Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Είναι κατάντια…»

Ο Παναγιώτης Κυπαρίσσης μίλησε για τα προβλήματα επιβίωσης ορισμένων παικτών στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής.

Ο έμπειρος τέως επιθετικός του Βατανιακού, αναφέρθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζει. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Κυπαρίσσης στο Αθλητικό Metropolis 95,5 :

Για το ότι αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο ακόμα, παρά την ηλικία του: «Νιώθω σιγά- σιγά ότι φτάνω προς το τέλος. Έχω κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια περισσότερο ψυχολογικά, παρά σωματικά. Σωματικά αντέχω ακόμη, αλλά ψυχολογικά έχω καταρρακωθεί. Ζω καταστάσεις στο ποδόσφαιρο πλέον καθημερινά που ούτε τις φανταζόμουν. Αν έκανα σήμερα τα πρώτα μου βήματα στο ποδόσφαιρο, δε θα διάλεγα να γίνω επαγγελματίας, θα προτιμούσα να κάνω κάποια άλλη δουλεία. Είμαι πραγματικά τυχερός που σε αυτές τις δύσκολες εποχές σταματάω το ποδόσφαιρο λόγο ηλικίας».

Για το τι θα συμβούλευε τα νέα παιδία: «Είναι δύσκολο σήμερα ένας ποδοσφαιριστής να ζει την οικογένειά του από το ποδόσφαιρο. Πρέπει τα νέα παιδία να επιδείξουν κάτι το ιδιαίτερο προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην από αυτή την δουλεία. Όμως δεν πρέπει να σταματήσουν να έχουν όνειρα και να δουλεύουν».

Για τα μελλοντικά του σχέδια:  «Θα μου άρεσε πάρα πολύ να ασχοληθώ με την προπονητική και τα νέα παιδιά. Να μπορούσα να τους μεταδώσω όλα όσα έζησα όλα αυτά τα χρόνια μέσα στα γήπεδα και να τους βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο να προχωρήσουν με τον σωστό τρόπο».

Για την ζωή του ποδοσφαιριστής και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες αγωνιζόμενοι σε μικρότερες κατηγορίες: «Δε χρειάζεται να πω πόσο δύσκολη είναι η ζωή των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες. Το βλέπουμε και το διαβάζουμε καθημερινά, ότι πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήτα επιβίωσης. Είναι κατάντια αυτό που συμβαίνει στη Β’ εθνική. Στεναχωριέμαι που τα βλέπω αυτά».

Last modified onΠέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014 14:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep