«Της στραβής… τα μαλλιά της φταίνε»

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου δήλωσε ότι ο Άρης βλέπει φαντάσματα και μίλησε για εκπρόθεσμη έκδοση δελτίων.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Μακεδονία TV και την εκπομπή «Derby» παραχώρησε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Ο ιδιοκτήτης της Λαμίας υποστήριξε ότι ο Άρης βλέπει φαντάσματα, έκανε λόγο για εκπρόθεσμη έκδοση δελτίων το καλοκαίρι και τόνισε ότι από τις ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία, οι «κυανόλευκοι» είναι αυτοί που έχουν τελειώσει τα περισσότερα ματς με 10 παίκτες.

Το αφεντικό της ομάδας της Φθιώτιδας δήλωσε ακόμα ότι «δεν πρέπει να ξεφτιλίζουμε τον Παπαδόπουλο αν σε μία φάση κάνει λάθος και εκτόξευσε «βέλη» και προς άλλες ομάδες, λέγοντας ότι: «Δεν μπορεί κάποιοι να βρίσκουν ομάδες, να μην ονομάσω, να τις χαρίζει ένας μέτοχος γιατί δεν του αρέσει αυτή η περιοχή, να πηγαίνει σε άλλη και να του λέει πάρτη να παίζεις. Και κάθε χρόνο να τη βλέπουμε να της βγαίνει η ψυχή και να είναι στους τελευταίους».

Το FL News σας παρουσιάζει όσα δήλωσε ο Παπαϊωάννου:

Για την ανακοίνωση του Άρη και τη μάχη της ανόδου:

«Δεν μπορώ να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με την ΠΑΕ Άρης, ούτε θα ήταν πρέπον για μένα. Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν το πέναλτι ήταν ή, δεν ήταν ή, αν έπρεπε να γίνει ή όχι επανάληψη. Εμάς και πέναλτι μας έχει ακυρωθεί, γιατί δεν χτυπήθηκε καλά (σ.σ. απέναντι στην Καλλιθέα στον πρώτο γύρο), κάτι που έγινε πρώτη φορά στην Ευρώπη και πολλά ματς έχουμε τελειώσει με 10, γιατί έτσι έκριναν οι διαιτητές... Τα πιο πολλά ματς από αυτές που αγωνίζονται στην κορυφή, τα έχει τελειώσει με 10 η Λαμία.

«Η ΠΑΕ Άρης βλέπει φαντάσματα. Ας πρόσεχε όταν έκανε τον προγραμματισμό της από την αρχή της χρονιάς και τι παίκτες έφερνε. Άκουγα κάτι βαρύγδουπα συμβόλαια 300 χιλιάδες παίκτης και αυτόν τον παίκτη δεν τον είδαμε πουθενά»

Η ΠΑΕ Άρης βλέπει φαντάσματα. Ας πρόσεχε όταν έκανε τον προγραμματισμό της από την αρχή της χρονιάς και τι παίκτες έφερνε. Άκουγα κάτι βαρύγδουπα συμβόλαια 300 χιλιάδες παίκτης και αυτόν τον παίκτη δεν τον είδαμε πουθενά. Μήπως φταίει κάτι άλλο στην ΠΑΕ Άρης και ψάχνει αφορμές για να δικαιολογήσει τα δικά της τα αδικαιολόγητα; Λέω εγώ, μήπως...

Εμείς σεβόμαστε την ομάδα μας, κάνουμε την πορεία μας, δεν έχει τελειώσει τίποτα για εμάς και ακόμα έχουμε δρόμο. Έχω τονίσει ότι η άνοδος θα κριθεί στα ντέρμπι τα μεταξύ μας».

Για την επανάληψη του πέναλτι:

«Δεν πρέπει να ξεφτιλίζουμε τον ποδοσφαιριστή αν σε μία φάση κάνει λάθος. Δηλαδή επειδή η μπάλα χτυπάει στο χέρι του πάει να πει ότι έχει κάτι μεμπτό και κάτι περίεργο;»

«Δεν είναι πρέπον να ασχοληθώ εγώ με τον ποδοσφαιριστή του Παναιγιαλείου. Αυτό το παιδί έχει και έναν πατέρα και μια μάνα. Δεν πρέπει να ξεφτιλίζουμε τον ποδοσφαιριστή αν σε μία φάση κάνει λάθος. Δηλαδή επειδή η μπάλα χτυπάει στο χέρι του πάει να πει ότι έχει κάτι μεμπτό και κάτι περίεργο;

Ρώτησα στο τέλος του αγώνα τον προπονητή του Παναιγιαλείου και μου είπε: «δεν μπορούσαμε να σας κρατήσουμε επιθετικά και έπρεπε να κάνω αλλαγές. Αν είδατε καλά, η μπάλα αν έφευγε από το χέρι του πήγαινε σε κεφάλι δικού μας ποδοσφαιριστή. Δεν έγινε ένα πέναλτι που τον φύσηξε ο αέρας τον ποδοσφαιριστή και έπεσε κάτω. Εσείς θέλετε να κάνετε το άσπρο μαύρο. Τον Παπαδόπουλο δεν τον γνωρίζω καν. Και ο Όμο που έκανε το χέρι με τον Άρη πάει να πει ότι έχει κάνει κάτι μεμπτό;.

Σε λίγες ημέρες θα βγάλετε ότι εδώ στη Λαμία έχουμε χημικά και θα κάνετε αίτηση στο ΝΑΤΟ να βομβαρδίσει τη Λαμία. Αυτό περιμένω τώρα. Μπορεί να έχουμε και χημικά όπλα εδώ, πού ξέρετε καμία φορά... Στο χωριό μου ξέρετε τι λένε; Της στραβής... τα μαλλιά της φταίνε. Ψάξτε να βρείτε τον στραβό και ποια μαλλιά του φταίνε.

«Στον Άρη το καλοκαίρι με την παλιά ΕΠΟ του είχαν τάξει κάποιοι στα ποδοσφαιρικά πηγαδάκια στην Αθήνα... Του έλεγαν «ρε πρόεδρε, τι χαλάς τα λεφτά σου, φέτος ο ένας είναι ο Άρης και ο άλλος ο ΟΦΗ»

Στον Άρη το καλοκαίρι με την παλιά ΕΠΟ του είχαν τάξει κάποιοι στα ποδοσφαιρικά πηγαδάκια στην Αθήνα... Του έλεγαν «ρε πρόεδρε, τι χαλάς τα λεφτά σου, φέτος ο ένας είναι ο Άρης και ο άλλος ο ΟΦΗ. Μην πετάς τα λεφτάκια σου στο ποδόσφαιρο. Κάτι του είχαν τάξει και δεν του βγήκε ρε φίλε...

Μου έλεγαν «μην πετάς τα λεφτά σου, τζάμπα κόπο κάνεις». Πέναλτι σαν αυτό που έγινε στο Ηρακλής - Λάρισα δεν χτυπάμε. Εμείς παίζουμε καθαρό ποδόσφαιρο. Σε όσους γουστάρουν έρχονται στο γήπεδο και μας βλέπουν. Σε όσους δεν γουστάρουν ας ασχολούνται με ανακοινώσεις. Μπορώ να κάνω εγώ κάτι; Εγώ πήρα μια ομάδα από το τοπικό, έχω επενδύσει πολλά χρήματα, οι υποχρεώσεις και η ομάδα πληρωμένα όλα στην ώρα τους. Ούτε δανεικά παίρνω, ούτε χορηγούς έχω, ούτε δανεικούς παίκτες έχω. Τι να σας πω...».

Για τα βασικά συστατικά για να ανέβει μία ομάδα:

«Να είναι οι υποχρεώσεις όλες καλυμμένες για να σε σέβονται οι ποδοσφαιριστές και όλοι. Για να καταλαβαίνουν όλοι στην ομάδα ότι όπως πληρώνει η διοίκηση έχει και τις απαιτήσεις από αυτούς».

Για την παρουσία του Μπάμπη Τεννέ και αν είναι κουμπάρος του Καλογιάννη:

«Τι είναι; Κάποιο λάθος κάνετε. Με τον Τεννέ έφαγα το σφάξιμο στην Καλαμαριά τη σεζόν 2014-15. Ότι είναι καλός προπονητής δεν το λέω μόνο εγώ. Και δεν είναι μόνο της Football League, αλλά και της Super League. Δεν είναι προπονητής που στήνεται. Δεν είναι μπλεγμένος σε περίεργες υποθέσεις. Ό,τι πιο καθαρό ψάχνω και παίρνω στην ομάδα μου».

Για την καταγγελία των Άρη, ΟΦΗ:

«Εγώ δεν θεωρώ ότι έχω κερδίσει καμία υπόθεση. Θεωρώ ότι ο Ντουρμισάι έχει ελληνική ταυτότητα. Εντάξει; Αυτό έχω πει από την πρώτη στιγμή. Δεν είμαι, ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας, ούτε τίποτα»

«Εγώ δεν θεωρώ ότι έχω κερδίσει καμία υπόθεση. Θεωρώ ότι ο Ντουρμισάι έχει ελληνική ταυτότητα. Εντάξει; Αυτό έχω πει από την πρώτη στιγμή. Δεν είμαι, ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας, ούτε τίποτα. Διαβάζοντας με τα λίγα γράμματα που ξέρω, βλέπω ότι ζητάει ο ΚΑΠ ένα από τα δύο. Έχει ελληνική ταυτότητα».

Σε ποια εθνική ομάδα αγωνίζεται;

«Ανά πάσα στιγμή όποτε τον καλέσει η Εθνική Ανδρών Ελλάδος έχει το δικαίωμα να συμμετέχει. Δεν έχει παίξει στην Εθνική Ανδρών Αλβανίας».

Για το ότι την υπόθεση ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας:

«Ασχοληθήκατε πώς πήρε το καλοκαίρι τα δελτία ο Άρης; Αν τα πήρε ληξιπρόθεσμα; Αφού θέλετε να είστε αντικειμενικοί... Εγώ δεν είμαι της καταγγελίας. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο Άρης»

«Δεν κατάλαβα, είναι έγκλημα; Προετοιμάζομαι και για άλλες δικαστικές μάχες. Εδώ μπορεί να τραβάμε τα μαλλιά μας. Ασχοληθήκατε πώς πήρε το καλοκαίρι τα δελτία ο Άρης; Αν τα πήρε ληξιπρόθεσμα; Αφού θέλετε να είστε αντικειμενικοί... Εγώ δεν είμαι της καταγγελίας. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο Άρης».

Θα ανέβει η Λαμία;

«Μόνο η μπάλα το ξέρει και κανένας άλλος. Και αν θα ανέβει ο Απόλλων, ο Άρης ή η Λαμία. Θα κριθεί στα μεταξύ μας ντέρμπι. Τι είναι οι έξι βαθμοί; Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα, τον Άρη εκτός. Πήγαμε στον ΟΦΗ και μη μας πείτε ότι μας έδωσαν και εκεί το αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε ομάδα, είμαστε χάλια, για πέταμα ας πούμε...

Λάθη γίνονται πάντα και τραβηγμένα από τους διαιτητές. Όταν γίνονται δεν σημαίνει 100% ότι είναι εσκεμμένο. Μιλάω γενικά. Να σου φέρω βίντεο με 100 φάσεις κατά της Λαμίας. Τι να λέει αυτό; Μπορεί να είναι και άλλες 50 που την έχουν ευνοήσει. Λέει κάτι;.

Κατά την άποψή μου θα ανέβει όποιος χάσει τους λιγότερους βαθμούς στα ντέρμπι. Έχει ένα προβάδισμα ο Απόλλων, μην το κρύβουμε. Είναι εννέα πόντους μπροστά. Η Λαμία είναι σε μία καλύτερη θέση, αλλά δεν μπορούμε να πούμε συγκεκριμένα για μία ομάδα. Και ο Άρης είναι μέσα στον στόχο. Οι ομάδες που πιστεύω είναι εκτός στόχου ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα, αλλά και το θαύμα γίνεται καμία φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον Άρη:

«Το πρωτάθλημα έχει τις αδυναμίες του, αλλά δεν είναι και τόσο βρώμικο όσο θέλουν να το παρουσιάζουν. Η μεγαλύτερη αδυναμία είναι ότι οι ομάδες δεν έχουν έσοδα»

«Όταν μιλάμε για τον Άρη είναι μία μεγάλη ομάδα με χιλιάδες φιλάθλους. Δεν μίλησα υποτιμητικά. Επειδή έχει πολλούς φιλάθλους και μια βαριά φανέλα πρέπει σώνει και καλά να βγει κατηγορία. Θα βγούμε με τη φανέλα; Τον στήσανε και έχασε την άνοδο από τη Γ' Εθνική;».

Είναι καθαρό το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής;

«Πιστεύω ότι έχει τις αδυναμίες του, αλλά δεν είναι και τόσο βρώμικο όσο θέλουν να το παρουσιάζουν. Η μεγαλύτερη αδυναμία είναι ότι οι ομάδες δεν έχουν έσοδα».

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές αδιάφορες ομάδες καθιστά ευάλωτο το πρωτάθλημα;

«Πιστεύω ότι δεν είναι αυτός ο λόγος αν θεωρείτε κάτι πιο πέρα... Πρέπει να ελεγχθούν καλά αυτοί που μετάσχουν στις διοικήσεις των ομάδων. Τις φορολογικές τους δηλώσεις, με ποια χρήματα ασχολούνται. Αν θέλετε να το πάμε παραπέρα. Ο Παπαϊωάννου έχει εταιρείες που εμφανίζουν Χ κέρδος και έχει την άνεση να φάει κι αυτά τα χρήματα στο ποδόσφαιρο. Ο Χ πρόεδρος και μεγαλομέτοχος πόσα κέρδη είχε το 2016 και μπορεί να χαλάσει στο ποδόσφαιρο;

«Δεν μπορεί κάποιοι να βρίσκουν ομάδες, να μην ονομάσω, να τις χαρίζει ένας μέτοχος γιατί δεν του αρέσει αυτή η περιοχή, να πηγαίνει σε άλλη και να του λέει πάρτη να παίζεις. Και κάθε χρόνο να τη βλέπουμε να της βγαίνει η ψυχή και να είναι στους τελευταίους»

Δεν υπονοώ κάποιον συγκεκριμένα. Υπονοώ ότι πρέπει να κάτσουμε κάτω και να μας ψάξει η πολιτεία πώς συμμετέχουμε στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να έρθουν σοβαροί και να επενδύσουν τότε. Δεν μπορεί κάποιοι να βρίσκουν ομάδες, να μην ονομάσω, να τις χαρίζει ένας μέτοχος γιατί δεν του αρέσει αυτή η περιοχή, να πηγαίνει σε άλλη και να του λέει πάρτη να παίζεις. Και κάθε χρόνο να τη βλέπουμε να της βγαίνει η ψυχή και να είναι στους τελευταίους.

Το κλειδί είναι να μπουν παράγοντες που να μην εξαρτώνται από άλλες παράπλευρες χρηματοδοτήσεις. Να το αντέχει η τσέπη τους με λίγα λόγια. Δεν υπάρχει κάτι μεταξύ Άρη, Λαμίας. Και η Λαμία γεμίζει το γήπεδο, γιατί ξέρουν ότι εγώ δεν κάνω τη δουλειά που κάνουν άλλοι».

Για τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αν τον έχει βοηθήσει:

«Ο κύριος Μαρινάκης εμένα; Δεν έχω καράβια. Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με κανέναν πρόεδρο ομάδας. Τι σχέση έχουν τα δημόσια έργα; Έχω πολλά στην Πτολεμαΐδα, στα ορυχεία. Εκεί παίρνει τα έργα όποιου η εταιρεία αντέχει».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΤετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 13:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep