Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον από ΗΠΑ

Το δημοσίευμα της «Live Sport» σχετικά με επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για τον Πανσερραϊκό επιβεβαιώθηκε.

Στο φύλλο της Κυριακής (03/04) η εφημερίδα «Live Sport» αποκάλυψε ότι επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ εξέφρασε ενδιαφέρον εμπλοκής του στον Πανσερραϊκό. Το δημοσίευμα, λοιπόν, επιβεβαίωσε την Τρίτη (05/04) στην ΕΡΑ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη ο εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών, Ανδρέας Ικίμης, ο οποίος τόνισε πως ενδιαφερόμενος είναι ο ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας στο Πόρτλαντ, Γκάρι Άλεν. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, έχει εταιρεία real estate και θέλει να μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με 1 εκ. δολάρια!

Αναλυτικά ο Ικίμης δήλωσε στον Βασίλη Αναστασιάδη:

«Εγώ δεν έχω σχέση με οποιοδήποτε επενδυτικό σχέδιο και πλάνο. Δεν μπορώ να επενδύσω. Αυτόν που γνωρίζω είναι τον Γάλλο μάνατζερ, Λοράν Ντεσό που είναι ο ενδιάμεσος. Εκπροσωπούσε τον Σαμπέγκου Μπανγκουρά και έχει φιλική σχέση με τον Ολίσε. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας με τον οποίο έχει σχέση είναι ο Γκάρι Άλεν, ιδιοκτήτης της Άλεν Ντιζάιν Γκρουπ στο Όρεγκον που δραστηριοποιείται στον τομέα των κατοικιών και το 2015 είχε κέρδη 45 εκατ. δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης και ομάδας στο Πόρτλαντ.

Ο Γάλλος συνεργάτης μου είχε πάρει μία εξουσιοδότηση από τη γαλλική Τουρ να βρει επενδυτή. Στις συνομιλίες, όμως δεν τα βρήκαν, γιατί ο νυν ιδιοκτήτης της γαλλικής ομάδας έψαχνε συμπαίκτη. Τότε ο Λοράν με πήρε τηλέφωνο, ενώ μίλησε και με τον Ολίσε. Του εξήγησε το γεγονός ότι ο Άλεν ψάχνει ομάδα να επενδύσει. Ο Ολίσε ένα βράδυ τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι ήταν με τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού. Ο Λοράν ξέρει ότι ο Πανσερραϊκός είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες και ότι από τύχη είναι στη Β' Εθνική. Γνωρίζει για τη δυναμική της, αφού έχει παρακολουθήσει ματς Πανσερραϊκός - ΟΦΗ με 6.000 κόσμο. Μίλησε, λοιπόν, ο Άλεν μέσω του Ολίσε, αλλά η επικοινωνία δεν ήταν καλή, γιατί ο πρόεδρος δεν μιλούσε καλά αγγλικά και ο Ολίσε δεν μιλούσε καλά ελληνικά.

Μετά τη συνομιλία με πήρε ο Λοράν και μου είπε ότι ο Γκάρι Άλεν θέλει να έρθει. Του είπε ότι στην Ελλάδα όταν ακούμε ξένο επενδυτή δεν πιστεύουμε τίποτα, γι' αυτό πρέπει να στείλει επίσημη πρόταση και ένα οικονομικό πλάνο. Έστειλα στον Λοράν τι είναι ο Πανσερραϊκός με το γήπεδο και τη δυναμική του. Εκείνος έστειλε πλάνο και ποιος είναι ο ίδιος. Μίλησα με τον Άλεν ξανά χθες το μεσημέρι και μπήκαμε στη διαδικασία να γίνει η πρόταση.

Ο Λοράν ξέρει τι γίνεται στην Ελλάδα και όπως μου είπε ο Γκάρι Άλεν δεν είναι διατεθειμένος να πάρει μετοχές. Είναι διατεθειμένος να βάλει λεφτά και να παρέχει όλες τις εγγυήσεις. Θέλει να βάλει χρήματα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και μιλά για επένδυση 1 εκ. δολαρίων συν 200 χιλιάδες χορηγία για τον βασικό σπόνσορα που είναι μία μεγάλη εταιρεία, η οποία έχει προϊόντα αλκοολούχα, αλλά και μη αλκοολούχα.

Το επόμενο βήμα είναι να έρθει στην Ελλάδα και να μπουν λεφτά στην ομάδα. Είναι τεχνοκράτης και βάζει τους όρους του. Εγώ δεν εμπλέκομαι σε αυτό το θέμα, απλά τυγχάνει να ξέρω την κατάσταση και σας καταθέτω ό,τι γνωρίζω. Αν οι όροι του γίνουν αποδεκτοί, τότε θα προχωρήσει άμεσα. Ο ίδιος δεν θέλει να τραβήξει σε μάκρος, γιατί έχει συγκεκριμένους όρους και θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει τη δουλειά του, που είναι η κατασκευή κτιρίων. Θεωρεί ότι η χώρα μας δεν μπορεί να είναι εσαεί σε ύφεση. Η ομάδα του στο ποδόσφαιρο είναι πρώτη νομίζω στην περιφέρειά της. Θεωρώ ότι αν τα βρουν θα υπάρξει μία νέα εποχή για τον Πανσερραϊκό».

Απόδοση: flnews

Last modified onΠέμπτη, 14 Απρίλιος 2016 20:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep