Αποσύρεται ο Κλάους (pic)

Ο Στέφανος Αθανασιάδης κρεμά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια απέναντι στον ΠΑΟΚ Β.

Μάχη για την παραμονή στην κατηγορία θα δώσει την Τετάρτη (22/05, 16.00) η Αναγέννηση Καρδίτσας. Παράλληλα το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ Β θα έχει ξεχωριστή σημασία για τον Στέφανο Αθανασιάδη. Όχι μόνο γιατί θα αντιμετωπίσει τον αγαπημένο του «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά γιατί απέναντί του θα δώσει το τελευταίο ματς της καριέρας του.

Ο 35χρονος επιθετικός ανακοίνωσε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να τερματίσει μία καριέρα που ξεκίνησε το 2006. Από τον Δικέφαλο του Βορρά ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή, δόθηκε δανεικός για μία σεζόν στον Πανσερραϊκό και επέστρεψε. Το 2017 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και ακολούθως μετακόμισε στη Μακάμπι Χάιφα. Γύρισε στη χώρα μας και στον ΠΑΣ Γιάννινα και πριν φορέσει τη φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας, έπαιξε στον Απόλλωνα Λάρισας. Αγωνίστηκσε σε 12 αγώνες της Εθνικής Ανδρών και αισίως μετρά 469 παιχνίδια και 129 γκολ.

Στη Super League ο απολογισμός του είναι 231 ματς και 73 τέρματα, ενώ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κατέγραψε 53 συμμετοχές και σημείωσε 20 τέρματα. Η ΑΣΑ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2021 και με τα κιτρινόμαυρα εμφανίστηκε σε 76 ματς. Σημείωσε 11 γκολ και, μάλιστα, προ ημερών σκόραρε το πρώτο φετινό του. Στη Β’ Εθνική έχει παίξει σε 117 αγώνες και έχει βρει δίχτυα συνολικά 17 φορές.

Ο Αθανασιάδης ανέφερε:

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμένα προσωπικά καθώς ήρθε η ώρα που πρέπει να αποχαιρετήσω το πάθος που ήταν η ζωή μου τόσα χρόνια: το ποδόσφαιρο. Νιώθω τυχερός που κατάφερα να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου κάνοντας το άθλημα που αγάπησα από μικρό παιδί. Μου χάρισε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου και θα είμαι πάντα ευγνώμων γι αυτό! Νιώθω ευλογημένος που κατάφερα και αγωνίστηκα στο υψηλότερο επίπεδο.

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα πού είχε , έχει & θα έχει για πάντα ξεχωριστή θέση στη καρδιά μου το ΠΑΟΚ , τις υπόλοιπες ομάδες Maccabi Haifa , Πας Γιάννινα , Απολλων Λάρισας & Αναγέννηση Καρδίτσας για την ευκαιρία και την τιμή να αγωνιστώ μαζί τους.

Ενα τεράστιο Ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, προπονητές , γιατρούς , το staff στα αποδυτήρια και τους φιλάθλους κάθε ομάδας αλλά και σε όλους αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό μου σε όλη αυτή τη διαδρομή. Ευχαριστώ την οικογένεια μου για την αγάπη και την υποστήριξη. Σας Ευχαριστώ που είστε πάντα στο πλάι μου και στις δύσκολες στιγμές δε με άφησατε ποτέ να τα παρατήσω. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι, σας ευχαριστώ όλους! Αύριο θα είναι η τελευταία μου στιγμή παίζοντας απέναντι στον αγαπημένο μου ΠΑΟΚ και θα σας ήθελα στο γήπεδο να το γιορτάσουμε μαζί!».

Η ΑΣΑ θέλει νίκη επί του ΠΑΟΚ Β και παράλληλα να μη νικήσει ο Καμπανιακός τον ΠΟΤ Ηρακλή. Τόσο στη διπλή ισοβαθμία με τον Καμπανιακό, όσο και στην τριπλή με την Κοζάνη οι Κιτρινόμαυροι υποβιβάζονται. Εκτός πλάνων είναι ο Σταμόπουλος. Η αποστολή: Τσέλιος, Γκέκας, Γκαντής, Ανδρικόπουλος, Ντουμάνης, Γκόλιας, Στασινόπουλος, Σκόνδρας, Σαλαμούρας, Κέρθι, Μπούζας, Παπαδάκος, Κορέλας, Κοκκίνης, Αθανασιάδης, Βερνάρδος, Κονίγλιο, Ζάγγος, Ξύδας.

Last modified onΤρίτη, 21 Μάιος 2024 21:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep