Οι αριθμοί της 24ης αγωνιστικής

  • Written by Γιάννης Σάντολης
  • Published in Θέματα
  • 0 comments
Τα στατιστικά του πρωταθλήματος της Football League για την 24 αγωνιστική. Τα στατιστικά του πρωταθλήματος της Football League για την 24 αγωνιστική.

Αρνητικά ρεκόρ για Βύζα και Αναγέννηση Γιαννιτσών και ιστορικά υψηλά για τον Φωκικό και τη Νίκη Βόλου που έγραψαν νέα ρεκόρ στην Β' Εθνική.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

Μετά λοιπόν και το πέρας της 24ης αγωνιστικής και σε άμεση… σύνδεση με το παρελθόν αναδείχθηκαν αρκετά στοιχεία. Οι θρίαμβοι της Νίκη Βόλου εκτός έδρας, αλλά και πόσες φορές η Αναγέννηση Γιαννιτσών αλλά και ο Βύζας υπέστησαν ανάλογα «ναυάγια» σαν κι αυτά του Σαββατοκύριακου. Ακόμη διαβάστε για τα τέρματα και τις συμμετοχές πολύπειρων παικτών και ποιες ομάδες «στρογγύλεψαν» τους αριθμούς τους όσον αφορά σε νίκες, ήττες ή συνολικά τέρματα.

102

γκολ έχει πλέον ο Ηρακλής Ψαχνών στις 3 παρουσίες του στην Β’ Εθνική. Το πρώτο γκολ της ομάδας της Εύβοιας στην Β' Εθνική το είχε πετύχει ο Βαγγέλης Ντελέκος στις 19 Νοεμβρίου 2011 στην εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Τα τέρματα αυτά συνέπεσαν με την συμπλήρωση 700 παθητικών τερμάτων από την πλευρά του Παναιγιαλείου.

 

1.100

παθητικά τέρματα συμπλήρωσε η Καλλιθέα μ’ αυτό που δέχθηκε από τον Αστέρα Μαγούλας.Η Κέρκυρα έφθασε τις 150 νίκες με το 4-1 επί της Καβάλας και οι Μακεδόνες τα 750 παθητικά τέρματα.

360 νίκες για την Νίκη Βόλου μετά την «πεντάρα» στα Γιαννιτσά.

 

 

20

μόλις οι ήττες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης σε τρεις παρουσίες στην κατηγορία μετά το 1-0 στο Αιγίνιο. Οι προηγούμενες 19 προέρχονται από την Νίκη Βόλου 3 φορές, τους Τύρναβο, Ολυμπιακό Βόλου και Παναιτωλικό από 2 και τους Βατανιακό, Καβάλα, Απόλλωνα Σμύρνης, Καλλονή, Πιερικό, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Πανθρακικό, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Βέροια και Τρίκαλα από μία.

 

 

230

ήττες ύστερα από το 2-1 στην Κατερίνη συμπλήρωσε η Δόξα, όμως το τέρμα που πέτυχε ήταν το 1050ό παθητικό του Πιερικού.

 

6-1

ηττήθηκε ο Βύζας Μεγάρων από τον Φωκικό και αυτό  το σκορ μπαίνει στα ιστορικά και για τις δύο ομάδες. Για τον Βύζαντα είναι η μεγαλύτερη ήττα τους εντός έδρας και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη νίκη εκτός έδρας του Φωκικού σε επαγγελματική κατηγορία. Προηγούμενες «μαύρες τρύπες» του Βύζαντα ήταν το 4-1 με Παναιγιάλειο, καθώς και τα περυσινά 3-0 με Λάρισα και Παναιτωλικό. Αντιθέτως, τελευταία φορά που οι Στερεοελλαδίτες σημείωσαν έξι τέρματα μακριά από την Άμφισσα ήταν στην Δ’ Εθνική το 2007-08 εναντίον του ΑΟ Μυρίκης (6-2), ενώ την ίδια διαφορά πήραν και απέναντι στον Θερμαϊκό Θέρμης (4-0) το 2009-10 στην Γ’ Εθνική.

 

5-0

ηττήθηκε η Αναγέννηση Γιαννιτσών από τη Νίκη Βόλου και αυτή είναι η βαρύτερη ήττα των Μακεδόνων σε Εθνική Κατηγορία, αφού αντίστοιχο «διασυρμό» (1-5) υπέστησαν το 1967-68 από τα Τρίκαλα. Όσον αφορά στους Βολιώτες, είναι η μεγαλύτερη νίκη στην κατηγορία, αφού καταρρίφθηκε το 5-1 επί του Δωριέα στην Ρόδο το 1966-67. Πάντως το «εκκωφαντικότερο» διπλό ήταν την περίοδο 1986-87 στην Γ’ Εθνική επί του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αλεξανδρείας με 6-3.

 

Το παρθενικό τους τέρμα στην κατηγορία πέτυχαν οι Γιάννης Πολυχρονάκης και Μαρκ Νιάμπα Ασίγκμπα (Φωκικός), Διονύσης Αθανασόπουλος (Αχαρναϊκός), Φρανκ Ζοά Οχαντζά (Ηρακλής Ψ.), Κώστας Ρουγκάλας, Άντονυ Τοτσούκβου Εμέκα (Φωστήρας), Ηλίας Προβατίδης (Απόλλων 1926), Ζορζ Λυκ Μπελά Εμβουέ (Βατανιακός), ενώ πρωτοσκόραρε και ο Στέργιος Δημόπουλος της Αναγέννησης Καρδίτσας, αλλά… εις βάρος της ομάδας του. Επίσης , το πρώτο φετινό τους τέρμα πέτυχαν οι Χρήστος Αλεξίου του Βατανιακού σε 40 συμμετοχές και ο Παναγιώτης Κατσιαρός του Ολυμπιακού Βόλου, που έφθασε τα 3 σε 331 συμμετοχές σε Α’ και Β’ Εθνική.

30

είναι τα επαγγελματικά τέρματα του μέσου της Κέρκυρας, Δημήτρη Καραδέμητρου που μετράει 27 στην Ελλάδα και 3 στην… Βουλγαρία με την Βίρεν Σαντάνσκι πριν από 6 χρόνια. Το πρώτο του ήταν με την φανέλλα του Ολυμπιακού Βόλου στις 15/12/2002 στην ήττα των Θεσσαλών από τον Αθηναϊκό στον Βύρωνα με 4-1. «Αθάνατος» είναι από προχθές και ο συμπαίκτης τού Καραδέμητρου, Αλέξανδρος Κόντος που έφθασε τα 20 στην σταδιοδρομία του. Το πρώτο ήταν με την φανέλλα της Δόξας στις 17/9/2006 στην εντός έδρας ισοπαλία των «μαυραετών» με τον Ανδρούτσο Γραβιάς (1-1) για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

230

συμμετοχές στην Β’ Εθνική συμπλήρωσε ο τερματοφύλακας του Αιγινιακού, Θανάσης Τόλιος που έχει αγωνιστεί επίσης και στους Εδεσσαϊκό, Βέροια, Εθνικό Αστέρα, Πανσερραϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα, Πιερικό, Τρίκαλα και Ηρακλή Ψαχνών. Η πρώτη του συμμετοχή καταγράφεται στις 14/9/1997 στο Εδεσσαϊκός-Πανσερραϊκός 3-1.

Last modified onΤρίτη, 18 Μάρτιος 2014 03:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep