Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Κούγιας: «Αυτός είναι το σκουπίδι»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Απολαυστικές παρεμβάσεις από Μπέο, Παπαδόπουλο, Σταθάκη.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Παναχαϊκής αφίχθηκε καθυστερημένος στο στούντιο του ΣΚΑΪ και, όπως υποστήριξε, αυτό συνέβη γιατί μετέβη εκεί συνοδεία περιπολικού. Αναφέρθηκε στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων, επανέλαβε διαλόγους από τις κασέτες, αλλά δεν ονομάτισε τους δύο Εισαγγελείς που βάζουν εμπόδια στην έρευνα. Θα το κάνει, όπως είπε, στην επόμενη εκπομπή…

Αρχικά έγινε αναφορά στο εξώδικο που απέστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ, τους Γιάννη Αλαφούζο, Κυριάκο Θωμαΐδη και κοινοποίησε στον Αλέξη Κούγια μέσω του οποίου ζητήθηκε να μην γίνει αναφορά του ονόματός του. Ακολούθως ο Κούγιας έκανε έναν απολογισμό της έως τώρα πορείας του και άρχισε να μιλά για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Από τότε που ο κύριος Μαρινάκης πήρε τις μετοχές του Ολυμπιακού από τον Σωκράτη Κόκκαλη υπάρχει χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

«Από τότε που ο κύριος Μαρινάκης πήρε τις μετοχές του Ολυμπιακού από τον Σωκράτη Κόκκαλη υπάρχει χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το 1/10 των οπαδών πανηγυρίζει και είναι αυτό που δεν έχει τη λεβεντιά των πραγματικών ολυμπιακών και τα 9/10 δυστυχούν. Είμαι 61 ετών και έχω πάρει μέρος σε 19.500 δίκες.

Δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Μαρινάκη, παρότι ήμουν δικηγόρος της οικογένειας Πατέρα και του αδερφικού του φίλου, Νικόλα Πατέρα. Είχα να τον συναντήσω πάνω από 20 χρόνια. Ακόμα και όταν η Παναχαϊκή υφίστατο αυτές τις ταλαιπωρείες από τον Γιώργο Τσακογιάννη την περίοδο 2008-09 δεν χτύπησα πόρτες. Τότε έκανε κουμάντο ο Πατέρας. Από το 2009 και μετά κάνει κουμάντο ο Μαρινάκης. Αν υπάρχει κυβέρνηση και αν θέλει να τιμήσει τα παντελόνια του ο Ιωαννίδης, ο Σαρρής, ο οποιοσδήποτε από τους αθλητικούς εισαγγελείς να τιμήσει τον όρκο του, να αξιοποιήσει αυτά που θα πω… Αν δεν αγωνιστούμε όλοι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες. Εγώ ο Βελλής, ο Κωστούλας, ο Παπουτσάκης, ο Πανόπουλος, ο Αρβανιτίδης κι άλλοι δεν θα αλλάξει τίποτα.

«Στη Super League τουλάχιστον 10 ομάδες που δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές παίζουν με παίκτες που δεν θα έπαιζαν, ούτε στους Νέους της Παναχαϊκης. Μας τους έδιναν και δεν τους πέρναμε»

Άκουσα πρώτη φορά τον κύριο Μαρινάκη να μιλάει ήταν μετά το Άρης – Παναθηναϊκός τον Σεπτέμβριο του 2010. Είπε ότι ο Δαλούκας είναι εχθρός της Ελλάδας… Δεν μπορούσα να καταλάβω. Είχα την απορία ως τη μέρα που μου έστειλαν το cd με τις δύο συνομιλίες του Αχιλλέα Μπέου. Επιστρέφω, λοιπόν, τους χαρακτηρισμούς και θα αποδείξω ποιοι πρέπει να πάνε φυλακή.

Υπάρχει ο Ολυμπιακός και οι εξής ομάδες που έχουν ξαφνικά αναγάγει τους παλιούς υπαλλήλους του Ολυμπιακού ως προπονητές τους χωρίς αυτοί να έχουν προπονήσει ούτε ερασιτεχνικό σωματείο.

Προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα λέγεται Χριστόπουλος. Τον είχατε ξανακούσει ποτέ; Ήταν προπονητής στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Προπονητής της Βέροιας είναι ο κύριος Καρύδας. Ήταν ο γυμναστής του Ολυμπιακού. Λύνει και δένει στον Πλατανιά ο Ξινταβελώνης, που ήταν επίσης στον Ολυμπιακό. Προπονητής στον Πανιώνιο έγινε ξαφνικά ως...νέος Μουρίνιο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου σε μια νύχτα μεταγράφονται στον Ολυμπιακό, είτε λέγονται Σιόβας, Μανιάτης, Κολοβός, Σάμαρης. Προπονητής στην Κέρκυρα χωρίς προηγουμένως να έχει εργαστεί αλλλού ο Μάντζιος, που ήταν πριν στον Πανιώνιο.

«Ο Σαλονίκης μου είπε να ακυρώσω τη συνέντευξη Τύπου και πάμε να βρούμε τον Μαρινάκη για να τελειώσουν οι ταλαιπωρίες μου. Δεν το δέχτηκα»

Στη Super League τουλάχιστον 10 ομάδες που δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές παίζουν με παίκτες που δεν θα έπαιζαν, ούτε στους Νέους της Παναχαϊκης. Μας τους έδιναν και δεν τους πέρναμε».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην επίμαχη κασέτα που φέρεται να μιλάει ο Μαρινάκης με τον Μπέο για το ματς του Ολυμπιακού με την Μακάμπι πριν το παιχνίδι Άρης – Παναθηναϊκός. Και συνέχισε αναφερόμενος σε συνομιλία μετά το Μακάμπι – Ολυμπιακός:

«Του λέω αντί να μπει ο Κάκος εκεί πάνω βάλε τον Δαλούκα, που θα παίξει 52-48 Αρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Αρη. Τον παίρνω και του λέω, θα βοηθήσεις; Μην κάνεις έγκλημα; Μπορείς;

- Ο,τι μου πεις...

Όταν μου έδωσαν τις κασέτες τις πήγα στον αθλητικό Εισαγγελέα Κορέα. Αντί να ασκήσουν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Μπέο, ασκούν για πλημμέλημα. Αυτό είναι κακούργημα».

Η συνάντηση με Σαλονίκη

Μπέος: «Ο κύριος είναι μυθομανής. Ένας χασισοπότης πρώην πρωθυπουργός με πέντε ανεπάγγελτους πρώην βουλευτές κι έναν δικηγόρο - μαϊμού που γελάει δημιούργησαν αυτά τα αίσχη»

«Στις 9 Μαρτίου προγραμμάτισα συνέντευξη Τύπου. Μία ημέρα πριν με πήρε ο πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σαλονίκης και στενός συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη για να συναντηθούμε. Το κάναμε και φρόντισα να παρακολουθούν από μακριά δύο πρόσωπα. Μου λέει: «Θέλω να ματαιώσεις τη συνέντευξη». Του λέω δεν αφορά εσένα. Θέλω να αποδείξω πως στήνανε ο Τσακογιάννης κι ο Μπέος την Παναχαϊκή. Μου λέει: «Θα πάμε να βρούμε τον Μαρινάκη και τελείωσαν οι ταλαιπωρίες σου», και του απάντησα: «Ραγιάς δεν υπήρξα ποτέ. Και στη διαδρομή μου, του σκουπιδιού έχω δυνατότητα να ξέρω πότε να λέω ναι και πότε όχι». Και δεν δέχτηκα».

Η συνομιλία Τσακογιάννη – Πιλάβιου

Ακολούθως ο Κούγιας αναφέρθηκε στη συνομιλία Πιλάβιου – Τσακογιάννη:

«Δίνω τη συνέντευξη κι αποκαλύπτω χωρίς κασέτες, ποιοι στήνουν την Παναχαϊκή. Εκείνη την εποχή δεν γνωρίζω ότι με βούλευμα επίσημα καταγράφονται οι συνομιλίες Μπέου, Τσακογιάννη. Λίγη ώρα μετά ο κοριός της ΕΥΠ υποκλέπτει. Στις 9/3/11, 18:13 τηλεφωνεί ο Τσακογιάννης στον Πιλάβιο. Ακούστε... Καμόρα.

Τσακογιάννης: «Σοφοκλή σου έστειλα ένα μήνυμα. Αυτά που λέει ο Κούγιας είναι μαλ... Και ούτε ότι είσαι σ' αυτό μπορεί να έχει γίνει μοντάζ. Στο λέω. Εγώ έχω πάει δικαστήρια για ανθρωποκτονίες και δικαιώθηκα να ξέρεις. Αυτός ο καραγκιόζης ο Κούγιας τα κάνει αυτά. Εντάξει δεν πρέπει να φάει πέντε σκαμπίλια τώρα στα πόδια; Μην μασάς».

Η παρέμβαση Μπέου

Ο Αχιλλέας Μπέος παρενέβη και τόνισε:

Πάτσης: «Δεν μπορείς να διαπομπεύεις, να βάζεις φυλακή χωρίς αποδείξεις. Έχουν δίκιο οι Μπέος, Τσακογιάννης»

«Καλησπέρα σε όλους εκτός από τον… Αλέκο Κούγια. Ο κύριος είναι μυθομανής. Αυτά που καταθέτει ο κ. Κούγιας είναι νομικές κρίσεις. Το 2ο σημαντικό γεγονός είναι ότι επιτρέπετε στην εκπομπή σας να συνεχίζει ο Αλέκος ο Κούγιας να προβάλει παράνομες υποκλοπές που είναι κακουργηματική πράξη. Αυτές οι κασέτες που πήρε στις 7/3, ότι του τις παρέδωσε ένας μεγάλος Ελλην παράγοντας, στις 9/3 είπε άλλα, στις 11 άλλα.

Μετά απ' αυτές τις κασέτες που προφανώς κάποιους εκβιάσε, που η ομάδα του έκανε 10 σερί νίκες με ένα πέναλτι σε κάθε αγώνα κι ανέβηκε κατηγορία. Ούτε η Μπαρτσελόνα δεν κάνει 10 σερί νίκες. Οι άλλες ομάδες τέλειωναν το ματς με 10 ή εννιά παίκτες. Αν θέλετε να μάθει ο κόσμος την αλήθεια ένας χασισοπότης πρώην πρωθυπουργός με πέντε ανεπάγγελτους πρώην βουλευτές κι έναν δικηγόρο μια μαϊμού που γελάει, αν θέλει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια. Όχι αυτά που έφτιαξε με τον Μπιτσαξή που έκαναν αίσχη που δεν γίνονται στην Ουγκάντα. Δεν υπάρχουν κασέτες, δεν υπάρχει τίποτα. Είναι όλες παράνομες. Δεν είναι γνήσιες.

Γύρισαν πίσω οι αρμόδιοι το cd και είπαν δεν είναι το αυθεντικό, δεν προχωράμε. Οι συνήγοροί μου ζητούν από την πρώτη μέρα πραγματογνωμοσύνη και δεν το δέχονται. Ο Πατέρας με τον Κούγια τις απομαγνητοφώνησαν τις κασέτες. Ας βγει η κυρία Παπανδρέου επίσημα να πει ποιος απομαγνητοφώνησε τα cd της ΕΥΠ.

Παπαδόπουλος: «Ας μας πεις τι έγινε στη Χερσόνησο. Είπες στον ανακριτή ότι ήταν 1-4 το σκορ, ενώ ήταν 1-2; Έχει γίνει ποινική δίωξη στον κύριο Κούγια;»

Θα χαιρόμουν να γίνει ερώτηση στην βουλή για το ποιος απομαγνητοφώνησε επίσημα τις κασέτες ή από ιδιωτική εταιρία που έβαλε ο Κούγιας με τον Πατέρα; Θα φρίξει ο κόσμος. Είναι ένα φιάσκο, καταπάτησαν τους νόμους. Δεν υπάρχουν φυσικά πρόσωπα στις απομαγνητοφωνήσεις».

Ακολούθησε και νέα παρέμβασή του λίγη ώρα αργότερα:

«Ηθελα να διευκρινίσω για να καταλάβει ο κόσμος. Μπόρεσα και διάβασα, μίλησα με νομικούς και θέλω να πω ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που λέει ο νόμος πως μπορεί να γίνει απομαγνητοφώνηση. Πρέπει να υπάρχει φυσικό πρόσωπο και υπογραφή. Φέρτε μια συνομιλία από την ΕΥΠ κι εγώ θα πάω ισόβια. Είναι όλες παράνομες».

Η θέση του Ανδρέα Πάτση:

«Κράτησα τον Σταθάκη για να κρατήσω τις ισορροπίες. Όταν κατάλαβα ότι ο Τσακογιάννης έκανε κουμάντο, απελπίστηκα…Μπορούσε απλά να ηρεμεί κάποια πράγματα στα αποδυτήρια»

Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου και δικηγόρος του Γιώργου Τσακογιάννη, Ανδρέας Πάτσης είπε: «Εχω διαφορετική άποψη. Δεν μπορεί κάποια βαρύτατα αδικήματα να συνιστούν αδίκημα μόνο από τις κασέτες. Έχουμε μπει σε έναν κυκεώνα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βαδίζει με γεγονότα και ντοκουμέντα. Όλα τα υπόλοιπα είναι για μας. Δεν μπορείς να διαπομπεύεις, να βάζεις φυλακή χωρίς αποδείξεις. Έχουν δίκιο οι Μπέος, Τσακογιάννης».

Η συνομιλία Παπαδόπουλου - Τσακογιάννη

Ο Κούγιας συνέχισε μιλώντας για υποκλοπή της 13ης Μαρτίου: «Σύμφωνα με τις συνομιλίες 9 του μήνα έγινε τηλεφώνημα, στις 13 ο κοριός πιάνει συνομιλία Τσακογιάννη, Παπαδόπουλου (σ.σ.: πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ). Συνομιλούν για το Κόρινθος-Παναχαϊκή κι ο Τσακογιάννης του λέει ότι Μαρινάκης, Κουντούρης είναι ενήμεροι ότι θα γίνει επεισόδιο εις βάρος μου από μέλη της Θύρας 7 για να με χτυπήσουν στην Κόρινθο. Αυτή είναι η απάντησή μου για το σκουπίδι στον κ. Μαρινάκη.

Σταθάκης: «Αλέξη να φεύγεις… ώρα για ύπνο. Σε προκαλώ να βρεθούμε οι δυο μας, να κοιταζόμαστε στα μάτια, να πούμε αλήθειες για τις κασέτες που κελαηδούσες σε όλη την Πάτρα και ποιος σε βοήθησε και να πούμε και για την πλαστογραφία και για την τρίτη κασέτα ποιος σε βοήθησε»

Έγινε το επεισόδιο, υπήρξαν φωτογραφίες, ήρθαν 5 φουσκωτοί χωρίς λαιμό, τους βιντεοσκόπησαν, έφυγαν κύριοι. Παρέδωσα τις φωτογραφίες τους στον κ. Καλόφωνο να τους βρει. Αυτό για το σκουπίδι, πώς μπορεί να συνομιλεί ο πρόεδρος της λίγκας κι αντιπρόεδρος της ΕΠΟ να μιλάει με τον Παπαδόπουλο; Ούτε ο Πάριος δεν έχει δώσει τόσα, όσα έχει δώσει στις κασέτες ο Παπαδόπουλος. Θα έπρεπε ο Μαρινάκης πριν τα εκστομίσει να διαβάσει την δικογραφία».

Η παρέμβαση Παπαδόπουλου

Ο Γιάννης παπαδόπουλος με παρέμβασή του είπε: «Στο φύλλο αγώνα του Κόρινθος – Παναχαϊκή και στην έκθεση της Αστυνομίας δεν αναφέρει πουθενά επεισόδια. Ο κύριος Κούγιας ευχαρίστηκε για τη φιλοξενία. Ας μας πει τι έγινε στη Χερσόνησο. Είπες στον ανακριτή ότι ήταν 1-4 το σκορ, ενώ ήταν 1-2; Έχει γίνει ποινική δίωξη στον κύριο Κούγια;».

Ο Κούγιας αρνήθηκε να απαντήσει και είπε: «Αυτοί όλοι μαζί παρακολουθούν τώρα…Θα μιλήσω και γι’ αυτά. Το σκουπίδι πρέπει να μιλήσει. Να καταλάβει ο κόσμος ποιο είναι το σκουπίδι. Η κυρία Ράικου με την κυρία Παπανδρέου κάνουν εξαίρετη δουλειά και κάποιοι συνάδελφοί τους προσπαθούν να ακυρώσουν… Θα μιλήσω και γι’ αυτά.

Στις 26/3 ο αστυνομικός διευθυντής Πάτρας, κατά τη διάρκεια Παναχαϊκή-ΠΑΟ Ρουφ ενημερώνει τον Τσακογιάννη ότι ετοιμάζονται επεισόδια εις βάρος μου. Και τα μετέδιδε κατά τη διάρκειά τους στον Τσακογιάννη. Του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος».

Ο Σταθάκης και η Χερσόνησος

«Ο Πιλάβιος μου είπε ότι μόνο ο Μαρινάκης μπορεί να σώσει την Παναχαϊκή»

Και συνέχισε ο Κούγιας: «Ξαφνικά γίνεται καταγγελία από τον γενικό αρχηγό Σταθάκη και προσληφθέντα από τον Μακρή ότι η Παναχαϊκή δωροδόκησε διά αυτού τον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Είχε ήδη υποβιβαστεί, γιατί έπαιζε παράνομα στο πρωτάθλημα. Μίλησε για 4.900 ευρώ».

Σε ερώτηση γιατί τον διατήρησε, απάντησε: «Για να κρατήσω τις ισορροπίες. Όταν κατάλαβα ότι ο Τσακογιάννης έκανε κουμάντο, απελπίστηκα…Μπορούσε απλά να ηρεμεί κάποια πράγματα».

Η παρέμβαση Σταθάκη

Ο Πέτρος Σταθάκης ζήτησε να παρέμβει και είπε: «Αλέξη να φεύγεις… ώρα για ύπνο. Την επόμενη φορά θα έρθω να μιλήσω για 15 λεπτά, να πω τι έγινε. Ποιον διαιτητή είχαμε τότε στην Κόρινθο που είναι κατηγορούμενος ο τότε και ο νυν προπονητής σου, ο Φυντάνης.

Εκανε έγγραφο στην ΕΠΟ, δεν θέλω Αθηναίο διαιτητή, ήρθε Αθηναίος διαιτητής. Πάμε μετά στη Ρόδο η άλλη ομάδα τελειώνει με 9 παίκτες. Κάναμε όντως 10 νίκες. Για τη Χερσόνησο τι έχεις να μου πεις; Σε προκαλώ να βρεθούμε οι δυο μας, να κοιταζόμαστε στα μάτια, να πούμε αλήθειες για τις κασέτες που κελαηδούσες σε όλη την Πάτρα και ποιος σε βοήθησε και να πούμε και για την πλαστογραφία και για την τρίτη κασέτα ποιος σε βοήθησε.

Ο κύριος Κούγιας είναι συγκατηγορούμενος στην ποινική δίωξη για τη Χερσόνησο. Σε πολλά μπορεί να έχει δίκιο, αλλά ό,τι κατηγορεί τα έχει κάνει ο ίδιος. Στην Κόρινθο οι φωτογραφίες του κυριού Κούγια είναι τραβηγμένες από το τηλέφωνο του Αναστάσιου Χριστακόπουλου που κατηγορήθηκε για την πλαστογραφία. Έχει τιμωρηθεί και παράνομα ως σήμερα δουλεύει στην ομάδα. Όταν παίξαμε στην Χερσόνησο, αν ο Κούγιας ήξερε το πρόβλημα της Χερσονήσου είχε ένα λόγο παραπάνω να κάνει την δωροδοκία, γιατί αν έκανε ένσταση μετά θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου».

Ο διάλογος Κούγια – Πιλάβιου

Ο νομικός εκπρόσωπος της Παναχαϊκής μίλησε, τέλος, για διάλογο με τον Σοφοκλή Πιλάβιο: «Ξαφνικά ασκεί δίωξη ο Κατσής. Με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς στοιχεία υποβιβάζουν Παναχαϊκή. Προσπαθώ να δω τι γίνεται και επικοινωνώ με τον Πιλάβιο. Του λέω: «Τι κατάσταση είναι αυτή; Τι στήσιμο είναι αυτό;» και μου λέει: «Αλέξη δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μόνο ο Μαρινάκης μπορεί να σώσει την Παναχαϊκή».

Τα στοιχεία ήταν συγκλόνιστικά. Τα πρακτικά της δίκης υπό τον Κατσή εξαφανίστηκαν. Έκανε να βγει απόφαση ένα μήνα και η Παναχαϊκή τιμωρήθηκε με -5 βαθμούς με ένα σκεπτικό που δεν υπάρχει. Ή έπρεπε να αθωωθεί ή να υποβιβαστεί. Ο κύριος Φάκος έκανε έφεση στην απόφαση Κατσή και είπε ότι ήταν παράνομη. Αποπέμφθηκαν από την ΕΠΟ οι Φάκος, Αντωνακάκης μετά από αυτό.

Last modified onΠαρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 21:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep