Τα κριτήρια ισοβαθμίας

Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας στο Κύπελλο Ελλάδος.

Η τελευταία αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος διεξάγεται το τριήμερο 15-17 Δεκεμβρίου και είναι πιθανό κάποια εισιτήρια για τους «16» να κριθούν στην ισοβαθμία. Όπως αναφέρει η προκήρυξη του Κυπέλλου, εάν ομάδες ισοβαθμίσουν, τότε ισχύει το άρθρο 20 του ΚΑΠ, όπου φαίνονται ξεκάθαρα τα κριτήρια.

1ο κριτήριο είναι οι βαθμοί στα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων παιχνίδια, 2ο η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 3ο η καλύτερη επίθεση και 4ο η καλύτερη άμυνα.

Για παράδειγμα, η πιθανή ισοβαθμία του Εργοτέλη με τη Ζάκυνθο στον 2ο όμιλο, με τις δύο ομάδες να έχουν αναδειχτεί ισόπαλες 0-0 την 1η αγωνιστική. Ο Εργοτέλης έχει αυτή τη στιγμή ενεργητικό 5 γκολ και οι «κυανοκίτρινοι» 2. Εάν η ομάδα του Ηρακλείου χάσει από τον Πανιώνιο και η Ζάκυνθος νικήσει 1-0 τον Παναιτωλικό, τότε περνά η πρώτη λόγω καλύτερης επίθεσης. Εάν οι δύο ομάδες στο τέλος έχουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στην επίθεση, τότε θα μετρήσει η καλύτερη άμυνα.

Λανθασμένα, λοιπόν, η ΠΑΕ Ζάκυνθος ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι: «Η ομάδα μας χρειάζεται ένα απλό τρίποντο απέναντι στον Σύλλογο του Αγρινίου (έχει αποκλειστεί και μαθηματικά από το θεσμό) και παράλληλα ήττα του Εργοτέλη στην Κρήτη από τον Πανιώνιο (με δύο γκολ διαφορά) ή να επικρατήσει με δύο γκολ διαφορά και να ηττηθούν απλώς οι Κρητικοί από τους Νεοσμυρνιώτες, για να πάρει εκείνη το δεύτερο εισιτήριο».

kritkrit2

 

Last modified onΔευτέρα, 15 Μάιος 2017 03:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep