Με ορμή στο -2 η Athens Kallithea

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου υποχρέωσε σε βαριά (3-0) ήττα τον Απόλλωνα Σμύρνης και παραμένει ζωντανή στη διεκδίκηση της 1ης θέσης.

Το απόλυτο ως το φινάλε θέλει η Athens Kallithea, ελπίζοντας παράλληλα σε στραβοπατήματα της πρωτοπόρου Κηφισιάς για να την προσπεράσει. Οι Κυανόλευκοι, λοιπόν, είχαν το κίνητρο στο ματς του Σαββάτου (27/05) στο Ελ Πάσο και μετέτρεψαν σε περίπατο το αθηναϊκό ντέρμπι με το... φάντασμα του Απόλλωνα Σμύρνης. Επικράτησαν 3-0 χάρη στην εξαιρετική τους απόδοση στο πρώτο 45λεπτο, μείωσαν τη διαφορά από την 1η θέση στους 2 βαθμούς (η Κηφισιά έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία) και παραμένουν ζωντανοί στη μάχη της ανόδου.

Σημειώνεται ότι η Athens Kallithea έχει απολογισμό εντός έδρας 12-1-0 και υποχρέωσε τον Απόλλωνα στην πιο βαριά φετινή του ήττα. Η ομάδα του Γιάννη Τάτση εμφανίστηκε χωρίς κίνητρο, δεν μπήκε ποτέ στο ματς και ήταν απόλυτο λογικό να φύγει με βαριά ήττα από το Ελ Πάσο.

Η γηπεδούχος μπήκε με μεγάλη ορμή στο ματς και έδειξε ότι ήθελε να «καθαρίσει» την υπόθεση - νίκη από το πρώτο 45λεπτο. Όπως και έγινε. Η Ελαφρά Ταξιαρχία δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι, δέχτηκε την πρώτη φάση στο 3' με τον Κότσαρη να αποκρούει τη μπάλα σε σουτ του Λουκίνα και το 1-0 έγινε στο 17'. Από σέντρα του Κυνηγόπουλου από δεξιά ο Λουκίνας με κεφαλιά βρήκε δίχτυα.

Από ωραία συνεργασία των παικτών της Athens Kallithea και νέα σέντρα του Κυνηγόπουλου από δεξιά στο 24' ο Σαντάνα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και με σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Κότσαρη.

Στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Γιώργου Σίμου κατέβασε ταχύτητα, όμως από την άλλη πλευρά ο Απόλλων δεν μπορούσε να απειλήσει. Από στατική φάση ήρθε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων. Στο 65' ο Ματίγια με εκτέλεση δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κότσαρη και έκανε το 3-0. Μόνη αντίδραση των φιλοξενούμενων ένα δυνατό σουτ του Μουστακόπουλου στο 69', με τον Βοσνιάδη να παραχωρεί κόρνερ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ATHENS KALLITHEA - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 3-0
Σκόρερ: 17' κεφ. Λουκίνας, 24' σουτ Σαντάνα, 65' φάουλ Ματίγια

ATHENS KALLITHEA (Γιώργος Σίμος): Βοσνιάδης, Βασιλούδης, Ευαγγέλου, Βλάχος, Καινούργιος, Σαντάνα (79' Τσιντώνης), Ματίγια, Κυνηγόπουλος, Ναμπί (79' Μπάμπης), Μασιέλ (56' Ιωαννίδης), Λουκίνας (89' Μπουλούλης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Τάτσης): Κότσαρης, Πατάπης, Ντομίνγκες, Τσαμούρης (86' Τάμπας), Λούι, Ερέρα, Αναστασόπουλος (46' Μουστακόπουλος), Φατιόν, Χαλίμι (46' Κουάδρα), Καρίμ (62' Περέιρα), Μωραΐτης.

Διαιτητής: Κουκουράκης (Χανίων)
Βοηθοί: Πάγκαλος (Λασιθίου), Κομισοπούλου (Χανίων)

Last modified onΣάββατο, 27 Μάιος 2023 17:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep