«Θα πετύχουμε το θαύμα»

Ο Γιώργος Βαζάκας αναφέρθηκε στο... θαύμα της παραμονής.

Παράπονο δεν είχε από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του στο Αιγίνιο ο Γιώργος Βαζάκας. Ο τεχνικός του Πανελευσινιακού μετά το 0-0 με τον Αιγινιακό παραδέχτηκε ότι θα είναι θαύμα η επίτευξη της παραμονής, αλλά τόνισε πως αυτό μπορεί να συμβεί. Αναλυτικά είπε:

«Όσο υπάρχει ελπίδα και όσο υπάρχει το περιθώριο εμείς θα το παλέψουμε για να μπορέσουμε να σωθούμε. Παίζαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που ερχόταν από τρία μεγάλα αποτελέσματα, μια ομάδα που έχει ξεφύγει από τη γραμμή του υποβιβασμού. Ξέραμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι μια ομάδα που σκοράρει. Κατορθώσαμε κλείσαμε τους χώρους. Μόνο στο δοκάρι, που θα μπορούσε ο Αιγινιακός να σημειώσει ένα γκολ, «έσπασε» η άμυνά μας.

Στο δεύτερο ήμασταν ακόμα καλύτεροι αμυντικά. Και εδώ είναι το πρόβλημα, γι' αυτό είμαστε χαμηλά στη βαθμολογία. Είναι το 6ο, 7ο 0-0. Βγήκαμε πολλές φορές δύο με δύο. Ρίσκαρε ο Αιγινιακός και το ξέραμε, αλλά δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε. Αν είχαμε πετύχει δύο ακόμα γκολ όσο είμαι η ομάδα θα ήταν σωμένη. Θα το παλέψουμε.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και από τη διάθεση που είχαν. Καλός ο βαθμός σε μία δύσκολη έδρα. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι να μαζέψουμε τους βαθμούς και κάποια στιγμή να πετύχουμε το θαύμα. Εύχομαι στον Αιγινιακό, μια ομάδα που τη χαίρεσαι, να πετύχει τη σωτηρία και καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο».

Αν θα συνιστά ένα μικρό θαύμα η παραμονή και αν είναι επιλογή του να αναλαμβάνει ομάδες που είναι στην κόψη του ξυραφιού:

«Όταν ήρθα πήραμε 0-0 στην Καλλιθέα και με ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι γιατί πήγα. Είπα ότι ο προπονητής δεν είναι αυτός που θα πάει μόνο στις πρώτες ομάδες, γιατί έχω κάνει πρωταθλητισμό, έχω πάρει πρωταθλήματα. Υπάρχει και ο προπονητής που θα πάει στις δύσκολες καταστάσεις. Είμαι 24 χρόνια προπονητής. Δοκίμασα και στον Αχαρναϊκό, ήταν τελευταίος, σώθηκε και επιβίωσε. Νομίζω ότι θα είναι θαύμα.

Όταν πήγα ο Πανελευσινιακός είχε έξι βαθμούς και αυτός που σωνόταν είχε 18 βαθμούς. Ήταν μεγάλη η διαφορά. Βλέποντας το πρόγραμμα και την αγωνιστική παρουσία που έχουν οι ομάδες νομίζω ότι θα το πετύχουμε κάποια στιγμή το θαύμα.

Καλός προπονητής για μένα είναι αυτός που δοκιμάζεται παντού. Αυτό που επιδεικνύει είναι το έργο του. Αν το πετύχουμε το θαύμα της σωτηρίας θα είναι μια δικαίωση από όλες τις πλευρές. Αν όχι θα έχουμε την ικανοποίηση ότι κάναμε την προσπάθεια, οι παίκτες βλέπουν τον τρόπο δουλειάς και θα είναι το μεγάλο κέρδος που θα έχουν για τη συνέχεια».

Ο Χρήστος Κωστόπουλος είπε:

«Ήταν ένα κρίσιμο ματς και για τους δύο. Εμείς θέλαμε περισσότερο τους βαθμούς για να σωθούμε. Ο Αιγινιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα. Από ένα σημείο και μετά θα μπορούσαμε να κλέψουμε το ματς όταν ανοίχτηκε. Δεν το κάναμε, αλλά και ο εκτός έδρας βαθμός είναι σημαντικός. Κάθε ματς για μας είναι τελικός. Έχουμε δεθεί, έχουμε καλό υλικό και καλό προπονητή, είμαστε πολύ διαφορετικοί από τον πρώτο γύρο και πιστεύω θα το κατορθώσουμε».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΠέμπτη, 13 Απρίλιος 2017 20:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep