«Στη Super League ο Αδαμίδης»

Ο Αλμωπός Αριδαίας ζήτησε να συμψηφιστούν τα έξοδα σίτισης και διαμονής με την αποζημίωση που διεκδικεί ο 19χρονος αμυντικός.

Ελεύθερος από τον Αλμωπό Αριδαίας επιδιώκει να μείνει ο 19χρονος αμυντικός, Απόστολος Αδαμίδης. Η προσφυγή - καταγγελία σε βάρος των Κυανόλευκων συζητήθηκε τη Δευτέρα (11/07) στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ, με την ΠΑΕ να ζητά συμψηφισμό των εξόδων διαμονής και σίτισης με την αποζημίωση που αξιώνει ο νεαρός. Σύμφωνα, πάντως, με τον εκπρόσωπό του ο Αδαμίδης έχει συμφωνήσει προφορικά με ομάδα της Super League, γι' αυτό ζητήθηκε διατακτικό, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της μεταγραφής του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, Βαγγέλης Χατζηιωάννου ανέφερε ότι οφείλονται μισθοί Ιανουαρίου - Απριλίου και υπόλοιπα δώρων συνολικού ύψους 3.500 ευρώ. Η προσφυγή έχει κατατεθεί από τις 20 Μαΐου και ζήτησε διατακτικό για να μείνει ελεύθερος.

Ο νομικός της ΠΑΕ, Νίκος Μπακλαβάς κατέθεσε αίτηση περιιορισμού των κονδυλίων του δώρου Χριστουγέννων και συμψηφισμού. Όπως τόνισε:

«Σε προσύμφωνο στις 30 Αυγούστου συμφωνήθηκε τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο να πληρώνει ο ίδιος τα έξοδα διαμονής και σίτισης. Ωστόσο, εμείς καταβάλαμε 2.800 ευρώ για διαμονή και διατροφή. Το ποσό αυτό δεν μπορούσε να το συμψηφίσουμε με οφειλόμενους μισθούς και ζητάμε αυτό να γίνει με την αποζημίωση 2.500 που ζητά. Συναινούμε να λυθεί το συμβόλαιό του».

Ο Χατζηιωάννου ζήτησε ν' απορριφθεί η ένσταση της ΠΑΕ και είπε για το προσύμφωνο: «Δεν τηρήθηκε. Αυτό προέβλεπε και 1.000 ευρώ βάσει συμμετοχών, αλλά δεν τα ζητάει. Το συμβόλαιο δεν αναφέρει ούτε για σπίτι, ούτε για φαγητό».

Ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Διονύσης Γιαννόπουλος που κατέθεσε ως μάρτυρας, ανέφερε:

«Υπογράψαμε συμβόλαιο στις 16/9/21, γιατί υπήρχε πρόβλημα με την αδειοδότηση. Όντως προηγουμένως είχαμε υπογράψει προσύμφωνο. Όταν ήρθε η στιγμή να υπογράψουμε συμβόλαιο ζήτησε ο Αλμωπός να παίρνει ο αθλητής με μισθό 650 ευρώ καθαρά και η ΠΑΕ θα αναλάμβανε τη διαμονή σε ξενώνα και δύο γεύματα την ημέρα. Δεν αναγνωρίζουμε την προφορική συμφωνία πριν το συμβόλαιο. Θέλουμε να λυθεί το συμβόλαιο, γιατί έχουμε συμφωνήσει προφορικά με ομάδα της Super League και δεν θέλουμε να χάσουμε την ευκαιρία. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να βιοποριστεί με 650 ευρώ. Για να διευκολύνουμε την ΠΑΕ δεχτήκαμε να μένουμε με δύο και τρία άτομα σε μικρούς ξενώνες. Εμείς δεν πληρώσαμε για τη διαμονή και τη σίτιση».

Μέλος της επιτροπής ρώτησε αν η ΠΑΕ είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι θα ζητούσε πίσω τα ποσά για τη διαμονή και τη σίτιση. Ο Μπακλαβάς απάντησε: «Υπήρχε προσύμφωνο με τον συγκεκριμένο βάσει του οποίου είχε συμφωνήσει να καταβάλει συγκεκριμένα ποσά χάριν διευκόλυνσης. Δεν είχαμε σκοπό να συμψηφίσουμε το ποσό αυτό με τους μισθούς».

Last modified onΤετάρτη, 13 Ιούλιος 2022 13:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep