Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Θέλω να παίξω σαν... παππούς»!

Οι Σίλβα Τζούνιορ και Μανόλης Αποστολίδης μίλησαν στους δημοσιογράφους για την παρουσία τους στην ΑΕΛ Οι Σίλβα Τζούνιορ και Μανόλης Αποστολίδης μίλησαν στους δημοσιογράφους για την παρουσία τους στην ΑΕΛ

Ο Σίλβα Τζούνιορ και ο Μανόλης Αποστολίδης έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Ελατοχώρι, όπου βρίσκεται η ΑΕΛ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ο πρώτος έκανε χιούμορ με την ηλικία του (38 ετών) λέγοντας πως όλοι τον χαρακτηρίζουν «παππού» και σημείωσε ότι θέλει να παίξει σαν παππούς, προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του στην ομάδα. Από την πλευρά του, ο δεύτερος χαρακτήρισε την ΑΕΛ ως μία από τις πέντε μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Σίλβα Τζούνιορ
-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να έρθεις στην ΑΕΛ και ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;
 -Ήρθα εδώ επειδή η ΑΕΛ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, όπως όλοι ξέρουμε. Έχει πολύ μεγάλη ιστορία και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Όλα είναι εξαιρετικά, έχουμε καλή ομάδα, εδώ δουλεύουμε πολύ και για μένα μέχρι τώρα είναι όλα καλά.
-Η εμπειρία σου είναι μεγάλη, τι χρειάζεται η ομάδα για να πετύχει την άνοδο;
-Πρέπει να παίξουμε όπως απαιτεί το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Έχουμε παίκτες έμπειρους από την Α’ Εθνική, αλλά ξέρουμε πως το πρωτάθλημα αυτό είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να παίζουμε δυνατά, να δουλεύουμε πάρα πολύ κάθε μέρα, πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι στόχος της ομάδας είναι να ανέβουμε κατηγορία και με όλα αυτά μπορούμε να φτάσουμε στο στόχο μας.
-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
-Είμαι 38 χρονών. Όλοι λένε ότι ο Τζούνιορ είναι παππούς, παππούς και θέλω να παίξω σαν «παππούς». Να βάλω την εμπειρία μου μέσα στο γήπεδο για να βοηθήσω την ομάδα μου και στο τέλος να κάνουμε όλοι μαζί ένα πολύ καλό πάρτι.
-Ποια είναι η σχέση σου με τον προπονητή;
-Η σχέση μου είναι καλή, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τον πιστεύω, και πάνω απ’ όλα τον σέβομαι, τα άλλα έρχονται. Μερικές φορές ο προπονητής λέει δεξιά και εγώ αριστερά, εσείς όμως δεν το καταλαβαίνετε, αλλά με τα τόσα χρόνια εμπειρίας…
-Συνυπάρχεις στην ίδια θέση με έναν εξίσου έμπειρο παίκτη, τον Νεμπεγλέρα. Τι ρόλο θα παίξει η δική σας εμπειρία;
-Έχω δύο διαβατήρια, το ένα γράφει 37,5 χρονών το άλλο 29.  Ο αρχηγός της ομάδας είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, δουλεύει πάρα πολύ κάθε μέρα. Όταν ήμουν στον Παναιτωλικό πρόπερσι έπαιξα με τον Σφακιανάκη που ήταν τότε 36,5. Παίξαμε όλο το πρωτάθλημα και την εμπειρία που είχαμε την βάλαμε μέσα στο γήπεδο και ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα. Έτσι πιστεύω ότι θα κάνουμε φέτος και θα πάνε όλα καλά.

 

Μανόλης Αποστολίδης
-Έκανες τη διαδρομή Βόλος – Λάρισα, γνωρίζεις την αντιπαλότητα, την αισθάνεσαι όμως;
-Δεν έχω διακρίνει την αντιπαλότητα με τη Νίκη Βόλου και ελπίζω να μην τη βιώσω. Ξέρω γενικά ότι η αντιπαλότητα είναι γενικά μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ σαν ομάδα ξέρω ότι η μεγαλύτερη αντιπαλότητα είναι με τον Ολυμπιακό και όχι με τη Νίκη. Ευτυχώς δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής, ήρθα να βοηθήσω την ομάδα, όπως κάθε παίκτης και ελπίζω με τις ικανότητες που έχει κάθε παίκτης να βοηθήσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε την άνοδο.
-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;
-Επειδή μείναμε πολύ λίγο στη Λάρισα ακόμη δεν μπορέσαμε να βιώσουμε το κλίμα της πόλης, εννοείται πως ξέρω τη δυναμική που έχει η Λάρισα, είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, τις πιο ιστορικές, ξέρουμε πού ήρθαμε και πιστεύω ότι από το πρώτο φιλικό που θα έρθει την Παρασκευή, θα βιώσουμε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα, θα βιώσουμε το τι σημαίνει να είσαι μέλος σε μια τόσο ιστορική ομάδα.
-Είχες προτάσεις από ομάδες της Super League;
-Υπήρχε μία πρόταση από ομάδα της Super League και ενδιαφέρον από κάποιες άλλες ομάδες, αλλά επειδή η πρώτη επίσημη πρόταση ήταν από την ΑΕΛ, ήταν τιμή μου που είχα μια τέτοια πρόταση, καθώς συμπίπτουν οι προσωπικοί μου στόχοι με αυτούς της ομάδας. Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα και θέλω να αποτελέσω μέρος στην άνοδο που θα έρθει και θα επιστρέψει η ομάδα εκεί όπου ανήκει.
-Έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου ότι συνεργάστηκες πέρυσι με τον Βοσνιάδη;
-Σίγουρα έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου να έρθω εδώ, αλλά υπέγραψα πριν έρθει ο προπονητής. Τότε ήταν ακόμη σε συζητήσεις, οπότε ήθελα να είμαι σ’ αυτή την ομάδα είτε είναι ο προπονητής, είτε όχι και ευτυχώς είναι και ο κ. Βοσνιάδης εδώ, όπως και όλο το επιτελείο που δουλέψαμε μαζί και πέρυσι.
-Με τη Νίκη Βόλου πετύχατε την άνοδο. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας που θα πρέπει να ακολουθήσει φέτος και η ΑΕΛ;
-Είχαμε πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας όλοι οι παίκτες. Οι προπονητές, οι γυμναστές, όλοι μαζί μπορούσαν να διαχειριστούν τα πάντα, καταστάσεις αγωνιστικές και έξω αγωνιστικές και θα ακουστεί λίγο κλισέ, όταν είσαι μια οικογένεια μέσα στα αποδυτήρια μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις.
-Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στη θέση του τερματοφύλακα…
-Είναι καλό σε μία ομάδα να υπάρχει, γενικά και όχι μόνο στη θέση του τερματοφύλακα, υγιής ανταγωνισμός, συναγωνισμός ώστε ο ένας να βοηθάει τον άλλο να γίνεται καλύτερος και να είμαστε όλοι στην κατάσταση που χρειάζεται για να αγωνίζεται αυτός που είναι στην καλύτερη.
-Λένε ότι στην ΑΕΛ οι παίκτες νιώθουν μεγάλη πίεση. Ισχύει κάτι τέτοιο;
-Πάντα όταν πηγαίνεις σε μια νέα ομάδα πρέπει να αποδείξεις και ποιος είσαι και γιατί ήρθες και γιατί σε εμπιστεύτηκαν αυτοί που σε εμπιστεύτηκαν. Οπότε υπάρχει μία πίεση. Εντάξει ήρθες ως πρωταθλητής, αλλά θα πρέπει να δείξεις γιατί ήσουν πρωταθλητής, γιατί σε εμπιστεύτηκαν αυτοί που σε εμπιστεύτηκαν, να μην προδώσεις την εμπιστοσύνη του κόσμου και να τους δείξεις πως είμαι εδώ για να βοηθήσω. Ήξερα ότι υπάρχει αυτή η πίεση και ηθελημένα ήρθα, δεν με έφερε κανείς με το ζόρι. Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να αντέξω και στην πίεση.

Last modified onΤετάρτη, 30 Ιούλιος 2014 15:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep