«SL2 με μεγάλη καθυστέρηση»

Οι τοποθετήσεις Λεωνίδα Λεουτσάκου, Γιώργου Μπαντή, Γιώργου Μαυρωτά στην ημερίδα του ΠΣΑΤ.

Ημερίδα με θέμα «ο ελληνικό αθλητισμός την εποχή της πανδημίας» διοργάνωσε την Παρασκευή (18/12) ο ΠΣΑΤ και σε αυτή μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής και ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Λεουτσάκος στην ομιλία του ανέφερε:

«Υπήρξε μία άριστη συνεργασία των δύο λιγκών στο κομμάτι που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο για να πάρουμε το «οκ» για ομαδικές προπονήσεις. Πρέπει να μπουν οι αθλητές σε αυτή τη διαδικασία, γιατί είναι οι μόνοι που ελέγχονται και μπορεί να τους ελέγξει το κράτος.

Θέλω να κάνω μία επισήμανση. Ο επαγγελματικός αθλητισμός προέρχεται από τον ερασιτεχνικό. Τα όνειρα κάθε αθλητή ξεκινούν ως ερασιτέχνη. Πρέπει να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ο αθλητισμός έχει δείξει και κρατά υπεύθυνη στάση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπορεί να τηρήσει. Πρέπει να γίνει μία επιτροπή από όλα τα αθλήματα, η οποία θα στηρίξει ότι ο αθλητισμός είναι πάντα κοντά στο κοινό καλό και στην κοινωνία. Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε δυσκολία. Ο αθλητισμός να επανεκκινήσει σύντομα».

Ο Γιώργος Μπαντής είπε:

«Δεν θα πω ότι αισθανόμαστε τυχεροί επειδή η Super League 2 πήρε πρόσφατα άδεια για προπονήσεις. Αυτό έγινε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, γιατί η Super League 2 από την αρχή απέδειξε ότι θα τηρήσει αντίστοιχο υγειονομικό πρωτόκολλο με τη Super League 1.

Δεν μπορώ να καταλάβω και δεν θέλω να πιστέψω πως θα συνεχίσει να υπάρχει καθυστέρηση και για τη Football League. Είναι μία επαγγελματική κατηγορία όπου βιοπορίζονται πολλοί αθλητές. Οι δύο αυτές κατηγορίες έχουν να παίξουν αγώνα περίπου εννέα μήνες.

Πρέπει να σταθούμε και στο κομμάτι της καριέρας εκτός από τις οικονομικές επιπτώσεις. Η δική μας αθλητική ζωή είναι πολύ μικρή και τα δημιουργικά χρόνια ακόμα μικρότερα. Σκεφτείτε τους ποδοσφαιριστές αυτούς που έχουν να παίξουν εννέα, δέκα μήνες. Διακινδυνεύεται η καριέρα τους, το μέλλον τους στο άθλημα. Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς και ψυχολογικά και σωματικά. Κάθε μέρα που περνά δεν μπορεί να αναπληρωθεί στο μέλλον.

Ξέρουμε πως το νούμερο ένα μέτρο πρόληψης είναι το τεστ. Είμαστε αυτοί που ζητάμε περισσότερα. Οι ποδοσφαιριστές της Super League 1 που το τηρούν από τον περασμένο Μάρτιο, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 93-94% είναι ασυμπτωματικοί.

Πρέπει να ανοίξει ο αθλητισμός, είναι απαραίτητο. Έχουμε την πειθαρχία και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αποτελέσουμε δημόσιο κίνδυνο. Δεν θα πρέπει να γκρεμιστούν όλα τα χρόνια που θυσιάσαμε ως αθλητές για να γίνουμε αυτό που έχουμε ονειρευτεί από παιδιά με πάρα πολύ κόπο. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει για όλους τους αθλητές. Σε καμία περίπτωση δεν θα διαχωρίσω επαγγελματία από ερασιτέχνη. Πρέπει πολύ σύντομα, πάντα αυστηρά τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, να εφαρμοστεί και να επανέλθουμε όλοι στη φυσιολογική μας ζωή».

Ο Γιώργος Μαυρωτάς χαρακτήρισε κομβική την ημερομηνία της 10ης Ιανουαρίου και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη να εισηγούνται στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Δεν είναι μόνο λοιμωξιολόγοι, είναι εμπειρογνώμονες από πολλές ιατρικές ειδικότητες. Βλέπουν κάθε δραστηριότητα που τους προτείνουμε πόσο αυξάνει το επιδημιολογικό φορτίο και με βάση αυτό κάνουν τις αντίστοιχες εισηγήσεις.

Όπως κατεβαίνουμε προς τα κάτω στην πυραμίδα του αθλητισμού για να ανοίγουμε περισσότερα αθλήματα, πρέπει να παίρνουμε το «οκ» από την επιτροπή. Και μία κατηγορία να ανοίξεις θα δημιουργηθεί μια κινητικότητα.

Η περίοδος μετά τις 10 Ιανουαρίου που θα έχουμε τα αποτελέσματα των διαφόρων εορτών, είναι πολύ κρίσιμη να δούμε προς τα πού πάνε τα πράγματα. Αν βελτιωθεί η εικόνα, τότε θα μπορέσουμε να ανοίξουμε κι άλλες δραστηριότητες. Αν όχι, τότε βλέπω πολύ δύσκολο να ανοίξουν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και άλλα αθλήματα».

Last modified onΠαρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2020 14:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep