Επέστρεψε ο Απόλλων Καλαμαριάς

Μετά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ οι «κοκκινόμαυροι» εξασφάλισαν και τυπικά την άνοδο στη Stoiximan.gr Football League.

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας ο Απόλλων Καλαμαριάς επιστρέφει στη Football League και στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης περίμενε την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά με την υπόθεση της αποχώρησης της ΑΟ Καρδίας στο μεταξύ τους παιχνίδι που δεν ξεκίνησε ποτέ, η οποία και κοινοποιήθηκε τη Δευτέρα (29/05) και ήταν θετική για τους «κοκκινόμαυρους».

Η αρμόδια επιτροπή κατοχύρωσε τελικά τον αγώνα με 3-0 υπέρ του Απόλλωνα και τιμώρησε τη φιλοξενούμενη ομάδα με αφαίρεση δύο βαθμών από το φετινό, αλλά και από το επόμενο πρωτάθλημα συν πρόστιμο 2.000 ευρώ. Έτσι, ο Απόλλων τερμάτισε στην 1η θέση του πίνακα με 73 βαθμούς, μπροστά από τη Δόξα Δράμας που έμεινε στους 69 και επιστρέφει στη Football League μετά από δύο σεζόν στη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά η απόφαση: «Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση και με την υπ' αριθμόν 151/2017 απόφασή της έκρινε τα παρακάτω.

Υπόθεση: Μη τέλεση αγώνα Απόλλων Καλαμαριάς-ΑΟ Καρδίας, πρωτάθλημα Γ' Εθνικής Κατηγορίας 2016-2017, 7/5/2017.
Απόφαση: Απαλλάσσει το εγκαλούμενο σωματείο με την επωνυμία Απόλλων Καλαμαριάς. Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέο το εγκαλούμενο σωματείο με την επωνυμία ΑΟ Καρδίας για την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό της προκείμενης πειθαρχική παράβαση. Επιβάλλει στο σωματείο ΑΟ Καρδίας:

α) ποινή απώλειας του αγώνα Γ’ Εθνικής Κατηγορίας 2016-2017 μεταξύ των σωματείων Απόλλων Καλαμαριάς-ΑΟ Καρδίας, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 7/5/2017, με αποτέλεσμα 0-3 εις βάρος του σωματείου ΑΟ Καρδίας,
β) ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από τον πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου,
γ) ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και
δ) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ».

Last modified onΣάββατο, 05 Αύγουστος 2017 16:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep