Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Τα αίτια της πτώσης των Γιαννιτσών

Ο τέως προπονητής της Αναγέννησης Γιαννιτσών, Σπύρος Μπαξεβάνος, εξηγεί στο «Fl News» τι έχει πάει στραβά για την ομάδα της Πέλλας και το φάσμα του υποβιβασμού είναι πλέον ορατό, λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος. 

 

Με τον Σπύρο Μπαξεβάνο στην τεχνική της ηγεσία η Αναγέννηση Γιαννιτσών, διέγραψε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στην εφετινή Football League. Η ομάδα της Πέλλας βρέθηκε για αρκετές αγωνιστικές στην πρώτη θέση, ωστόσο στον δεύτερο γύρο τα αρνητικά αποτελέσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ήρθε η απογοήτευση, η αμφισβήτηση και η ψυχολογία στο ναδίρ. Ο Μπαξεβάνος αποτέλεσε παρελθόν, ο Δημήτρης Τομπάζης ανέλαβε το τιμόνι των «μπλε», αλλά η εικόνα δεν άλλαξε. Παρέμεινε η ίδια. Αναζητώντας τα αίτια για την πτωτική πορεία των Γιαννιτσών ήρθαμε σε επικοινωνία με τον τέως προπονητή της, ο οποίος την ξέρει καλά την ομάδα. Και για λογαριασμό του «Fl News» ανέλυσε τι έχει συμβεί στο συγκρότημα της Πέλλας.

 

-Κόουτς, φύγατε από την ομάδα, αλλά καμία αλλαγή...

«Κοίτα να δεις, σε άλλες ομάδες η αλλαγή προπονητή βοηθάει προς το καλύτερο, σε άλλες όχι... Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω για το θέμα αυτό».

 

-Γιατί η Αναγέννηση έπεσε τόσο πολύ; Πώς το εξηγείτε;

«Η ομάδα αυτή δεν έχει βάθος στο ρόστερ. Και τα διαδοχικά παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό. Είναι νεανική ομάδα και με τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα επηρεάστηκαν».

 

-Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία;

«Πρέπει να κάνουν τεράστια προσπάθεια. Εγώ πιστεύω σε όλους. Αυτοί είναι που έκαναν το θαυμάσιο ξεκίνημα, αυτοί είναι που τώρα θα πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους και να βγουν από το αδιέξοδο. Πάνω από όλα χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Αυτό που τους διέκρινε, δηλαδή, στην αρχή του πρωταθλήματος».

 

-Ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Επανομή, Παναχαϊκή, Καλλονή, Πλατανιάς, Πανθρακικός και Καλλιθέα. Σε ποια παιχνίδια εκτιμάτε ότι μπορεί να πάρει τους βαθμούς που χρειάζονται για την παραμονή;

«Σε όλα. Είναι παίκτες που τους πιστεύω. Θεωρώ ότι έχουν τα προσόντα και τη δυναμική για να συγκεντρώσουν τους απαιτούμενους βαθμούς».

 

-Επί 12 διαδοχικά παιχνίδια η Αναγέννηση αγνοούσε τη νίκη. Και μέσα σε αυτά στα έξι από τα 12 δεν έβαζε γκολ.

«Το γκολ ήταν ανέκαθεν πρόβλημα στην ομάδα αυτήν. Από τις έξι νίκες που έχει κάνει στο πρωτάθλημα, οι πέντε προήλθαν από γκολ σε στημένες φάσεις. Με Θρασύβουλο, Φωκικός, Ψαχνά, Καλλονή και Βύζα, η Αναγέννηση σκόραρε από στημένα. Μόνο με την Επανωμή δεν συνέβη αυτό. Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, γιατί υπάρχει πρόβλημα στο γκολ. Η λογική της ήταν να μη δεχτεί γκολ και να κλέψει το ματς στην αντεπίθεση».

Last modified onΠαρασκευή, 27 Απρίλιος 2012 14:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep