«Δεν μπορεί να παίζει με τις ημερομηνίες»

Ο γενικός διευθυντής της Παναχαϊκής Συμμαχίας Γιώργος Κυριακόπουλος μίλησε για τις δεσμεύσεις του υφυπουργού Αθλητισμού.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Παναχαϊκής Συμμαχίας για τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν προκειμένου να συσταθεί άμεσα νέα ΠΑΕ, ο γενικός διευθυντής της Παναχαϊκής Συμμαχίας Γιώργος Κυριακόπουλος μίλησε «ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3» για το θέμα και τόνισε πως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έχει δώσει τις δεσμεύσεις του και δεν μπορεί να παίζει με τις ημερομηνίες, καθώς από αυτές κρίνεται και η τύχη της Παναχαϊκής.

Αρχικά τόνισε:

«Πιστεύω ότι κάποια εξέλιξη θα υπάρχει από χθες που βγήκε αυτή η ανακοίνωση, που ήταν αναμενόμενη πιστεύω εκ μέρους της Παναχαϊκής Συμμαχίας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου της Παναχαϊκής. Εκτιμώ ότι θα έχουν γίνει στο παρασκήνιο κάποιες διαβουλεύσεις γιατί η ανακοίνωση αυτή έβαζε επί τον τύπον των ήλων τα πράγματα. Πιστεύω ότι χρειάζεται για λίγες ημέρες υπομονή, αλλά να ξέρετε τι πιστεύω, ότι συγκρούονται δύο προθέσεις αυτή τη στιγμή.

Η μία είναι η πρόθεση που πρέπει να υπάρει και φαίνεται ότι υπάρχει από τις δηλώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων κατά περιόδους, αλλά και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδη την προηγούμενη εβδομάδα, και από την άλλη η πρόθεση της Παναχαϊκής Συμμαχίας να βρει τον χρόνο να ολοκληρώσει το σχέδιό της για την ίδρυση της ΠΑΕ. Όπως θα διαβάσατε στην ανακοίνωση χθες, δεν έχει μείνει μόνο στην αναμονή της ημερομηνίας της τελικής ρύθμισης των χρεών, έχει προχωρήσει σε κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες που δείχνουν ότι ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά. Έχει κλείσει προπονητικό κέντρο, ετοίμασε το βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού Σταδίου το οποίο θα είναι χαλί για την προπόνηση της ομάδας. Έχουν γίνει όλες οι κινήσεις και αναμένεται μια τροπολογία την οποία την αναμένουμε εδώ και καιρό.

Εγώ θεωρώ απολύτως απαραίτητη και σωστή την τοποθέτηση της Παναχαϊκής Συμμαχίας γύρω από το θέμα αυτό και από την άλλη πιστεύω ότι ο Υφυπουργός που δεσμεύτηκε ότι αυτή την εβδομάδα θα φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή εκτάκτως και δεν έρχεται αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει με τις ημερομηνίες, γιατί οι ημερομηνίες ουσιαστικά καθορίζουν και την τύχη της Παναχαϊκής στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Έχουμε τώρα ουσιαστικά ένα μήνα πριν την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας για τη συμμετοχή στη Stoiximan.gr Football League. Δεν μπορεί, λοιπόν, να λέμε ότι από τη μια εβδομάδα πάμε στην άλλη και στο τέλος να μην υπάρχει αποτέλεσμα, γιατί αν δεν ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, Τρίτη-Τετάρτη, καταλαβαίνετε ότι δεν θα είναι εύκολο να συγκροτηθεί ΠΑΕ μέσα σε χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να ξαναπέσουμε στα ίδια. Εγώ ειλικρινά απορώ γιατί, όπως θα ακούσατε στην τοποθέτηση του υφυπουργού Βασιλειάδη την προηγούμενη εβδομάδα, η τροπολογία θα έχει το περιεχόμενο της ίδιας αντιμετώπισης των ομάδων που συμμετείχαν πέρυσι στη Stoiximan.gr Football League με αυτή της Παναχαϊκής και κάποιων άλλων ομάδων, που πραγματικά δικαιούνται το ίδιο με αυτές που έπεσαν πέρσι.

Άρα εκτιμώ ότι είναι μια εύκολη τροπολογία, αν υπάρχει πολιτική βούληση και πολιτική πρόθεση από την κυβέρνηση και πρέπει το θέμα αυτό, παρά τα κοινοβουλευτικά προβλήματα και γραφειοκρατικά ζητήματα που υπάρχουν πάντα στην ελληνική Βουλή, δυστυχώς δεν έχουμε ξεφύγει σ’ αυτή τη χώρα από τα προβλήματα του παρελθόντος, πιστεύω ότι έπρεπε να έχει τελειώσει το θέμα άμεσα και να μην υπάρχει θέμα.

Ας περιμένουμε λίγες ημέρες, αλλά αυτή η κραυγή που εξέφρασε η Παναχαϊκή Συμμαχία είμαι σίγουρος ότι έχει δημιουργήσει αυτή τη στιγμή μία επαναφορά του ζητήματος σε πρώτη θέση σε κυβερνητικό επίπεδο και πιστεύω ότι άμεσα θα αποκατασταθεί αυτό το θέμα για να ξεκινήσουμε ουσιαστικά και το μεγάλο ζήτημα που αφορά τις ασφυκτικές ημερομηνίες υλοποίησης της ίδρυσης της ΠΑΕ».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πίεση προς την πλευρά του υφυπουργού να καθυστερήσει το θέμα ή να αφήσει να περάσει ο χρόνος, ο Κυριακόπουλος απάντησε:

«Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται στο υπουργείο και κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Είμαστε σε μια χώρα που καταλαβαίνετε ότι κάθε τροπολογία και κάθε ρύθμιση όταν φύγει κάποιος είναι πιθανό από κάποιους να παραγκωνίζεται. Όμως όταν έρχεται ο πρωθυπουργός της χώρας στην Πάτρα και δηλώνει δημόσια ότι θα επιληφθεί το θέμα της Παναχαϊκής, όταν έρχεται ο άνθρωπος που είναι κοντά στον πρωθυπουργό, ο Νίκος Παππάς και δηλώνει τα ίδια, όταν βγαίνει ο κ. Βασιλειάδης, εκτιμώ ότι είναι η πολιτική απόφαση να ρυθμιστεί το θέμα παρά τις πιθανές κατά περιόδους ίσως ενοχλήσεις που έχουν γίνει από κάποιους. Δεν το γνωρίζω, αλλά υποθέτω ότι μπορεί να συμβαίνει σε αυτή τη χώρα.

Από εκεί και πέρα, η πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη, έχει τονιστεί από πολλές πλευρές σε ανάλογα χρονικά διαστήματα, άρα εκτιμώ ότι πρέπει αυτό το θέμα για να μην υπάρχουν τέτοιες υπόνοιες από κανένα, άμεσα να ρυθμιστεί για να δείξει η κυβέρνηση στην πράξη ότι αυτά που έχει πει ισχύουν και με την τελική ρύθμιση των χρεών και όχι διαγραφής των χρεών.

Η καθυστέρηση, δυστυχώς, δημιουργεί ανησυχία για το τι γίνεται στο παρασκήνιο. Η ρύθμιση αυτή είναι πολύ απλή, συμβαδίζει με τη λογική της αντίληψης νομοσχέδιου αθλητικός νόμος Κοντονή, δεν κάνει έκπτωση σε κανέναν, δεν διαγράφει χρέη, αντίθετα χρεώνει αυτούς που τα έχουν κάνει και όπως θα έχετε δει, από την πρώτη μέρα που οι άνθρωποι αυτοί, που ανέλαβαν το οικονομικό, ψυχολογικό κόστος να αναζωογονήσουν μια Παναχαϊκή που ήταν απαιωμένη για πολλά χρόνια, έχουν δηλώσει εξ αρχής ότι το θεωρούν απαραίτητο όρο για να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια. Επειδή η προσπάθεια, που την ξέρω από μέσα, πραγματικά σας το λέω είναι πάρα πολύ καθαρή, υγιής, δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην Παναχαϊκή τα επόμενα χρόνια, αυτά που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν.

Τα έχετε δει, κάποιοι αρχίζουν και φωνάζουν ότι γίνεται μια ειδική μεταχείρηση στην Παναχαϊκή, ότι χαρίζονται τα χρέη. Δεν χαρίζονται. Η Παναχαϊκή Συμμαχία, ούτε η Παναχαϊκή η ίδια, δεν ζητάει την διαγραφή των χρέων, ζητάει να τα αναλάβουν αυτοί που τα έχουν κάνει και είναι φυσιολογικό. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα των ανθρώπων έχει πρώτο στόχο η Παναχαϊκή να είναι υγιής κάθε μήνα σε όλα της τα επίπεδα  όταν γίνει ΠΑΕ».

Για το αν αυτοί που δημιούργησαν τα χρέη θα κυνηγήσουν το θέμα είπε:

«Εγώ δεν θα απαντήσω γι’ αυτούς που δημιούργησαν τα χρέη, εγώ θα απαντήσω γι’ αυτούς που δεν δημιούργησαν χρέη και θεωρούν ότι η Παναχαϊκή πρέπει να οδηγηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί μ’ αυτούς συνεργάζομαι, μ ‘ αυτούς μιλώ, απ’ αυτούς εισπράττω καθημερινά την αγωνία τους για την τελική ρύθμιση αυτού του ζητήματος. Είμαι σίγουρος, λοιπόν, ότι αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν θέσει ως όρος εξ αρχής αυτό το πράγμα, θα συνεχίσουν και θα καταφέρουν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα, το όνειρο το δικό τους, του Κώστα Κατσουράνη και των χιλιάδων φίλων της Παναχαϊκής που με επιφυλακτικότητα είδαν αυτή την προσπάθεια και όσο περνά ο καιρός την αγκαλιάζουν και θα τη στηρίξουν ολοκληρωτικά τα επόμενα χρόνια».

Κλείνοντας ανέφερε:

«Εγώ θεωρώ ότι δόθηκε σε ένα γήπεδο που ήταν εγκαταλελειμμένο μια τεράστια αξιοποίηση και με τους αγώνες της Παναχαϊκής και με τους φιλάθλους που ήρθαν, αλλά και προχθές με τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, ο οποίος πήρε θέση και για το θέμα και για τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια και ενεργά στηρίζουν και οικονομικά την Παναχαϊκή. Ελπίζω να είναι γρήγορες και καλές οι εξελίξεις γιατί είναι ζητούμενο ο χρόνος αυτή τη στιγμή. Ξ

έρετε πόσο πρόβλημα είναι να σχεδιάζεις μια ομάδα, τη στιγμή που άλλες ομάδες έχουν ξεκινήσει και κάνουν μεταγραφές, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το τοπίο το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι ένα ζήτημα, γιατί έχουμε ετοιμαστεί οργανωτικά και απαραίτητος όρος για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια με όλες τις δυνάμεις είναι να τελειώσει το θέμα αυτό, που εκκρεμεί εδώ και καιρό».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΣάββατο, 05 Αύγουστος 2017 16:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep