απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας (15/4) και κούνησε πλεκτό και μοίρασε τελική πάσα στο 4-1 με αντίπαλο τον Καραϊσκάκη Αρτας (22/4). Δεν είχε συμμετοχή σε γκολ μόνο στο 1-1 με τον Απόλλωνα Πόντου (4/4).

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep