«Κίνδυνος άμεσης αποβολής»

Τι υποστήριξε η Ζάκυνθος και ο δικηγόρος των Λέκκα, Στεργιώτη στο Διαιτητικό Δικαστήριο και στις αιτήσεις επιβολής ποινών. Αναβολή για τους «11».

Μεταξύ των πολλών ανοιχτών μετώπων που έχει η Ζάκυνθος είναι και αυτό των αιτημάτων επιβολής ποινών από ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τα κυανοκίτρινα τη διετία 2014-16. Η ομάδα του Ιονίου μπορεί να πέτυχε αναβολή συζήτησης στο Διαιτητικό Δικαστήριο για 11 εξ αυτών, όμως συζητήθηκαν δύο αιτήσεις. Πρόκειται γι' αυτές των Σπύρου Στεργιώτη, Νίκου Λέκκα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, στις 11 Ιανουαρίου θα συζητηθούν τα αιτήματα των Γιάννη Αντωνίου, Σπύρου Αποστόλου, Δημήτρη Βοσνακίδη, Θωμά Γραικού, Αλέξανδρου Καμπούρη, Κώστα Κυριακίδη, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, Γιάννη Πεχλιβανόπουλου, Δημήτρη Στασινόπουλου, Νίκου Κουρέλλα και Καμίλ Κρολ. Όλοι τους εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους Άννα Νικολούση, Μανώλη Αλαφραγκή. Πώς επετεύχθη η αναβολή;

Ο νομικός της ΠΑΕ, Απόστολος Μπίρδας υποστήριξε: «Δεν μπόρεσα να επιμεληθώ των υποθέσεων. Τον τελευταίο μήνα μέρα παρά μέρα είμαι σε δικαστήρια για τη Ζάκυνθο. Έχω... πελαγώσει». Οι νομικοί εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών απάντησαν: «Η Ζάκυνθος μετέχει στο πρωτάθλημα με προσωρινή διαταγή και υπάρχει κίνδυνος άμεσης αποβολής. Το υπόμνημα της Ζακύνθου είναι εξαιρετικό. Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν εισπράξει τα χρήματά τους και παρουσιάζεται μοναδική ευκαιρία να λάβουν κάποια δεδουλευμένα».

Εν τέλει ο πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου χορήγησε αναβολή για τις 11 Ιανουαρίου, αφού προηγουμένως ο Μπίρδας είχε εκφράσει την άποψη ότι το κεφάλαιο και οι τόκοι καλύπτονται από την εγγυητική επιστολή.

Αντίθετα, λίγη ώρα αργότερα και με άλλη σύνθεση, το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής της Ζακύνθου και συζήτησε τις αιτήσεις επιβολής ποινών των Σπύρου Στεργιώτη, Νίκου Λέκκα. Ο δικηγόρος τους, Αντώνης Βογιατζάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για το ίδιο σωματείο και προκύπτει σχέση αθλητικής διαδοχής. Υποβιβάστηκε μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 και φέτος δημιουργήθηκε η νέα ΠΑΕ».

Ο Μπίρδας κατέθεσε ένσταση απαραδέκτου, λέγοντας ότι η φερόμενη διάδοχος δεν είχε ενημερωθεί, όπως προβλέπει ο Κ.Ι.Μ. 60 ημέρες πριν την άσκηση επιβολής ποινών, αλλά και ένσταση έλλειψης παθητικής νομιμοποίησης. Όπως είπε:

«Δεν πρόκειται για το ίδιο ιδρυτικό σωματείο από το οποίο είχε δημιουργηθεί η ΠΑΕ που είχε συμβληθεί με τους ποδοσφαιριστές. Δεν πρόκειται για καθολική διάδοχο. Έχει προκύψει από τον Αθλητικό Σύλλογο Μουζακίου του οποίου η επωνυμία τροποποιήθηκε σε Αθλητικός Σύλλογος Στράτος, του οποίου η επωνυμία τροποποιήθηκε σε Αθλητικός Σύλλογος Ζακυνθιακός, του οποίου η επωνυμία τροποποιήθηκε σε Αθλητικός Σύλλογος Ζάκυνθος 1961.

Η προηγούμενη ΠΑΕ υποβιβάστηκε με την επικύρωση της βαθμολογίας στις 15/07/16. Το άρθρο 111 του Ν.2725/99 τροποποιήθηκε με το άρθρο 66 του νόμου 4410/2016 που δημοσιεύτηκε στις 3/8/16. Δεν περιλαμβάνει τις ομάδες που συμμετείχαν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και την αγωνιστική περίοδο 2015-16». Προσκόμισε, μάλιστα, αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου, αλλά και απορριπτικές αιτήσεις όταν ποδοσφαιριστές δεν είχαν στραφεί κατά των μελών του ΔΣ.

Από την άλλη πλευρά ο Βογιατζάκης είπε ότι το άρθρο 111 είναι σαφές σχετικά με τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 και εντεύθεν. «Η αγωνιστική περίοδος κάθε χρόνο ξεκινά την 1η Ιουλίου», είπε και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που ρυθμίζουν το ζήτημα της φερόμενης ίδρυσης από άλλο σωματείο. Η Ζάκυνθος έχει τα ίδια χρώματα, το ίδιο σήμα και έχει οικειοποιηθεί την ιστορία».

Last modified onΔευτέρα, 03 Ιανουάριος 2022 16:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep