Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Mέχρι τη Δευτέρα η απόφαση για την Παναχαϊκή

Παρατείνεται η αγωνία των Αχαιών σχετικά με την υπόθεση υποβιβασμού τους.

 

Παράταση στην αγωνία για την Παναχαϊκή, αφού οι Αχαιοί θα μάθουν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (17/10). Ο Αλέξης Κούγιας πίεσε για να βγει σήμερα (12/10) η απόφαση, ωστόσο η Επιτροπή δέχθηκε το αίτημα των Σταθάκη και Κουβαρά να προσκομίσουν συμπληρωματικά έγγραφα.

 

Υπενθυμίζεται πως οι «κοκκινόμαυροι» προσπαθούν να ανατρέψουν την τιμωρία υποβιβασμού που τους επιβλήθηκε πρωτοβάθμια. Στη δικαστική μάχη που έδωσαν είχαν στο πλευρό τους 12 μάρτυρες! Ενας εξ’ αυτών ο νυν προπονητής του Βύζαντα και πρώην της Παναχαϊκής (είχε κάτσει στον πάγκο στο επίμαχο ματς με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου για το οποίο κατηγορείται η Παναχαϊκή), Ηλίας Φυντάνης.

 

Κατά την κατάθεσή του είπε χαρακτηριστικά: «Γνώριζα ότι αν κάναμε ένσταση θα κερδίζαμε τα χαρτιά. Δεν το κάναμε, πήγαμε να κερδίσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν 10 ημέρες χωρίς προπόνηση. Τους παρακάλαγε η διοίκηση να κατέβουν γιατί ήταν απλήρωτοι. Ενώ εμείς κάναμε ζέσταμα, αυτοί ερχόντουσαν με σαγιονάρες από την παραλία. Μέχρι να παίξουμε με την Χερσόνησο, είχαμε 7 σερί νίκες σε έδρες με 5.000 κόσμο για να δείτε την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Η Χερσόνησος είχε οχτώ σερρί ήττες. Κερδίσαμε καθαρά, πανάξια, βάλαμε γρήγορο γκολ. Στο γήπεδο 100 φίλαθλοι, οι 60 της Παναχαϊκής. Αν χάναμε, θα κάναμε ένσταση και πάλι θα το κερδίζαμε. Η Παναχαϊκή δεν είχε λόγο να κάνει δωροδοκία, η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Έτσι όπως παίζανε, που ήταν απροπόνητοι, από τις παραλίες, ήταν όλη η ομάδα. Στο 0-1 είχαμε πέναλτι και το απέκρουσε. Μετά το 0-2 είχαμε και άλλο πέναλτι, η μπάλα πήγε δοκάρι και άουτ».

 

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής πρόσθεσε τα εξής: «Εμείς είχαμε 13 νίκες και μία ισοπαλία και ο Ολυμπιακός Χερσονήσου 15 ήττες. Το ΙΚΑ Χερσονήσου τους είχε βάλει πρόστιμο 600.000 ευρώ. Ακόμη και να χάναμε, θα κάναμε ένσταση», και εν συνεχεία ρώτησε τον κ. Φυντάνη: «Ο κύριος Σταθάκης σε ποιον οφείλει την ύπαρξη του στο ποδόσφαιρο; Ποιος έβαλε τον Σταθάκη στο ποδόσφαιρο;». «Ο Τσακογιάννης», απάντησε ο τεχνικός του Βύζαντα.

 

Μάρτυρας όμως ήταν και ο Γιώργος Λαμπρόπουλος, που υποστήριξε τα εξής: «Δεν υπάρχει περίπτωση να έγινε τίποτα. Ήμουν μπροστά. Δεν δόθηκε κανένα ποσό μέσα στο αμάξι όπως ακούστηκε ότι δόθηκαν 2.500 ευρώ, από τον κύριο Σταθάκη προς τον κύριο Κουβαρά, τότε γενικό αρχηγό του Ολυμπιακού Χερσονήσου. Οι αντίπαλοι ήταν διαλυμένοι. Και να κέρδιζαν δεν θα γινόταν τίποτα. Δεν είχε καμία σκοπιμότητα, οποιαδήποτε δωροδοκία. Αργήσαμε να υπογράψουμε το φύλλο αγώνα και μας λέει ο γενικός αρχηγός ότι θα μας πάει αυτός στο ξενοδοχείο με το αυτοκίνητο του, ένα επιβατικό, μία απόσταση 20 λεπτών. Η αποστολή είχε φύγει. Δεν υπήρχε περίπτωση να δοθούν χρήματα μέσα στο αμάξι και να μην το αντιληφθώ».

Last modified onΤετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 19:43

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep