Ο Μπουντούρης της... αναγέννησης

Ο Στέλιος Κρητικός έφτασε τις 200 συμμετοχές στην Β' Εθνική και τις γιόρτασε με γκολ. Ο Στέλιος Κρητικός έφτασε τις 200 συμμετοχές στην Β' Εθνική και τις γιόρτασε με γκολ.

Ο Σωκράτης Μπουντούρης οδεύει προς τις 500 συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και οι 257 από αυτές είναι με τα χρώματα του ΑΣΑ. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

Πολλή υπομονή έκαναν οι φίλοι της Λαμίας αρχικά για την συμμετοχή της ομάδας τους στην Β’ Εθνική ύστερα από 34 χρόνια, πόσο μάλλον για να χαρούν την πρώτη εκτός έδρας νίκη της. Η τελευταία χρονολογείται από την 1/6/1980, όταν η στερεοελλαδίτικη ομάδα περνούσε με 2-1 από την Πάτρα με αντίπαλο τον τοπικό Αθλητικό Όμιλο.

Φθάσαμε στην 4η αγωνιστική και ήδη ο Ηρακλής μετρά το απόλυτο (2/2 νίκες) επί νομού Πιερίας, αφού μετά το χθεσινό 2-1 επί του Αιγινιακού είχε προηγηθεί το 1-0 επί του Πιερικού στην Κατερίνη στην πρεμιέρα. Εντελώς αντίθετα αποτελέσματα δηλαδή σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά στην κανονική περίοδο, αφού ο «Γηραιός» είχε γνωρίσει δύο ήττες από Βατανιακό και Αιγινιακό με 1-0, ενώ είχε αποσπάσει και ισοπαλία (0-0) από τον Πιερικό.

Η ευρεία νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης στην Καλλιθέα (3-0) μάς υποχρεώνει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω για να ξαναθυμηθούμε ένα ανάλογο επίτευγμα, δηλαδή νίκη με 3 τέρματα και πάνω εκτός έδρας σε επίπεδο Β’ Εθνικής. Το 4-1 επί του Λεβαδειακού στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας στις 19/10/2003 είναι η τελευταία μεγάλη «αναλαμπή» της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στην κατηγορία… Αντιθέτως, ανάλογη ήττα της Καλλιθέας είναι πιο πρόσφατη, όταν στις 14/3/2012, η Καλλονή περνούσε «σαν άνεμος» από το «Ελ Πάσο» πάλι με 3-0…

480 επίσημα παιχνίδια συμπλήρωσε ένας από τους σημαντικότερους Θεσσαλούς αθλητές και… αδυναμία της στήλης, ο Σωκράτης Μπουντούρης, Ο παίκτης-σύμβολο του ΑΣΑ που έχει αγωνιστεί 3 φορές στην Αναγέννηση και υπηρετώντας την μέχρι σήμερα για 12 χρόνια από τα 19 συνολικά σταδιοδρομίας. Τα υπόλοιπα διετέλεσε μέλος των Ολυμπιακού Βόλου και Ποσειδώνα Νέων Πόρρων - από 2 χρονιές- ενώ από 6 μήνες φόρεσε τις φανέλλες των Πατραϊκού, Μαρκό και Πανθρακικού αντιστοίχως. Σ’ αυτό το διάστημα μετρά λοιπόν 257 συμμετοχές στην Β’ και 182 στην Γ’, με τα τέρματα να είναι 64 (με τα δύο χθεσινά) και 73 αντιστοίχως. Επίσης έχει και κάποιες συμμετοχές στην Δ’, όταν η Αναγέννηση Καρδίτσας αγωνίστηκε εκεί το 2011-12. Απορίας (μεγάλης) άξιον πώς αυτός ο προικισμένος επιθετικός δεν έπαιξε ούτε λεπτό στην μεγάλη κατηγορία… Την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα της Αναγέννησης την έκανε στις 13 Οκτωβρίου 1996 στην εκτός έδρας νίκη επί του Πιερικού με 2-1. 

300 πλέον οι επαγγελματικοί αγώνες (στα πρωταθλήματα) για τον Κώστα Γεωργιάδη του Αγροτικού Αστέρα. Ο 34χρονος μέσος από την Πολίχνη, έχοντας αγωνιστεί κυρίως σε ομάδες του νομού Θεσσαλονίκης (Λύκοι, Μακεδονικός, Αναγ. Επανωμής) από την περυσινή περίοδο αποτελεί μέλος της ομάδας του Ευόσμου για δεύτερη φορά (η πρώτη από το καλοκαίρι του 2006 ως τον Δεκέμβριο του 2007). Επίσης έχει κάνει και κοντινά «ταξίδια» σε Βέροια και Σέρρες (με τον Εθνικό Γαζώρου). Η πρώτη του συμμετοχή ήταν την 1/9/2002 στο Αχαρναϊκός-Λύκοι 1-1.

Πενήντα λιγότερες (250) μετρά ο Μηνάς Τζανής, όλες σε Α’-Β-’Γ’ Εθνική. Ο Ηρακλειώτης αμυντικός στα 30 του χρόνια έχει παίξει στους Ατσαλένιο (3 φορές), ΟΦΗ (3 φορές), Διαγόρα Ρόδου, Πλατανιά, Ηρακλή Ψαχνών πριν καταλήξει στην Αργολίδα και την Ένωση Ερμιονίδας. Το ΠΟΑ-Ρόδος 1-0 στις 28/9/2003 για την Γ’ Εθνική καταγράφεται ως το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος του Μηνά…

Τι να πρωτογιορτάσει ο Στέλιος Κρητικός του ΑΟΧ εκτός από το θριαμβευτικό πέρασμα της ομάδας του από τον Πύργο; Τις 200 συμμετοχές στην Β’ ή το 30ό τέρμα του; Η… χαρά του σίγουρα χωράει και τα δύο επιτεύγματα, αφού ο 28χρονος επιθετικός θυμηθεί ότι η πρώτη του συμμετοχή καταγράφεται στις 17/9/2006 και συνδυάστηκε με νίκη της τότε ομάδας του, του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 ενώ το πρώτο του τέρμα σημειώθηκε μια εβδομάδα μετά, στο Πανθρακικός-Εθνικός Αστέρας 2-1.

60άρης στη κατηγορία είναι πλέον ο Τάσος Χατζόγλου του Πανηλειακού.

7 είναι οι παίκτες που κατέγραψαν την πρώτη τους συμμετοχή στην Β’: Μπράνκοβιτς (Τύρναβος), Καραντασιάδης-Βούγιοβιτς (Αγροτικός Αστέρας), Στοϊμίροβιτς(Ερμιονίδα), Γκαβασιάδης (Καλλιθέα), Σκερλετίδης (Παναχαϊκή) και Μπρέτσεβιτς (ΑΕΚ). Οι δύο τελευταίοι το συνδύασαν μάλιστα με την επίτευξη τέρματος. Επίσης, το παρθενικό του τέρμα στη κατηγορία πέτυχαν οι Βασ. Παπαδόπουλος (Απόλλων Καλ.) και Παντελής Κρυστάλλης (Αγροτικός Αστέρας).


Last modified onΤρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 12:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep