«Δεν είμαστε ούτε στο 30%»

Αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε τώρα η Παναχαϊκή θα είχε πολύ λίγες επιλογές όπως δήλωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Μετά το φιλικό με τον ΑΠΣ Πάτραι ο τεχνικός της Παναχαϊκής, Σούλης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η ομάδα του είναι κουρασμένη και δεν βρίσκεται ούτε στο 30% αγωνιστικά. Άφησε δε, ανοικτό παράθυρο για μία, δύο προσθήκες και ανέφερε:

«Παίζαμε με μια ομάδα που είναι και εκείνη ιστορική στην Πάτρα. Να έχει καλή επιτυχία στη Γ' Εθνική. Θέλαμε να ετοιμαστούμε για τα φιλικά που έρχονται στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας. Ξέρουμε ότι είμαστε κουρασμένοι.

Χρειαζόμαστε πάρα πολλή δουλειά ακόμα σαν ομάδα και το δεύτερο είναι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δείχνουν ότι θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Όπως παραταχθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο δύσκολα θα παίξουμε με αυτό τον σχηματισμό στο πρωτάθλημα, με τον Τσιάρα στόπερ. Δοκιμάζουμε πράγματα γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Έχουμε δυο στόπερ, γιατί ο Λαρέα είναι τραυματίας και ο Ρουγκάλας δεν είναι έτοιμος. Αν ξεκινούσε τώρα το πρωτάθλημα θα είχαμε πολύ λίγες επιλογές.

Στο πρώτο ημίχρονο για 10-15 λεπτά ήμασταν αρκετά καλοί. Είχαμε καλούς συνδυασμούς και πετύχαμε ένα γκολ. Όσο περνούσε η ώρα έπεφτε ο ρυθμός μας. Μπορώ να πω ότι είναι λογικό, αλλά για μένα δεν είναι, γιατί δεν παίζαμε και 90 λεπτά. Έχει πολλή ζέστη, αλλά αυτό με προβλημάτισε ιδιαίτερα μετά το 30'. Δεν είχαμε καθόλου φρεσκάδα. Ξέραμε ότι θα είμαστε έτσι, αλλά δεν το περίμενα να είμαστε τόσο πολύ κουρασμένοι.

Στο δεύτερο ημίχρονο είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά. Κουράστηκε και η άλλη ομάδα, γιατί δεν είχε τις επιλογές που έχουμε εμείς, για να είμαστε δίκαιοι. Μας δίνουν αισιοδοξία τα παιδιά να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί τους. Συνεχίζουμε τη δουλειά, δεν κοιτάμε τα αποτελέσματα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε κουρασμένοι, ενώ κάποιες ομάδες που είναι από τα φαβορί της κατηγορίας ξεκινούν τώρα, όπως ο Απόλλων Σμύρνης».

Για τους Μυτίδη, Λιποράσε, Καρακλάιτς που έλειπαν:

«Δεν χωράνε όλοι να παίξουν. Ο Μυτίδης δεν είναι έτοιμος ακόμα, κάνει ειδικό πρόγραμμα. Ο Καρακλάιτς έχει δουλέψει μόνος του το καλοκαίρι και έχει φορτωθεί πάρα πολύ. Το ίδιο και ο Λιποράσε. Καλό ήταν να ξεκουραστούν. Έχουμε βγάλει 50 προπονήσεις και έχουμε βγάλει έναν μυικό τραυματισμό.

Τα παιδιά που ήρθαν, επειδή είχαν σταματήσει από τέλος Απριλίου δεν είναι στο επίπεδο που ήμασταν εμείς, όπως ο Λινάρδος, ο Μυτίδης και ο Ρουγκάλας, ενώ είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είναι και εκείνοι στο επίπεδο που θέλουμε. Ο Παπαχρονόπουλος είναι μία ταχύτητα πιο γρήγορος, όπως ο Τσιάρας που ήταν σε υψηλό επίπεδο και ο Τριμμάτης στο Αιγάλεω.

Κάποιες ομάδες δουλεύουν για να είναι καλές στα φιλικά. Εμείς σημειώσαμε τέσσερα γκολ. Αν παίζαμε στα κόκκινα τι θα γινόταν; Τι θα κερδίζαμε παραπάνω; Πρέπει να δουλεύεις για να αντέξεις το χειμώνα όταν θα παίζεις Τετάρτη Κυριακή. Από θέμα φυσικής κατάστασης και δυνάμεων θα είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο και με την ποιότητα που έχουμε αποκτήσει, θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά».

Αν θα υπάρξει νέα αποχώρηση και αν κάποια μεταγραφή:

«Καθρέπτης είναι το γήπεδο. Για τον Μαστραντωνάκη είχα πει ότι αν ήταν έτοιμος δεν θα τον άφηνα να φύγει. Ήρθε πέρυσι τον Ιανουάριο για να τον βοηθήσουμε να γίνει καλά. Μας βοήθησε πολύ στην προπόνηση, τον βοηθήσαμε πολύ. Είναι έτοιμος να πάει να πάρει πολλά παιχνίδια. Έτσι όπως είναι η ομάδα μας δεν θα μπορούσε να τα πάρει για να επανέλθει. Μακάρι να πάει να παίξει σε υψηλό επίπεδο και να ξαναγυρίσει σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τον αγαπάω και τον εκτιμάω. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος.

Τον Κουλούρη τον είχαμε ενημερώσει ότι μάλλον θα φύγει. Θέλαμε να πάρει μέρος στην προετοιμασία. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Ο δε Σμίλτος με τις επιλογές που έχουμε στην άμυνα, δεν θα έπαιζε. Είναι και θέμα μπάτζετ, δεν μπορείς να έχεις έξι στόπερ. Μας βοήθησε πολύ πέρυσι, τον βοηθήσαμε περισσότερο εμείς.

Αν έβλεπα κάτι τώρα και δεν μου άρεσε, θα υπήρχε κι άλλη αποχώρηση. Όχι μόνο από το δεύτερο ημίχρονο, αλλά και από το πρώτο. Είδα προσπάθεια, απλά δεν είχαν δυνάμεις. Αν κάποιοι είχαν άγχος, τους έχω μιλήσει γιατί τους υπολογίζω πάρα πολύ. Αν ένας μικρός πάει δανεικός, μπορεί να γίνει, αλλά με βαριά καρδιά.

Αν βρούμε αυτό που θέλουμε μπορεί να γίνουν μία, δύο κινήσεις ακόμα. Βλέπουμε και στη Super League ότι έρχονται παίκτες και δεν είναι έτοιμοι. Θέλουν καιρό. Έχουν σταματήσει τα πρωταθλήματα τέσσερις, πέντε μήνες, θέλουμε άλλους δύο μήνες να ξεκινήσουμε. Είναι σα να έχεις κάνει μία πολύ σοβαρή εγχείρηση. Βλέπω ότι παιδιά μπορούν να μας βοηθήσουν, μη ζητάμε συνέχεια μεταγραφές.

Και ο Μανώλης (σ.σ. Παπαχρονόπουλος) μου είχε περάσει κάποια στιγμή από το μυαλό ότι μπορεί να αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά βλέπω ότι έχει αλλάξει τα μυαλά του. Παίζει πολύ πιο ώριμα, όπως θέλω εγώ να παίζει. Το γκολ που έβαλε ο Λιμάτσι με τη Μύκονο είναι γκολ τώρα... ή αυτό που έβαλε ο Πέταρ, αν τα έβαζαν άλλοι θα λέγαμε...

Δεν με ξεγελάει το 4-0. Σας λέω ότι δεν είμαστε ούτε στο 30% αγωνιστικά. Δεν θα με ξεγελούσε ούτε το 1-0. Η Μύκονος κέρδισε την ΑΕΛ και η ΑΕΛ χρησιμοποίησε 28 παιδιά. Το θέμα είναι να βλέπεις και να μπορείς να διορθώσεις. Πολλά πράγματα δεν μου άρεσαν. Τα κρατάω και θα τα δουλέψω. Σε 20 μέρες έχουμε κάνει 50 προπονήσεις. Και τίποτα να μην κάνεις, στο γήπεδο μόνο να έρχεσαι κουράζεσαι. Έχουμε διαλέξει αυτό τον δρόμο και πιστεύω ότι στο τέλος θα μας βγει σε καλό. Ομάδα που δουλεύει θα το βρει μπροστά της».

Για τον νεαρό Βιλανάκη:

«Θέλουμε και κάποιους μικρούς για το Κύπελλο. Έχει πολύ καλή τεχνική. Η σωματοδομή του δεν τον βοηθάει για κάποια πράγματα, αλλά όλοι οι πολύ μεγάλοι παίκτες κοντοί είναι. Τον κοιτάμε, ξέρει μπάλα, είναι από την Πάτρα. Δίνουμε χρόνο και στον Στασινόπουλο. Πρέπει κι αυτοί να διεκδικήσουν θέση. Ο Αγκαράι μου το δείχνει. Το τάκλιν που κάνει, το κάνουν μεγάλα στόπερ. Δείχνει ότι έχει τη θέση και έπαιζε και τραυματίας. Έχουμε πολύ καλό κλίμα. Τέτοιο κλίμα δεν υπάρχει».

Για τη συνέχεια της προετοιμασίας:

«Έχουμε σερί φιλικών. Παίζουμε Καλαμάτα Τετάρτη, Πανιώνιο, Ολυμπιακό Β, το Σάββατο με Παναθηναϊκό. Πιθανόν 14 του μήνα να παίξουμε με την Καλαμάτα εδώ. Λένε ότι μπορεί το Κύπελλο να το βάλουν 21. Μέχρι τότε θα ξέρουμε πού βαδίζουμε. Τότε θα είμαστε στο 60-70%. Αν ξεκινούσε τώρα θα είχαμε θέμα. Είναι διαφορετικά τα φιλικά από τα επίσημα. Ακόμα και τι φιλικά παίζεις. Μου άρεσε που έδειξαν σοβαρότητα. Ακόμα και η προσέγγιση του κόσμου είναι διαφορετική».

Απόδοση: FL News

Last modified onΔευτέρα, 29 Αύγουστος 2022 12:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep