«Όποιος με πείραξε, πήγε φυλακή»

Επίθεση Κούγια σε ΠΓΕ, Δήμο, Μελισσανίδη, Αλαφούζο, Θωμαΐδη.

«Δεν μπορεί να μας νικήσει κανείς», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Κούγιας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (20/05) το βράδυ μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα. Ο μεγαλομέτοχος των Αχαιών εκτόξευσε βέλη για μία ακόμα φορά προς τον Δήμο Πατρέων και την Ερασιτεχνική, τα μέλη της οποίας τα χαρακτήρισε υποκείμενα, αποκάλυψε ότι έγινε έξωση και από τα αποδυτήρια, ενώ επιτέθηκε στους Αλαφούζο, Μελισσανίδη, Θωμαΐδη και είπε: «Όποιος με πείραξε, πήγε φυλακή».

Το flnews.gr απομαγνητοφώνησε τα όσα δήλωσε ο Κούγιας και σας παρουσιάζει τις δηλώσεις του:

Αρχικά ανέφερε:

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σ' αυτούς οι οποίοι νομίζουν ότι κάποια στιγμή, τόσο εγώ, όσο και αυτοί που χτίζουμε όλο αυτό, θα λυγίσουμε. Δεν μπορεί να μας νικήσει κανείς. Την ώρα που η ομάδα έφευγε για την Κόρινθο ο Δήμαρχος Πατρέων ειδοποίησε τον λογιστή της ομάδας μας να γυρίσει πίσω για να του κοινοποιήσουν το έγγραφο με το οποίο μας διώχνουν και από τα αποδυτήρια.

«Σήμερα έπαιξαν τα μωρά μας, γιατί πρόκειται περί μωρών στην κυριολεξία. Με τέτοια ποιότητα που τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ποτέ δεν είχα την τύχη να έχω. Συγχαρητήρια στον κύριο Σπανό και τους συνεργάτες του που δουλεύουν αυτά τα παιδιά με τόσο αντίξοες συνθήκες. Ήταν μία εβδομάδα πολύ δύσκολη, σε ένα περιβάλλον εχθρικό για την ομάδα.

Ανώνυμοι αλήτες με κράνη τρομοκρατούσαν τους ποδοσφαιριστές, πετούσαν πέτρες στο πούλμαν, απειλούσαν τους πάντες και παρόλα αυτά τα παιδιά μόνα τους, σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον, σε ένα τόσο εχθρικό Δήμο, με μεγαλύτερο εχθρό τη μητέρα αυτής της ομάδας. Σκεφτείτε ότι τη Δευτέρα εστάλη έγγραφο από την ερασιτεχνική Παναχαϊκή να διαλυθεί η Παναχαϊκή. Κατά την κρίση τους πρέπει να ελεγχθεί φορολογικά, ασφαλιστικά, γιατί δεν έχει ισολογισμούς. Ψάξτε να βρείτε προηγούμενο.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κύριο Μελισσανίδη, στον κύριο Αλαφούζο, σε αυτή την αισχρή παρέα του υποκειμένου του Θωμαΐδη και σε αυτά τα υποκείμενα που μαζεύει κάθε φορά εκεί. Εμένα δεν με λύγισε η εγκληματική οργάνωση του 2011 με τους εγκληματίες, δεν με λύγισε η δεύτερη εγκληματική οργάνωση, από αυτούς με τα κοστούμια που κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο από το 1996. Τους βλέπω για πρωινό όλους.!

Δυστυχώς η δική μας Ερασιτεχνική αποτελείται από υποκείμενα, από ανθρώπους κομπλεξικούς που έχουν μάθει μόνο να γκρεμίζουν. Έχουν διαλύσει τα πάντα. Έχουν μετατρέψει αυτό το ιστορικό γήπεδο σε χώρο μιας ομάδας τρίτης τοπικής κατηγορίας, με ακαδημίες αρπαχτής με μία παράφραση του ονόματος σε Παναχαΐδα, η οποία ήρθε προτελευταία στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. Και τολμούν αυτοί οι άνθρωποι και τους δίνουν βήμα, τους έχει αγκαλιάσει ο Δήμος Πατρέων με έναν σκοπό. Να διαλυθεί η Παναχαϊκή, να φύγει αυτός που τη στηρίζει οικονομικά, ηθικά και να περιέλθει στα χέρια ανεπάγγελτων, αποτυχημένων στη ζωή, αποτυχημένων στην κοινωνία, που βλέπουν το όνομά τους να γράφεται μόνο όταν κάνουν κωμικές καταγγελίες και κακοήθεις πράξεις.

Σ' αυτό το περιβάλλον οι προπονητές, εγώ και ο Ποτής Τσιριμπής με τη βοήθεια ενός υπέροχου ανθρώπου, του Δημάρχου Κορίνθου, Αλέξανδρου Πνευματικού, καταφέραμε να στηρίξουμε τα μωρά μας αυτά. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σ' αυτούς οι οποίοι νομίζουν ότι κάποια στιγμή, τόσο εγώ, όσο και αυτοί που χτίζουμε όλο αυτό, θα λυγίσουμε. Δεν μπορεί να μας νικήσει κανείς. Την ώρα που η ομάδα έφευγε για την Κόρινθο ο Δήμαρχος Πατρέων ειδοποίησε τον λογιστή της ομάδας μας να γυρίσει πίσω για να του κοινοποιήσουν το έγγραφο με το οποίο μας διώχνουν και από τα αποδυτήρια.

Μας πετάνε τα ρούχα και τα πλυντήρια στο δρόμο και μα δίνουν προθεσμία μίας εβδομάδας να μετακομίσουμε. Αυτή τη χυδαία συμπεριφορά φορέων, δεν την έχει συναντήσει ομάδα στην Ελλάδα. Η απάντηση ήταν αυτό που είδατε. Είναι άδικο γι' αυτή την ομάδα. Με τη Λάρισα ήταν η μόνη που υπήρχε στο γήπεδο, με τον Ηρακλή ήταν αυτή που έπρεπε να κερδίσει, με την ΑΕΚ ήταν εκπληκτική. Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή μας λήστεψαν για να μην πάρουμε αποτέλεσμα. Με τον Ολυμπιακό Βόλου είχαμε ένα κακό παιχνίδι ψυχολογικά εξαιτίας όσων είχαν προηγηθεί με τον εξαναγκασμό μας να φύγουμε από την Πάτρα. Οι δύο πρώτες θέσεις είναι κλειδωμένες και εμείς στο τέλος θέλουμε να έχουμε να πάρουμε κάτι. Είκοσι παίκτες έτοιμους και ένα περιβάλλον ήρεμο.

Κάθε Δευτέρα, βάζουν υποκείμενα και κακοποιούς, όπως ο Μπέος τιμητικά προσκεκλημένος. Ποιος σκηνοθετεί την εκπομπή και φέρνει σε επαφή τον Σταθάκη από την Αμερική που δεν έχει μαντήλι να κλάψει και παίρνει τηλέφωνα; Ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο υπαρχηγός του Τσακογιάννη. Πού βρίσκεται όλη μέρα ο Παπαδόπουλος; Στο γραφείο του Μελισσανίδη. Τι κάνει όλη την εβδομάδα; Ψάχνει να βρει τις αδύναμες πτυχές των αντιπάλων της ΑΕΚ. Τι δουλειά κάνει ο Παπασταμάτης, ο πρώην διαιτητής;!

Δυστυχώς και εδώ στην Κόρινθο υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν μάθει να χτίζουν, ούτε να κάνουν τη ζωή των συνανθρώπων τους καλύτερη. Και σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) έγινε ειδικό δημοτικό συμβούλιο για να μας διώξουν και από εδώ. Αυτό το υποκίνησαν οι ίδιοι άνθρωποι με υπόγειες διαδρομές που έχουν δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα στην Πάτρα. Κι όμως ένας αριθμός ανθρώπων που κάνουν κουμάνο στον Δήμο έδωσε απαντήσεις.

Είδαμε τον Δήμαρχο στο διάλειμμα του δημοτικού συμβουλίου να πετάγεται στο γήπεδο, να έχει αγωνία για το ματς κι εμείς δεν έχουμε δει στην Πάτρα ούτε έναν Δήμαρχο. Θέλω να τιμήσω την Παναχαϊκή και την ιστορία της και βλέπετε ότι παίζουμε σαν Παναχαϊκή. Όλοι λένε ότι παίζουμε το ωραιότερο ποδόσφαιρο από όλες τις ομάδες των πλέι οφ. Είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα είμαστε οι μόνοι κερδισμένοι και ότι του χρονου με πέντε προσθήκες σε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα θα είμαστε η πρώτη δύναμη.

Αυτό τον αγώνα η Παναχαϊκή θα τον δώσει εκεί που θα της δείξουν εμπράκτως ότι την αγαπούν, εκεί που θα κυκλοφορούν τα παιδιά μας ελεύθερα στην πόλη και θα αγωνίζονται με ανθρώπους στην κερκίδα που θα τη χειροκροτούν. Είμαστε η μόνη ομάδα που παίζουμε όλα τα ματς εκτός έδρας, η μόνη που δεν έχει το γήπεδο της πόλης της να παίζει και που όλοι συζητούν για όλους τους παίκτες».

Ακολούθως επιτέθηκε σε Μελισσανίδη, Αλαφούζο, Θωμαΐδη:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κύριο Μελισσανίδη, στον κύριο Αλαφούζο, σε αυτή την αισχρή παρέα του υποκειμένου του Θωμαΐδη και σε αυτά τα υποκείμενα που μαζεύει κάθε φορά εκεί. Εμένα δεν με λύγισε η εγκληματική οργάνωση του 2011 με τους εγκληματίες, αυτούς που μπαινόβγαιναν στις φυλακές και εξαιτίας των οποίων είμαι προστατευόμενος μάρτυς. Δεν με λύγισε η δεύτερη εγκληματική οργάνωση, από αυτούς με τα κοστούμια που κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο από το 1996. Τους βλέπω για πρωινό όλους.

Και επειδή είμαι άνθρωπος του νόμου, στέλνω μήνυμα. Όποιος με πείραξε πήγε φυλακή. Εγώ δεν είμαι, ούτε άνθρωπος να βάζω να δέρνουν τον Ζωγράφο, ούτε τον Τσαχειλίδη, ούτε τον Μπάκα, ούτε τον Βασάρα. Δεν έχω μάθει να κάνω λαθρεμπόρια, να κλέβω, να ληστεύω να σκοτώνω. 

 

Και επειδή είμαι άνθρωπος του νόμου, στέλνω μήνυμα. Όποιος με πείραξε πήγε φυλακή. Εγώ δεν είμαι, ούτε άνθρωπος να βάζω να δέρνουν τον Ζωγράφο, ούτε τον Τσαχειλίδη, ούτε τον Μπάκα, ούτε τον Βασάρα. Δεν έχω μάθει να κάνω λαθρεμπόρια, να κλέβω, να ληστεύω να σκοτώνω. Αυτά τα υποκείμενα που έχουν μαζευτεί τώρα και είναι η εγκληματική οργάνωση του 2011 και προσπαθούν να γλιτώσουν πίσω από αυτή του 2015, νομίζοντας ότι συνεργαζόμενοι με τον Θωμαΐδη, γιατί είναι όλη μέρα μαζί, και στήνουν την εκπομπή της Δευτέρας για το πώς θα πλήξουν αυτούς που είναι εμπόδιο στο να μπουν στο ποδόσφαιρο. Χωρίς λεφτά και χωρίς κόστος, είτε να κλέψουν τα λεφτά του Champions League, είτε να κλέψουν τη δόξα ομάδων που χτίζονται πραγματικά.

Από την ημέρα που έδωσα την τελευταία μου κατάθεση στον κύριο Ανδρεάδη και ενώ προηγουμένως αυτά τα υποκείμενα με έχουν καλέσει στα γραφεία τους όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και μου έλεγαν τι πρέπει να κάνω. Λες και περιμένω από αυτούς. Τους το ξαναλέω. Με τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξω συμπεριφορά. Και ομάδα θα έχουμε πάντα και η ομάδα μου θα παίξει Super League ό,τι και να γίνει.

Κάθε Δευτέρα, βάζουν υποκείμενα και κακοποιούς, όπως ο Μπέος τιμητικά προσκεκλημένος. Ποιος σκηνοθετεί την εκπομπή και φέρνει σε επαφή τον Σταθάκη από την Αμερική που δεν έχει μαντήλι να κλάψει και παίρνει τηλέφωνα; Ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο υπαρχηγός του Τσακογιάννη. Πού βρίσκεται όλη μέρα ο Παπαδόπουλος; Στο γραφείο του Μελισσανίδη. Τι κάνει όλη την εβδομάδα; Ψάχνει να βρει τις αδύναμες πτυχές των αντιπάλων της ΑΕΚ. Τι δουλειά κάνει ο Παπασταμάτης, ο πρώην διαιτητής; Πώς έγινε και με την ΑΕΚ έβαλαν να μας σφυρίξουν διαιτητές οι οποίοι είχαν ονοματιστεί ως συνεργάτες της ΑΕΚ; Πώς εκτοξεύτηκε η διαφορά στους 10 πόντους και να μην έχουμε καμία ελπίδα;

Το μήνυμα είναι ένα. Βρήκαμε και πού θα παίζουμε, πού θα μένουμε και το κυριότερο με τη συμπεριφορά τους στην Πάτρα έκαναν τα παιδιά μας να το θέλουν τόσο πολύ όλα, ακόμα και αυτά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Πάτρα. Είμαι βέβαιος ότι από το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ όλη η Κορινθία, αλλά και οι υγιείς άνθρωποι από την Πάτρα θα είναι πάντα μαζί μας. Γιατί εμείς ούτε το όνομα της Παναχαϊκής θα εξαφανίσουμε, ούτε πρόκειται να κάνουμε απρέπειες.

Από το 2008 δείτε πόσες ομάδες χρεοκόπησαν και τι βοήθειες είχαν. Πόσα εκατομμύρια ευρώ έπαιρνε η ΑΕΚ κάθε χρόνο; Πόσες εισπράξεις είχε από τους οπαδούς της; Πώς έφτασε να χρωστάει 180 εκατομμύρια ευρώ; Πόσα έχει πάρει ο Άρης και έφτασε να παίζει με το Αγιονέρι και να μην ανεβαίνει κατηγορία; Πόσα εκατομμύρια πέρασαν από τη Λάρισα που έφτασε να παίζει με τον Τοξότη; Ποσα από τον ΟΦΗ και θα παίζει του χρόνου με τον Γιούχτα. Από τον Πανσερραϊκό, τον Ηρακλή και ποιοι ιδιοκτήτες; Και ενώ αυτές καταρρέουν, η δική μου ομάδα, η Παναχαϊκή της μοναξιάς από τους οπαδούς, από τους επιχειρηματίες της Πάτρας, των χυδαίων συμπεριφορών, όχι μόνο δεν διαλύθηκε, αλλά ξεχρέωσε οικονομικα. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς κάποιους εδώ στην Κόρινθο που τόλμησαν να πουν κάτι και θα τα πούμε και με αυτούς.

Έχουμε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από όλη την Ελλάδα, φτωχόπαιδα, ένα προπονητικό τιμ που δουλεύει με φιλοδοξίες και βρήκαμε ανθρώπους να μας αγαπούν. Δυστυχώς κανείς δεν άγιασε στον τόπο του. Η εμφάνιση και αυτά που λέω είναι αυτό που τους πρέπει στην Πάτρα. Ό,τι και να γράψουν δεν θα εμφανιστώ πουθενά. Και ο Εισαγγελέας και τα δικαστήρια θα τους περιμένουν. Εμείς χτίζουμε και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε. Και για το καλό της Παναχαϊκής που δεν θα εξαφανιστεί και για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει ανάγκη από ομάδες σαν αυτά τα παιδιά και από προπονητές σαν αυτούς που έχουμε και από ιδιοκτήτες σαν εμένα».

Last modified onΠέμπτη, 21 Μάιος 2015 14:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep