«Μπαμ» με Ομπόντο

Τον Κριστιάν Ομπόντο φέρνει ο Απόλλων Σμύρνης για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής

Μεταγραφική… βόμβα ετοιμάζεται να πυροδοτήσει ο Απόλλων Σμύρνης έχει συμφωνήσει με τον Κριστιάν Ομπόντο, γνωστό από το πέρασμά του από την Ξάνθη. Ο 32χρονος Νιγηριανός μέσος έμεινε ελεύθερος από την Παντούρι Τάργκου Τζίου στη Ρουμανία, με την οποία είχε φέτος 9 συμμετοχές κι ένα γκολ. Ο διεθνής άσος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις με τον Απόλλωνα και την υπογραφή του συμβολαίου του.

Ο Ομπόντο γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1984 και ξεκίνησε την καριέρα του από την Πλατό Γιουνάιτεντ στην πατρίδα του, πριν μετακομίσει στην Ιταλία και την Περούτζια το 2001. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Φιορεντίνα, Ουντινέζε, Τορίνο και Λέτσε.

Τον Ιούνιο του 2012 πέρασε μια τρομακτική εμπειρία, καθώς έπεσε θύμα απαγωγής στη Νιγηρία. Μια μέρα μετά την απαγωγή του, διασώθηκε από την αστυνομία, χωρίς να πληρωθούν λύτρα, ενώ οι δράστες συνελήφθησαν.

Το 2013 πήγε στη Λευκορωσία και τη Ντιναμό Μινσκ και στη συνέχεια στην πορτογαλική Ολανένσε. Το 2014-15 αγωνίστηκε στην Ξάνθη, μετρώντας 28 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ αγωνίστηκε και στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό εκείνη τη σεζόν. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ρουμανία, αρχικά η Κοκόρντια Τσιάινια και στη συνέχεια η Παντούρι. Τέλος, ο Ομπόντο έχει 21 συμμετοχές και τέσσερα γκολ με την εθνική Νιγηρίας,.

Last modified onΠέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 11:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep