Αφεντικό της Κρήτης

Ο ΑΟ Χανιά πήρε το ντέρμπι με τον Εργοτέλη (1-0) μέσα στο Ηράκλειο και μαζί την ψυχολογία για τη συνέχεια.

Σε ένα δυνατό και ισορροπημένο ντέρμπι, ο ΑΟ Χανιά ήταν πιο ουσιαστικός και πήρε τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη με ένα απίθανο γκολ του Χατζηλιάδη από 35 μέτρα που καρφώθηκε στο «παραθυράκι» της εστίας του Αθανασίου. Αυτό το τέρμα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47') αποδείχθηκε καθοριστικό για να κρίνει το πρώτο φετινό ντέρμπι της Κρήτης.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ηρακλείου είχε την ανούσια υπεροχή, αλλά δεν κατάφερε να κάνει ευκαιρίες και πιο επικίνδυνος ήταν στις αντεπιθέσεις ο ΑΟ Χανιά, που είχε και τη συμπαράσταση περίπου 100 οπαδών του. Μετά το 1-0 η ομάδα του Θωμά Γράφα είχε τον τρόπο να διαχειριστεί το προβάδισμα και να το κρατήσει μέχρι το τέλος. Μάλιστα, ο σκόρερ μπήκε ως αναγκαστική αλλαγή, αφού στο 19' αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Παγώνης.

Ο Εργοτέλης έδειξε... λίγα πράγματα και οι παίκτες του Γιάσμινκο Βέλιτς δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Μπλάζιτς. Εξαίρεση μία προσπάθεια του Μάνου στο 38', οπότε ο Μπλάζιτς μπλόκαρε. Ακόμα και μετά το γκολ που δέχτηκαν, αύξησαν την πίεση, αλλά ποτέ δεν δημιούργησαν τη φάση εκείνη που θα μπορούσε να τους χαρίσει έστω τον πόντο. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να σκοράρουν και δεύτερη φορά.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ 

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Αθανασίου, Ρέντζας, Γρομητσάρης, Γιαλούσης, Κούτρης, K. Καμαρά, Φουκαράκης, Δωματάς, Μάνος (72' Στεφάνοβιτς), Μπουρσέλης (65' Καλέ), Παμλίδης (82' Αυγενικού).

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Μπλάζιτς, Παγώνης (19' Χατζηλιάδης), Μπριλάκης, Κουρδάκης, Καρτσαμπάς, Μπουζούκης, Σάντερσον, Σαΐν, Μασάδο (53' Ν. Νύκταρης), Δεινόπαπας (82' Ρίκκα), Λίτα. 

Last modified onΔευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 20:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep