Δελτία με... 3-0!

Με ψήφους 3-0 ο Άρης πέτυχε την έκδοση των δελτίων των Τάτου, Τσουμάνη, Ρόβα και Χαριτωνίδη. Δημιούργησε δεδικασμένο.

Την Τετάρτη (28/09) θα ανακοινωθεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ στο αίτημα του Άρη για έκδοση των δελτίων των Βασίλη Ρόβα, Ανδρέα Τάτου, Νίκου Τσουμάνη, Λάζαρου Χαριτωνίδη. Ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης (27/09) η Ομοσπονδία δικαίωσε τους «κίτρινους» και, μάλιστα, με ψήφους 3-0!

Οι νομικοί Αργύρης Λίβας, Μανώλης Αλαφραγκής πέτυχαν ό,τι δεν είχε καταφέρει ο Άρης σε πρώτο βαθμό και έτσι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές θα είναι διαθέσιμοι από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Η απόφαση αυτή, μάλιστα, δημιουργεί δεδικασμένο, αφού η έδρα πείστηκε πως οι προαναφερθέντες δεν έχασαν την επαγγελματική τους ιδιότητα, επειδή την προηγούμενη χρονιά έπαιζαν σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Εξάλλου, το άρθρο 6 του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, του οποίου το συμβόλαιο έχει λήξει, κατά τη διάρκεια αλλά πριν το τέλος μίας μεταγραφικής περιόδου μπορεί να εγγραφεί εκτός των ως άνω χρονικών περιόδων... ». Δεν διευκρινίζεται πουθενά, δηλαδή, η μεταγραφική περίοδος συγκεκριμένης σεζόν, όπου ο κάθε επαγγελματίας πρέπει να έχει μείνει ελεύθερος.

«Κλειδί» της δικαστικής νίκης του Άρη ήταν τα συμβόλαια που εμφάνισαν οι «κίτρινοι» και τα οποία αποδεικνύουν ότι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές ήταν δεσμευμένοι με την ΠΑΕ από τις 25 Ιουλίου, άρα δεν λογίζονταν ως ερασιτέχνες... Το βράδυ θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση.

Last modified onΣάββατο, 01 Οκτώβριος 2016 00:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep