Επιστροφή Γεωργέα... 15 χρόνια μετά

Ο Νίκος Γεωργέας επέστρεψε 15 χρόνια μετά στο πρωτάθλημα που τον ανέδειξε. Ο Νίκος Γεωργέας επέστρεψε 15 χρόνια μετά στο πρωτάθλημα που τον ανέδειξε.

Στην πρώτη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ ήρθε και η επιστροφή του Νίκου Γεωργεά στην κατηγορία που είχε αγωνιστεί με την Καλαμάτα. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Στο «κλειστό κλαμπ» του… Μαθουσάλα εισήλθε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας ο Νίκος Γεωργέας. Ο βετεράνος αμυντικός της ΑΕΚ έπιασε πλέον στην 2η θέση (πίσω από τον Κώστα Νεμπεγλέρα) των πολυσυμμετεχόντων, όντας 20 συνεχείς περιόδους αγωνιζόμενος, τον Σωκράτη Μπουντούρη. Αξιοσημειώτο το γεγονός ότι ο Μεσσήνιος οπισθοφύλακας «πήρε γεύση» Β’ Εθνικής ύστερα από 15 (!) χρόνια, αφού το 1999 έπαιξε για τελευταία φορά στην εν λόγω κατηγορία με την Καλαμάτα.

Τελευταία φορά που δέχθηκε 3 τέρματα ως γηπεδούχος ο Αγροτικός Αστέρας ήταν στις 23/3/2012 από την Καλλονή (1-3), ενώ η Λάρισα ξαναπετυχαίνει τρία τέρματα εκτός έδρας μετά το 3-0 επί του Βύζαντα στα Μέγαρα, στις 28/1/2013, όπου κατά σύμπτωση είχε πάλι δύο σκόρερς, έναν ξένο που σημείωσε δύο τέρματα (Πόνσε) και έναν Έλληνα (Τσίγκας).

Η αφλογιστία του Πιερικού συνεχίζεται με τις ομάδες από τον νομό Θεσσαλονίκης, αφού οι Κατερινιώτες συμπλήρωσαν έξι (!) συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς τέρμα. Μετά το «μηδέν» απέναντι σε Ηρακλή και Απόλλωνα Καλαμαριάς, προστέθηκαν και τα 4 «άσφαιρα» της περυσινής περιόδου, συμπτωματικά με τους ίδιους αντιπάλους. Τελευταίο τέρμα κόντρα σε Θεσσαλονικείς ήταν του Καθάριου στο 74’ στο 1-0 με την Αναγέννηση Επανωμής, εντός έδρας. Να δούμε τι θα γίνει την προσεχή Κυριακή με τον Αγροτικό Αστέρα…

 

Μπορεί οι νίκες της ΑΕΚ ως γηπεδούχος κόντρα στον Απόλλωνα να είναι ουκ ολίγες, όμως η προχθεσινή (2-1) ήταν η πρώτη της στο ΟΑΚΑ!  Όλ’ αυτά βέβαια για το πρωτάθλημα, αφού το απίστευτο 7-1 στον τελικό Κυπέλλου του 1996 δεν ξεχνιέται. Τις προηγούμενες δύο φορές που η «Ένωση» υποδέχθηκε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο Μαρούσι ήταν στις 30/3/1986 με 1-1 (Δίντσικος-Αθανασιάδης) και στις 5/10/1986 με 2-2 (Δημητρίου, Πιας-Λουκάς, Καρανίκας).
Πρώτη ήττα εντός έδρας για τον Τύρναβο από ομάδα πλην Μακεδονίας, αφού οι τρεις περυσινές είχαν έλθει από τους Αιγινιακό (1-2), Απόλλωνα Καλαμαριάς (0-2) και Πιερικό (1-2). Από την άλλη, η Ζάκυνθος μετρά ήδη 2/2 εκτός νησιού και τείνει να ισοφαρίσει την επίδοση της περιόδου 2011-12 στην Γ’ Εθνική, όπου είχε πετύχει 3 «διπλά».


Μετά και το 1-0 επί του Αιγινιακού, η Αναγέννηση Καρδίτσας συμπλήρωσε 30 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς ήττα εντός έδρας, επίδοση που κρατάει 33 μήνες (από τις 22/1/2012, τελευταία ήττα 2-1 από την Ελασσώνα).
Τις 150 συμμετοχές αισίως συμπλήρωσε ο Ντιέγκο Ρομάνο σε Α’-Β’ Εθνική. Ο 34χρονος Αργεντινός μέσος, που πρωτόπαιξε στην Ελλάδα με τα χρώματα του Εργοτέλη, συνεχίζει στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Πρώτη του συμμετοχή ήταν στις 30/8/2008 στο Πανθρακικός-Εργοτέλης 1-2.

170 πλέον οι συμμετοχές του Ηλία Μανίκα του Πιερικού στην κατηγορία.

21 οι παίκτες που σημείωσαν την πρώτη τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Οι 7(!) απ’ αυτούς ήταν με την φανέλλα του Φωκικού, που ισοφάρισε έτσι την επίδοση της Ερμιονίδας την 1η αγωνιστική. Μάλιστα, ο επιθετικός της ομάδας της Άμφισσας, Νίκολα Γκατσέσα από την Κροατία σκόραρε και το πρώτο του τέρμα, όπως άλλωστε και ο Σκοπιανός Ζόραν Ζλάτκοφσκι της Παναχαϊκής.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep