Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 69

«Τρομερή προπονητική εμπειρία»

Ο Παπαβασιλείου στην προπόνηση της Χέρκουλες, με τον προπονητή της ισπανικής ομάδας, Σλάβισα Γιοκάνοβιτς. Ο Παπαβασιλείου στην προπόνηση της Χέρκουλες, με τον προπονητή της ισπανικής ομάδας, Σλάβισα Γιοκάνοβιτς.

Η δεκαήμερη παραμονή του Σάκη Παπαβασιλείου στο Αλικάντε έλαβε τέλος.

Ο τέως προπονητής του Βατανιακού επέστρεψε στη βάση του, ωστόσο το διάστημα παραμονής του στη χώρα της Ιβηρικής αποκόμισε ένα σωρό εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν στη μετέπειτα καριέρα του. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στο flnews.gr για όσα έζησε στο νότιο τμήμα της Βαλένθια.

(Παπαβασιλείου και Τσέροβιτς στην προπόνηση της Χέρκουλες)

«Ήταν πολύ εποικοδομητικό ταξίδι, σε μια χώρα όπου παίζεται το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Αποδεικνύεται αυτό από το γεγονός ότι δύο ισπανικές ομάδες πήγαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ακόμα μία κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ» σχολίασε αρχικά ο 37χρονος προπονητής και συνέχισε: «Ήταν τρομερή προπονητική εμπειρία. Παρακολούθησα τις προπονήσεις της Έλτσε και της Χέρκουλες. Κοινή φιλοσοφία των δύο ομάδων το πάσινγκ γκέιμ και η κατοχή μπάλας. Δουλεύουν σε απίστευτες ταχύτητες με ή χωρίς τη μπάλα, έχουν ακρίβεια στις μεταβιβάσεις τους και έχουν υψηλό βαθμό δεκτικότητας. Σε κάθε σημείο του γηπέδου οι ποδοσφαιριστές πρεσάρουν αυτοματοποιημένα και βρίσκονται εύκολα μεταξύ τους μέσα από οργανωμένες επιθέσεις. Η δουλειά που κάνουν στις προπονήσεις βγαίνει και στους εκάστοτε αγώνες. Δίνουν βαρύτητα στην απόλυτη κατοχή μπάλας και υπερτερούν σε σχέση με την Ελλάδα στο γεγονός ότι οι παίκτες έχουν άψογη τεχνική κατάρτιση. ».

(Ο Τσέροβιτς με τον προπονητή της Έλτσε, Φραν Εσκρίμπα)

Με πρωτοβουλία του Σέρτζιο Τσέροβιτς έγινε το ταξίδι στην Ισπανία. Ο τέως τεχνικός διευθυντής της Νίκης Βόλου και ο Παπαβασιλείου, μάλιστα, παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Έλτσε για την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Στα επόμενα σχέδια του Έλληνα κόουτς τα επόμενα χρόνια; «Να μάθω την ισπανική γλώσσα, ώστε αν μου δοθεί η δυνατότητα να δουλέψω στο εξωτερικό, η προσαρμογή να είναι ευκολότερη».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν ανοίγουν οι φωτογραφίες, προσθέστε στο λινκ /??dd)

Last modified onΚυριακή, 18 Μάιος 2014 22:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep