Μύρτσος: «Δεν μπορούν τα παλικάρια...»

Ο Γιώργος Μύρτσος άκουσε... αοριστίες στο ραντεβού με την Παναχαϊκή και έκανε λόγο για ποδοσφαιρικά εγκλήματα.

Την ωμή πραγματικότητα που επικρατεί στην Παναχαϊκή μετέφερε ο Γιώργος Μύρτσος μετά την επαφή που είχε με στελέχη της. Ο βετεράνος άσος δεν έκρυψε ότι άκουσε αοριστίες, μίλησε για ποδοσφαιρικά εγκλήματα και τόνισε ότι πρέπει... χθες να γίνει ξεσκαρτάρισμα. «Θα πέσουν τα μαλλιά του Τάτση μ' αυτά που βλέπει», ανέφερε μεταξύ άλλων και σημείωσε ότι η ομάδα γέμισε με ποδοσφαιριστές που δεν είναι αντάξιοι των ποδοσφαιριστών της. Εννοείται ότι με όσα είπε, άφησε να εννοηθεί ότι δύσκολα θα εμπλακεί.

Μεταξύ άλλων είπε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89.4:

«Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να κατέβω στην Πάτρα και να χρησιμοποιήσω την Παναχαϊκή ως μία δουλειά. Για να αναλάβω τεχνικός διευθυντής πρέπει όλα τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα απέναντί μου. Θα πρέπει να έχω και γνώμη. Να μην κατεβαίνω τριήμερα και να παίρνω το μηνιάτικο.

Η Παναχαϊκή χρειάζεται ένα πλάνο, γιατί το καλοκαίρι έγιναν ποδοσφαιρικά εγκλήματα. Γέμισε η ομάδα με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είναι αντάξιοι των προσδοκιών της. Υπάρχει ποσότητα, αλλά λείπει η ποιότητα. Αυτά είναι λόγια του προπονητή, Γιάννη Τάτση με τον οποίο μίλησα. Έπρεπε ήδη να υπάρχουν έξι, επτά πρωτοκλασάτοι μεταγραφικοί στόχοι έτοιμοι να έρθουν τον Ιανουάριο. Προηγουμένως έπρεπε να έχει τελειώσει η συνεργασία με ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να προσφέρουν.

Είναι ντροπή να αγωνίζεται για την αποφυγή του υποβιβασμού η Παναχαϊκή. Για να έρθω και να αναλάβω ως αρχηγός ποδοσφαιρικού τμήματος θα πρέπει να έχω πραγματικές διαβεβαιώσεις τις οποίες θα πρέπει να μεταφέρω τίμια στους οπαδούς. Θέλω να κυκλοφορώ στην πόλη και να με χαιρετούν και όχι να κρύβομαι και να σκύβω το κεφάλι.

Πρέπει να υπάρχει πλάνο που θα λειτουργήσει άμεσα. Να γίνει ξεσκαρτάρισμα. Υπάρχουν μπαμπάδες που πληρώνουν για να πάει ο γιος τους σε μια ομάδα όπως η Παναχαϊκή. Δεν λέω ότι αυτό έγινε, αλλά μπορεί και να έγινε. Πρέπει να βγουν στον κόσμο να πουν αλήθειες, να υπάρχει εξωστρέφεια. Δεν γίνεται η Παναχαϊκή να είναι στη Β' Εθνική και να παίζουν στη Super League οι Λαμίες και οι Κηφισιές.

Ποιος ασκεί διοίκηση στην Παναχαϊκή; Λέτε ότι είναι ο Πέτρος Σταθάκης εδώ και οι Αμερικάνοι στην Αμερική. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τα κάνει όλα. Είμαι οπαδός της ομάδας πρώτα απ' όλα. Είναι ηθικό το κομμάτι. Μου απαγορεύεται να αποτύχω ή να πω ψέματα.

Μίλησα με τον Γιάννη Τάτση που είναι εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος. Ό,τι έχει με αυτό θα πορευτεί. Μου είπαν ότι θα κάνουν έξι, επτά μεταγραφές να σωθούμε φέτος, του χρόνου πάμε για πρωτάθλημα, αλλά αόριστα. Έπρεπε ήδη να έχει απεμπλακεί από ποδοσφαιριστές και ταυτόχρονα να κινείται για πρωτοκλασάτους. Το πρόβλημα είναι αγωνιστικό. Τα παιδιά δεν μπορούν. Πρέπει άμεσα να έρθουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Όταν δεν μπορούν τα παλικάρια, όμως...

Κάναμε μία πρώτη επαφή. Σεβάστηκα το «θέλω» των οπαδών. Αυτοί με παρακίνησαν να έρθω για ραντεβού. Να έρθω να κάνω τον αερόσακο; Μου απαγορεύεται. Η ομάδα είναι απροπόνητη. Δεν υπάρχει γυμναστής που να ανταπεξέλθει στις συνθήκες της Παναχαϊκής. Άλλο το αγαπώ και θέλω και άλλο το μπορώ να βοηθήσω.

Ένας Μύρτσος δεν μπορεί να σώσει την Παναχαϊκή, γιατί δεν παίζει ο Μύρτσος. Το πλάνο ποιο είναι; Πρέπει να γίνουν κάποια ποοδσφαιρικά πράγματα. Πρέπει να φύγουν ποδοσφαιριστές και απεμπλοκή δεν βλέπω. Το ταυτόχρονο βήμα είναι η ενίσχυση με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ένα παιδί που δεν το ξέρει ούτε η μάνα του, θα λύσει έτσι το συμβόλαιό του και θα φύγει; Όλοι θα ζητούν λεφτά. Αυτές τις συζητήσεις θα πρέπει να τις κάνω εγώ. Τι θα τους πω; Ότι δεν πρέπει να πάρουν τα λεφτά τους;

Περιμένω ένα επόμενο τηλεφώνημα να μου πουν ναι ή όχι. Αυτοί που προγραμμάτιζαν τάχα την Παναχαϊκάρα το καλοκαίρι δεν είχαν κανένα πλάνο, τίποτα. Ήρθε ο προπονητής και θα του πέσουν τα μαλλιά με αυτά που βλέπει. Πρέπει άμεσα να διορθωθεί η κατάσταση. Το χειρουργείο πρέπει να γίνει τώρα».

Last modified onΠαρασκευή, 08 Δεκέμβριος 2023 21:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep