Ευγενίου: «Θα περιμένω ως τέλος Μαΐου»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής, Στράτος Ευγενίου δήλωσε βέβαιος ότι οι Κυανόλευκοι θα περάσουν τη διαδικασία αδειοδότησης και μίλησε για συμφωνίες που δεν έχουν εκπληρωθεί.

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του εντός Ιουνίου και την επιτυχία της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής έχει θέσει ως βασική προϋπόθεση εμπλοκής ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης. Ωστόσο, ο μεγαλομέτοχος Στράτος Ευγενίου δήλωσε ότι δεν μπορεί να περιμένει ως τότε και τόνισε ότι θα αναμένει ως το τέλος Μαΐου! Σε δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι Κυανόλευκοι θα πάρουν άδεια, έκανε λόγο για συμφωνίες που δεν έχουν εκπληρωθεί και επεσήμανε πως αν προκύψουν θέματα με προηγούμενα ΑΦΜ, δεν είναι δικό του θέμα, αλλά του ΓΣ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ευγενίου:

Τι γίνεται με την ομάδα;

«Τι να γίνει; Αναμένουμε, αλλά έχουμε βαρεθεί να αναμένουμε. Υπάρχουν δύο συμφωνίες. Υπάρχει μία μεταξύ του κυρίου Μονεμβασιώτη και εμένα για να γίνει η μεταβίβαση και υπήρχε και υπάρχει μία συμφωνία μεταξύ των δύο ΓΣ, ώστε η ομάδα όταν έφυγε από την Τρίγλια και κατέβηκε Θεσσαλονίκη για να γίνει Ηρακλής, που πρέπει να υλοποιηθεί».

Τι προβλέπει η μία και τι η άλλη;

«Δεν θέλω να μπω σε ποσά. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να βρεθούμε με τους ανθρώπους και να τελειώνουν όλα αυτά».

Όταν λέτε ότι περιμένετε, εννοείται σε αυτά που έχετε συμφωνήσει με τον Μονεμβασιώτη; Δεν υλοποιείται αυτό;

«Ξεκίνησε μία ιστορία από τον Νοέμβριο και κάποτε πρέπει να ολοκληρωθεί. Δεν θα είμαι εγώ συνέχεια στην αναμονή, να περιμένω οτιδήποτε να γίνει ή να μη γίνει. Ή υπάρχει η θέληση για να προχωρήσουμε ή δεν υπάρχει. Είναι ξεκάθαρο».

Εσείς τι λέτε; Υπάρχει ή δεν υπάρχει;

«Εγώ μέχρι σήμερα αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει, αλλά να βγαίνω και να κάνω ανακοινώσεις ότι θα περιμένω την αδειοδότηση που θα έρθει τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή πότε θα δεήσουν να βγάλουν μια απόφαση; Εγώ δεν μπορώ να περιμένω τέτοια πράγματα».

Μέχρι πότε μπορείτε να περιμένετε;

«Μέχρι το τέλος Μαΐου πρέπει να τελειώσει η ιστορία. Θα πρέπει να τελειώνουμε».

Άρα λέτε στον Μονεμβασιώτη deadline;

«Δεν λέω τίποτα τέτοιο, απλά λέω ότι πρέπει να βιαστούμε να τελειώνει η ιστορία. Έχει παρατραβήξει, τίποτε άλλο».

Και ο Μονεμβασιώτης έχει δίκαιο. Αν δεν έχει αδειοδότηση τι να αγοράσει;

«Δεν θα καθίσω να αναλύσω ποιος έχει δίκαιο ή όχι. Είναι πολλά τα δεδομένα. Είναι από τον Νοέμβριο. Είχαν και έχουν όποιοι θέλουν και ενδιαφέρονται, είτε είναι ο κύριος Μονεμβασιώτης, είτε είναι ο ΓΣ, είτε οποιοσδήποτε, να ασχοληθούν από τον Νοέμβριο για να βεβαιωθούν ότι η αδειοδότηση θα βγει. Όσον αφορά στο δικό μας ΑΦΜ όλα είναι εντάξει. Έχουν ελεγχθεί και από εμάς και από άτομα του κυρίου Μονεμβασιώτη. Αυτή είναι η βεβαίωση που έχουμε από την ΕΠΟ, τον κύριο Σαράκη, ότι δεν έχουμε θέματα όσον αφορά στο δικό μας ΑΦΜ.

Όσο αφορά παλιά ΑΦΜ, είναι κάτι που εμένα δεν με αφορά. Αυτό το είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή. Όλοι ασχολούνται σήμερα με την αδειοδότηση. Τρία χρόνια που ήμουν εγώ και δεν παίρναμε αδειοδότηση ελέω του ονόματος κανείς δεν ασχολήθηκε».

Ο Μονεμβασιώτης τι λέει γι' αυτό;

«Εγώ έχω να μιλήσω μαζί του από τον Φεβρουάριο. Αυτοί που κάνουν τις συνεννοήσεις με τον κύριο Μονεμβασιώτη είναι περισσότερο ο ΓΣ. Εγώ έχω ζητήσει να γίνει μια συνάντηση μεταξύ του κυρίου Θέου, του ΓΣ και κάποιων ανθρώπων που ήταν όταν κάναμε τη συμφωνία, να δούμε πού είμαστε, πού βαδίζουμε και να τελειώνουμε επιτέλους. Αυτό δεν είναι μομφή, ούτε προς τον ΓΣ, ούτε προς τον κύριο Μονεμβασιώτη. Αλλά αυτό το πράγμα κάποτε θα πρέπει να τελειώσει. Τραβάει 5-6 μήνες τώρα.

Προς τα έξω βγαίνει ότι εγώ δεν πουλάω. Δεν γίνεται να πηγαίνω στο γήπεδο και να μου λένε "πούλα για να δούμε μια άσπρη μέρα". Αν ήθελε κάποιος να ασχοληθεί, να ασχολούταν πιο ενεργά από τον Νοέμβριο. Τα χαρτιά της αδειοδότησης για το δικό μας ΑΦΜ είναι εντάξει. Εάν βγει τον Αύγουστο η αδειοδότηση, θα περιμένω εγώ μέχρι τότε ή ο Ηρακλής; Έχουμε καταθέσει έναν φάκελο. Έστειλε άνθρωπο ο κύριος Μονεμβασιώτης και τον έλεγξε. Έχει δει ότι όλα είναι εντάξει. Έχουμε κατέβει στην Αθήνα με δικηγόρους εγώ, ο ΓΣ και ο κύριος Μονεμβασιώτης. Κάναμε επαφές με την ΕΠΟ. Τι άλλο; Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω».

Το οικονομικό με τον Μονεμβασιώτη το έχετε συμφωνήσει;

«Τα έχουμε βρει μεταξύ μας. Αυτό που έχουμε πει από την αρχή δεν αλλάζει σε τίποτα».

Η αδειοδότηση από τι εξαρτάται;

«Μέχρι 28 Φεβρουαρίου πρέπει η ομάδα στις υποχρεώσεις της να είναι τακτοποιημένα όλα. Υπάρχουν όλα και έχουν κατατεθεί».

Υπάρχει κανένα φάντασμα από το παρελθόν που θα βγει και θα το κυνηγάμε;

«Αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί εμένα. Πρέπει να απασχολεί τον ΓΣ. Εγώ δεν μπορώ να μπαίνω πλέον σε τέτοιες διαδικασίες. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να απασχολούν τους ανθρώπους του ΓΣ. Δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι Ηρακληδείς και άλλος να πληρώνει. Κάπου πρέπει να τελειώνει αυτό το θέμα».

Έχετε εικόνα αν υπάρχει τίποτα από τα παλιά;

«Αυτό δεν το ξέρω, το ξέρει ο κύριος Κυριζίδης. Δεν μπορώ να επεκταθώ. Είναι θέματα του ΓΣ. Επειδή ενδιαφέρεται για την ομάδα πιστεύω ότι θα δώσει μία λύση, αν είναι κάτι. Εγώ μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που έπρεπε η ομάδα να είναι στα πάντα τακτοποιημένη, ήταν στα πάντα τακτοποιημένη. Κατατέθηκαν τα πάντα, ελέγχθηκαν από δικηγόρους, από άτομα του κυρίου Μονεμβασιώτη. Μιλήσαμε με την ΕΠΟ και μας είπαν ότι όλα βαίνουν καλώς.

Τώρα, το τι προκύπτει και τι θα προκύψει... Μας είπαν ότι τελείωσε και το θέμα της ονομασίας. Δεν παίζει, δηλαδή, η ομάδα να μην πάρει αδειοδότηση λόγω του ονόματος, οπότε θεωρώ ότι όσο αφορά το ΑΦΜ το δικό μου είμαστε εντάξει. Αν προκύψει κάτι άλλο από παλιότερες ιστορίες είναι κάτι που δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να ασχοληθώ. Είναι κάτι μεταξύ του κυρίου Μονεμβασιώτη και του ΓΣ, οι οποίοι πρέπει να τα βρουν. Δεν θα μπω στη διαδικασία να τους πω πώς θα τα βρουν, ούτε πνεύμα θα τους πουλήσω».

Αν δεν πάρει αδειοδότηση η ΠΑΕ, τι θα κάνετε;

«Μετά τη φετινή χρονιά καλό θα είναι η ομάδα να πουληθεί. Με εμένα και Ηρακλής δεν γίνεται να συνεχιστεί. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν συνεχίζω εγώ κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις. Εγώ έχω τελειώσει. Το θέμα όμως είναι να υπάρχει και Ηρακλής. Για να υπάρχει Ηρακλής πρέπει να ολοκληρωθεί η πώληση, πρέπει να ασχοληθούν κάποια άτομα λίγο περισσότερο και όχι μόνο δημιουργώντας ιστορίες και φωνές απ' έξω "πούλα, πούλα". Το θέμα δεν είναι να πουλάω εγώ, αλλά να αγοράζουν οι άλλοι. Όταν υπάρχουν κάποιες συμφωνίες πρέπει αυτές να εκπληρώνονται».

Ποια είναι η συμφωνία που δεν εκπληρώθηκε;

«Να κατέβει η ομάδα από την Τρίγλια στη Θεσσαλονίκη και να ονομαστεί Ηρακλής. Υπάρχει μια συμφωνία για τη μετονομασία μεταξύ των δύο ΓΣ. Αυτή δεν έχει εκπληρωθεί ποτέ. Είπαμε να καθίσουμε να τα βρούμε και να τελειώσουμε επιτέλους. Κι εγώ θέλω να τελειώσω. Θέλω να υπάρχει ο Ηρακλής αύριο. Θεωρώ ότι με τον κύριο Μονεμβασιώτη θα υπάρχει ένα λαμπρό μέλλον. Να τελειώσουμε, να ησυχάσουμε κι εγώ και όλοι οι άλλοι».

Απόδοση: FL News

Last modified onΠέμπτη, 23 Μάιος 2024 14:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep