«Ο δρόμος για τον παράδεισο...»

Ανάλυση εφ' όλης της ύλης από τον γενικό διευθυντή του Εργοτέλη, Φάνη Τουτζάρη για τα πεπραγμένα στον σύλλογο από το ξεκίνημα της σεζόν. 

[googlead][/googlead]

Τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα έχουν προκαλέσει προβληματισμό στον Εργοτέλη. Ωστόσο η διοίκηση έχει εμπιστοσύνη στον Τάκη Γκώνια και τους ποδοσφαιριστές του, όπως τόνισε ο Γιώργος Τουτζάρης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κρήτη Σπορ Fm 87,6». Ο γενικός διευθυντής των Κρητικών αναφέρθηκε στην εως τώρα εικόνα της ομάδας, τα άσχημα αποτελέσματα, τον προπονητή, τους παίκτες, την διαιτησία και το προσεχές παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ δεν απέκλεισε τη μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο. 

Αρχικά για το πλάνο της ομάδας την εφετινή σεζόν, ο Γιώργος Τουτζάρης είπε:

«Το πλάνο μας ήταν να στήσουμε μία νεανική ομάδα που να συνδυάζει εμπειρία στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά να έχει και το ταλέντο, ούτως ώστε να σταθεί σε πιο υψηλό επίπεδο. Το πλάνο μας ήταν να έρθουν κάποια παιδιά από το Βέλγιο ή από την Αίγυπτο. Βέβαια ήταν λίγο δύσκολο αυτό, γιατί το τελικό “οκ” το πήραμε 31 Αυγούστου και δεν μπορούν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να έρθουν χωρίς να έχουν υπογράψει συμβόλαιο από πριν. Καθόλου απίθανο να δούμε τέτοιους ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο στην Κρήτη». 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους στόχους της ομάδας και την αναζήτηση της πρώτης νίκης, ανέφερε:

«Οι στόχοι μας, είναι ίδιοι. Να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ελπίζουμε να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα. Χρειάζεται υπομονή. Τα πράγματα δεν φτιάχνουν από τη μία στιγμή, στην άλλη. Όπως λέει και ένα ρητό: «Ο δρόμος για τον παράδεισο, περνάει μέσα από την κόλαση». Εμείς, αυτόν τον δρόμο διανύουμε τώρα». 

Ιδιαίτερη αναφορά από τον Γενικό Διευθυντή του Εργοτέλη έγινε και για το υλικό της ομάδας και τα προβλήματα που προέκυψαν:

«Ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει όλη την ψυχολογία της ομάδας. Δεν είναι ωραίο να λέμε τα παιδιά άπειρα και ότι δεν θα αντέξουν. Εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές με ισχυρές προσωπικότητες. Σε ένα μικρό ρόστερ όπως το δικό μας, έχουμε ήδη δύο έμπειρους ποδοσφαιριστές (Λαμπάκης-Ροβίθης) οι οποίοι είναι τραυματίες. Θα λείψει για ένα διάστημα και ο Αντώνης Μπουρσέλης. Ηλικιακά, είναι οι πιο έμπειροι. Τα παιδιά μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Μέσα από το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια, θα έρθουν τα αποτελέσματα. Έχουμε εμπιστοσύνη στους νέους ποδοσφαιριστές μας για τη δύσκολη συνέχεια και τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. Με την πάροδο του χρόνου, θα παρουσιάζονται όλο και καλύτεροι. Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου. Ειδικά όταν έρχονται αποτελέσματα όπως στα παιχνίδια με Δράμα και Παναιτωλικό. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ενοχλούν περισσότερο τη διοίκηση, τους παίκτες και τον προπονητή».

Αναφορικά με την παρουσία του Τάκη Γκώνια, αλλά και του Σταύρου Λαμπράκη στην ομάδα, τόνισε:

«Ο προπονητής, είναι το «εξιλαστήριο θύμα». Είναι εκείνος που την πληρώνει πρώτος. Το κλίμα, είναι αρκετά καλό. Τα παιδιά συναντούν πράγματα που δεν είχαν ξαναδουλέψει. Είναι κάτι που τους ευχαριστεί. Το θέμα είναι να συνδυάσουμε την καλή απόδοση με το αποτέλεσμα. Ο Σταύρος Λαμπράκης, ο προπονητής μας Τάκης Γκώνιας εκπέμπουν μία ηρεμία.

Προσπαθούμε να βρούμε την αιτία των κακών. Ο Τάκης Γκώνιας παίζει πιο πολύ από κάθε άλλον για το αποτέλεσμα. Ο τρόπος που το κάνει μπορεί να είναι διαφορετικός. Θέλει να καταλήγει πάντα στη νίκη. Όσον αφορά, την τιμωρία και το περιστατικό με τον Ερμή Ζωνιανών, πιστεύω ότι είναι ο λόγος που δεν κερδίσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια με Καλλιθέα και ΑΟΧ Κισσαμικό». 

Παράλληλα μίλησε για τις σχέσεις με τον Ερασιτέχνη, τη Football League, αλλά και τη διαιτησία:

«Ο Ερασιτέχνης Εργοτέλης είναι δίπλα μας συνέχεια. Στα καλά και στα δύσκολα. Θέλουμε να μας βοηθάει. Στη Football League υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Υπάρχουν προβλήματα που αν δεν λυθούν δεν θα μπορέσουμε να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να είναι οι ομάδες ανταγωνιστικές. Από τη διαιτησία έχουν γίνει λάθη που μας στέρησαν βαθμούς. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έγιναν εσκεμμένα και ήταν ανθρώπινα λάθη. Θα είναι καλό να βελτιώνονται οι διαιτητές». 

Τέλος για το ντέρμπι με τον ΟΦΗ, υπογράμμισε:

«Ένα καλό αποτέλεσμα θα μας «σηκώσει». Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό για την ψυχολογία μας. Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που θέλει να ανέβει και να μην χάνει βαθμούς. Ελπίζω να δούμε ένα καλό παιχνίδι».

ΠΗΓΗ: Grandsport.gr

Last modified onΠαρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2017 17:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep