«Viral σε όλη την Ευρώπη»

Η απολογία του ΟΦΗ για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Την Παρασκευή (19/5) εκδικάστηκε στην πειθαρχική Επιτροπή της Football League η υπόθεση του ΟΦΗ για όσα δαιδραματίστηκαν στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League. Η ομάδα του Ηρακλείου κατηγορείται ότι πετάχτηκαν τρία πλαστικά ποτήρια στον βοηθό, στο 84' της αναμέτρησης.

Το Fl News έδωσε το παρών στην εκδίκαση και σας παρουσιάζει όσα ειπώθηκαν...

Ο Δημήτρης Βαγιάκος, που εκπροσώπησε την ΠΑΕ ΟΦΗ, ανέφερε ότι μέχρι το 83' όλα κυλούσαν ομαλά και πως στο 84' καταλογίστηκε το πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα, το οποίο «έγινε viral σε όλη την Ευρώπη». Ο Βαγιάκος σημείωσε ότι έγιναν συστάσεις και ότι όντως το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά, αλλά πως ο βοηθός δεν χτυπήθηκε.

Στην έκθεση της αστυνομίας και στο φύλλο αγώνα σημειώνεται ότι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο 50 οπαδοί, ενώ στην έκθεση της αστυνομίας επισημαίνεται ότι ο βοηθός Καλφάκης ισχυρίστηκε πως δέχτηκε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού από οπαδό του ΟΦΗ. Ο Βαγιάκος υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους διαιτητές για να τους οδηγήσουν στα αποδυτήρια, ενώ στάθηκε στη λέξη «ισχυρίστηκε», θέλοντας να καταδείξει πως ούτε οι ίδιοι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν το χτύπημα στον βοηθό.

Η αθλητική δικαστής, Μαρίνα Μπόζνου, σημείωσε ότι ο παρατητηρής της ΔΕΑΒ είδε ότι χτυπήθηκε ο Καλφάκης. Στον ΟΦΗ αποδέχονται ότι μπήκαν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν αποδέχονται ότι χτυπήθηκε ο Καλφάκης.

Αναλυτικά ο Βαγιάκος είπε:

«Στο 84' πετάχτηκαν τρία πλαστικά ποτήρια καφέ και λέρωσαν στην πλάτη τον βοηθό. Υπήρξε διακοπή πέντε λεπτών. Ως το 83' όλα κυλούσαν ομαλά. Υπήρξε η περίφημη φάση με το πέναλτι που έγινε viral και έκανε τον γύρο της Ευρώπης και προκάλεσε κάποιες δικαιολογημένες διαμαρτυρίες αγωνιστικά, όχι δικαιολογημένες κατά τα άλλα. Σ' αυτό το σημείο έπεσαν οι τρεις καφέδες και αμέσως έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα. Βέβαια, για να πούμε την πραγματικότητα, οι καφέδες δεν είχαν στόχο τον βοηθό, γιατί το πέναλτι το έδωσε ο διαιτητής, αλλά η απόσταση είναι πολύ κοντινή και γι' αυτό οι καφέδες χύθηκαν πάνω του. Ζητάμε την επιείκιά σας για το θέμα αυτό.

Όσο για την είσοδο οπαδών, με τη λήξη του αγώνα μπήκαν 50 άτομα στον αγωνιστικό χώρο. Ο λόγος ήταν πάλι η φάση που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Υπήρξε τεράστια προσπάθεια και από την Αστυνομία και από τους παράγοντες, κάτι που αναφέρει και ο διαιτητής. Στην αποχώρηση όπως φεύγουν οι διαιτητές, τους περικύκλωσε η Αστυνομία και τους οδήγησε στα αποδυτήρια.

Κατά την αποχώρηση αναφέρει ο διαιτητής ότι ο βοηθός χτύπηθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Εμείς το αμφισβητούμε αυτό. Βάσει της έκθεσης της αστυνομίας αναφέρεται ότι «ισχυρίστηκε» ότι οπαδός του ΟΦΗ τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού χωρίς, ωστόσο, να τον τραυματίσει. Αυτό σημαίνει ότι ενώ ο βοηθός είναι περικυκλωμένος από οπαδούς, οι αστυνομικοί που έχουν οπτική επαφή και με τον κόσμο και με τον ίδιο, δεν είδαν ότι χτυπήθηκε. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι χτυπήθηκε».

Η πρωτοδίκης, Μαρίνα Μπόζνου του είπε: «Ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ το παρουσιάζει σα να το είδε. Δεν λέει «ισχυρίστηκε». Λέει ότι «με το σφύριγμα της λήξης περίπου 50 οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και, μάλιστα, ένας εξ αυτών χτύπησε με μπουνιά στο κεφάλι τον πρώτο βοηθό Καλφάκη χωρίς να τον τραυματίσει. Αμέσως έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και με τη συνοδεία της ασφάλειας οι διαιτητές οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια».

Ο Βαγιάκος συμπλήρωσε: «Εμείς αρνούμαστε το χτύπημα. Να ληφθεί υπόψη η αγανάκτηση του κόσμου χωρίς να δικαιολογείται η πράξη. Εξάλλου, ο ΟΦΗ δεν θα σας έχει απασχολήσει και πάρα πολλές φορές παρότι είναι μία ιστορική ομάδα με πάρα πολύ κόσμο».

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 20 Μάιος 2017 17:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep