Η έφεση Κανακούδη

Το ρεπορτάζ του FL News από την έφεση του Πετρου Κανακούδη κατά της απόφασης της ΠΕΕΟΔ που απέρριψε την προσφυγή του κατά της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής.

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο συζητήθηκε την Τρίτη (08/11) η έφεση του Πέτρου Κανακούδη κατά της απόφασης της ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ και της απόρριψης της προσφυγής του κατά της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής. Ο δικηγόρος του βετεράνου άσου, Γιώργος Παναγόπουλος επεσήμανε ότι οι Κυανόλευκοι έχουν αποδεχτεί τη διαδοχή με τον Ηρακλή, με την ΠΑΕ να ζητά την απόρριψη του αιτήματος. Το FL News παρακολούθησε τη διαδικασία και παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης

Η πλευρά Κανακούδη ζήτησε αρχικά να εξαιρεθεί από τη διαδικασία το μέλος, Δήμητρα Θωμά. Σύμφωνα με τον Παναγόπουλο: «Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Η ίδια επανέλαβε μια μειοψηφία στις προσφυγές της Ζακύνθου και είχε διαμορφώσει μια νομολογία που παραβιάζει τη διαιτητική συμφωνία, απορρίπτοντας προσφυγές ποδοσφαιριστών επειδή δήθεν πήγαν στην ΕΕΑ. Προσκομίζω βεβαίωση της ΕΕΑ για τον πελάτη μου, Γκιάρο ότι ποτέ δεν πήγε στην Επιτροπή. Υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας. Θέλουμε να δικαστεί με άλλον διαιτητή».

Την ΠΑΕ εκπρόσωπησαν ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου και η Μαρία Θεανώ Χατζηιωάννου, οι οποίοι και κατέθεσαν ενστάσεις, γιατί: «Το αίτημα δεν υποβλήθηκε εντός νομίμου προθεσμίας και δεν συνοδεύεται από ανάλογο παράβολο. Η κυρία Θωμά δεν συμμετείχε σε καμία απόφαση για τον Κανακούδη. Δεν μας ενδιαφέρουν οι διαφορές του κυρίου Παναγόπουλου με διαιτητές. Ακόμα και με δικό του διαιτητή είναι σε σφόδρα αντιδικία».

«Διάδοχος ο ΠΟΤ Ηρακλής»

Το αίτημα απορρίφθηκε και ο Παναγόπουλος υποστήριξε στη συζήτηση της έφεσης:

«Έχουμε μία απόφαση της ΠΕΕΟΔ που είναι ανυπόστατο όργανο νομικά, δικονομικά ανύπαρκτη και δεν είναι καταστατικό όργανο της ΕΠΟ. Πριν δύο ημέρες αναρτήθηκε το καταστατικό και την περιλαμβάνει με άλλη σύνθεση, που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που ήταν ως τώρα. Η απόφαση είναι παράνομη και ανυπόστατη, οπότε η υπόθεση πρέπει να δικαστεί εξ αρχής. Απορρίφθηκε, γιατί θεωρεί εσφαλμένε ότι εμπίπτει στη διετή προθεσμία. Μία από τις αφετηρίες που έχουμε δώσει είναι η απόφαση για τον Ηλιάδη που κρίθηκε ότι υπάρχει διαδοχή, άσχετα που δεν επιβλήθηκαν ποινές στην ΠΑΕ.

Η ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής είναι διάδοχος όλων των Ηρακλέων, άρα πρέπει να πληρώσει το 50%. Επαναλάβατε την ίδια νομολογία με τους Μουνιόθ, Μπορίκο τους οποίους πλήρωσε η ΠΑΕ, ενώ διακανόνισε και τις οφειλές με τον Κλέιτον, αναγνωρίζοντας τη διαδοχή. Η ΠΕΕΟΔ μετράει αφετηρία το 2019, οπότε ιδρύθηκε η ΠΑΕ Τρίγλια. Η προσφυγή μας έγινε 15 Ιανουαρίου. Πριν βγει η απόφαση συμπληρώσαμε με τις προτάσεις μας την πληροφορία από το ΓΕΜΗ ότι ο Ηρακλής λεγόταν ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής. Αναρτήθηκε στις 15/12/21 μετά από πιέσεις μας, γιατί ως τότε παραπλανούσε τις αρχές».

Οι νομικοί της ΠΑΕ απάντησαν ότι ορθά η ΠΕΕΟΔ απέρριψε την προσφυγή Κανακούδη και ζήτησε να απορριφθεί η έφεση, γιατί οι λόγοι δεν είναι νόμιμοι, βάσιμοι και αληθινοί. Οι δύο πλευρές πήραν διήμερη προθεσμία για προσθήκη - αντίκρουση.

Last modified onΠαρασκευή, 11 Νοέμβριος 2022 14:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep