«Καμία σχέση ΠΟΤ Ηρακλή-Θεσσαλονίκης»

Οι δικηγόροι των Κυανόλευκων αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τον Ηρακλή στον οποίο αγωνιζόταν ο Στέλιος Ηλιάδης τη διετία 2009-11.

Αίτηση επιβολής ποινών κατά της ΠΟ Τρίγλιας, η οποία μετονομάστηκε σε ΠΟΤ Ηρακλής έχει καταθέσει ο Στέλιος Ηλιάδης, θεωρώντας τη αθλητική διάδοχο της ΠΑΕ Ηρακλής στην οποία αγωνίστηκε τη διετία 2009-11. Η υπόθεσή του συζητήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο την Τρίτη (08/02) και οι δικηγόροι της ΠΑΕ αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τον Γηραιό, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Αναγκαστικά παίζουμε στο Καυτανζόγλειο. Η ΠΑΕ εδρεύει στην Τρίγλια. Δεν έχει καμία σχέση με τη Θεσσαλονίκη».

Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Ο δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, νομικός εκπρόσωπος του Στέλιου Ηλιάδη ζήτησε αρχικά να διευκρινιστεί από τους δικηγόρους της αντιδίκου ποια ΠΑΕ εκπροσωπούν. Η απάντηση του Βαγγέλη Χατζηιωάννου, ενός εκ των δύο νομικών της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής; «Χάσατε επεισόδια. Μετά την κατάθεση της αίτησης του Ηλιάδη η ΠΑΕ λέγεται Παναθλητικός Όμιλος Τρίγλιας ο Ηρακλής με διακριτικό τίτλο ΠΟΤ Ηρακλής. Όταν καταθέσατε την αίτηση λεγόταν ΠΟ Τρίγλιας».

«Αν δεν ήθελες τα χρέη του Ηρακλή, ας λεγόσουν… Πλάτωνας»

Ο Παναγόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η αίτησή μας έλεγε ότι στρέφεται κατά της Τρίγλιας με εικονική ονομασία ΠΑΕ Τρίγλια και υποκρυπτόμενη ΠΑΕ Ηρακλής. Όταν τα στοιχεία λένε ότι είναι ο Ηρακλής. Έγγραφα, στοιχεία, φωτογραφίες, δελτία Τύπου, σήμα. Έκαναν πρόσφατα γενέθλια. Ο σύλλογος έχει κοινή έδρα, φανέλες, σήμα το «Η». Ο κύριος Ευγενίου έχει πει ότι θα δουν τι θα κάνουν με τα χρέη. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη λέει ότι «εμείς είμαστε Ηρακλής».

Οι ποδοσφαιριστές ντρέπονται να πουν τα προβλήματά τους. Άλλος οδηγείται στην αυτοκτονία, άλλος στην κατάρρευση. Η FIFA με εγκύκλιο από το 2018 που αποκρύπτουν καλεί να εφαρμόζεται η αθλητική διαδοχή αυστηρά και χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Αν δεν ήθελες τις υποχρεώσεις του Ηρακλή ας λεγόσουν Πλάτωνας. Εμείς τη λέμε ειρωνικά Τργληρακλής.

Πήραν πιστοποιητικό ως ΠΑΕ Τρίγλια και εξαπάτησαν τις αρχές. Οι ίδιοι έλεγαν ότι τον Φεβρουάριο θα οδηγηθούν σε νέα μετοχική σύνθεση που θα πάρει την ιδιοκτησία ο χρηματοδότης Τομ Παπαδόπουλος. Ο Ηλιάδης εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα, αλλά απορρίφθηκε η αγωγή του κατά του Αντώνη Ρέμου στον Άρειο Πάγο. Κρίθηκε ότι τα ποσά που καταλόγιζε δεν αντιστοιχούσαν στο χρονικό διάστημα που ήταν ο ίδιος πρόεδρος. Πού αλλού να πάει; Στην Ελβετία δικαιώνονται όλοι και παίρνουν το 100%. Τι άλλο να κάνουμε; Να αυτοκτονήσουμε;».

«Δεν έχουμε καμία σχέση με τη Θεσσαλονίκη»

Ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου είπε για λογαριασμό της ΠΑΕ:

«Πρώτη φορά στην ιστορία έρχεται ποδοσφαιριστής και ζητά επιβολή ποινών σε βάρος ομάδας η οποία ουδεμία σχέση έχει με αυτή που έπαιζε. Είχε συμβόλαιο με την ΠΑΕ Ηρακλής 1908, εδρεύουσα στη Θεσσαλονίκη με σήμα τον Ημίθεο. Ζητά χρήματα από ΠΑΕ που ιδρύθηκε το 2019, λέγεται ΠΟΤ Ηρακλής και εδρεύει στη Χαλκιδική.

Η ΠΑΕ Ηρακλής υποβιβάστηκε το 2012 και ακολούθως συστάθηκαν δύο ΠΑΕ. Η ΑΕΠ Ηρακλής 1908 και το 2018 η ΑΕΠ Ηρακλής 1908 ΝΕΑ ΠΑΕ. Και οι δύο με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αν, υποθετικά, υπάρχει ευθύνη, είναι μόνο της τελευταίας ΠΑΕ. Εμείς δεν έχουμε σχέση. Το μετοχολόγιό μας δεν έχει σχέση με τον Ηρακλή.

«Αναγκαστικά παίζουμε Καυτανζόγλειο»

Προκύπτει ότι έχουμε διαφορετικό σήμα. Η μόνη σχέση μας είναι ότι παίζουμε στο Καυτανζόγλειο. Η Τρίγλια είναι ένα χωριό 4.000 κατοίκων και το γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Αναζητήσαμε άλλο. Ο ΠΑΟΚ δεν το έδωσε, ο Άρης το ίδιο και στο γήπεδο του Μακεδονικού παίζουν ΠΑΟΚ Β, Απόλλων Πόντου και Μακεδονικός.

Στην πρόσφατη συνάντηση των ΠΑΕ με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, εμείς δεν κληθήκαμε. Κλήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ Άρης και ο ΓΣ Ηρακλής. Δεν έχουμε σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Εμείς έχουμε άλλο ιδρυτικό σωματείο και παίζουμε αναγκαστικά στο Καυτανζόγλειο».

«Έπρεπε να κινηθεί κατά της αμέσως επόμενης ΠΑΕ»

Ο έτερος δικηγόρος της ΠΑΕ, Απόστολος Μπίρδας χαρακτήρισε νόμω αβάσιμη και καταχρηστική την προσφυγή. Όπως είπε μεταξύ άλλων:

«Η ΠΑΕ στην οποία έπαιζε ο Ηλιάδης τέθηκε σε εκκαθάριση το 2012 και τον Αύγουστο ιδρύθηκε νέα που δεν αρνήθηκε την αθλητική διαδοχή. Και η ΠΑΕ του 2012 τέθηκε σε εκκαθάριση το 2018. Το νομοθετικό πλαίσιο υπήρχε από το 2016, άρα μπορούσε να ασκήσει αίτηση επιβολής ποινών κατά της ΑΕΠ Ηρακλής ΠΑΕ. Το 2018 ιδρύθηκε η ΑΕΠ Ηρακλής 1908 ΝΕΑ ΠΑΕ, αλλά ούτε εναντίον της στράφηκε.

Η προσφυγή είναι καταχρηστική, γιατί δεν στράφηκε κατά της επόμενης, ούτε κατά των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ με την οποία είχε συμβληθεί. Δεν εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα και έρχεται 10 χρόνια μετά να ασκήσει επιβολή ποινών, ενώ το CAS με νομολογία λέει ότι ταβάνι είναι η 5ετία».

«Στα βήματα του Άρη»

Ο Παναγόπουλος είπε στη δευτερολογία του:

«Περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ δεν υπήρχε, η μία ΠΑΕ διαδεχόταν την άλλη και υποβιβάζονταν σε χρόνο μηδέν. Εγγυητική δεν υπήρχε ούτε για δείγμα. Μόνο καταφύγιο πλέον προ της… αυτοκτονίας είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο. Προσκομίζω απόφαση του CAS για τον Οριόλ κατά του Άρη. Στα βήματα του Άρη κινείται ο Ηρακλής. Έγινε Αθλητικός Σύλλογος Ο Αρης. Νέο κόλπο αυτό. Η FIFA δεν το δέχεται και ο Άρης πληρώνει ιλιγγιώδη ποσά για οφειλές του 2007 και του 2009 και οι Έλληνες δεν παίρνουν πενηνταράκι».

Ο Χατζηιωάννου υποστήριξε ακολούθως ότι η πλευρά Ηλιάδη αποκρύπτει ότι με βάση συναλλαγματικές που είχε, μπορούσε να στραφεί κατά της παλιάς ΠΑΕ και ο Μπίρδας επεσήμανε ότι «ο Ηλιάδης έρχεται 10 χρόνια μετά και ζητά ποινές από άσχετη ΠΑΕ».

Η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΣΑΠ

Ο Γιώργος Καλούδης στην πρόσθεση παρέμβαση του ΠΣΑΠ υπέρ του Ηλιάδη είπε:

«Για ποιο λόγο η ΠΑΕ πρόσθεσε το Ηρακλής στην επωνυμία; Για να εκμεταλλευτεί την ιστορία, τους τίτλους, τον κόσμο, το ίδιο το γήπεδο. Προκαλείται σύγχυση στο κοινό; Είναι νομικό τέχνασμα. Μετά τη σύστασή της αποφάσισε να προσθέσει το «Ηρακλής», όχι το Ολυμπιακός ή Πανιώνιος».

Ο Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι πρόκειται για πλήρη εξαπάτηση και εμφάνισε κουπόνι στοιχήματος του ΟΠΑΠ που αναφέρει στην αρχή του πρωταθλήματος την ΠΑΕ ως Τρίγλια (Ηρακλής) και πλέον ως Ηρακλής (Τρίγλια).

«Εκκαθάριση με 200 εισιτήρια»

Ο Μπίρδας απάντησε ότι οι μέτοχοι δεν έχουν σχέση με τους μετόχους του Ηρακλή από το 2011 έως το 2019 και υπογράμμισε: «Τι να εκμεταλλευτεί. Οποιοσδήποτε ξέρει ότι τα χρέη είναι υπέρογκα. Να εκμεταλλευτεί τον κόσμο με 2.000 φιλάθλους στο γήπεδο και εισπράξεις 5.000 ευρώ ενώ τα χρέη είναι πολλά εκατομμύρια;». «Θα προσκομίσω την εκκαθάριση όπου φαίνεται ότι κόβουμε 200 εισιτήρια», είπε με τη σειρά του ο Χατζηιωάννου.

Last modified onΠέμπτη, 10 Φεβρουάριος 2022 15:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep