«Αν τις γυρίσεις ανάποδα...»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης υποστήριξε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιες ΠΑΕ θα πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη Super League 2.

Για ΠΑΕ... κατά τύπο που αν τις γυρίσεις ανάποδα δεν έχουν 100 ευρώ στην τσέπη μίλησε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στον Over Fm 104,9 και στους Αλέξανδρο Σόμογλου, Λένα Καραλή επιφυλάχθηκε να απαντήσει για τον αριθμό των ομάδων που θα αποτελέσουν τη νέα Super League 2. Συγκεκριμένα, είπε:

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τις χαμηλότερες κατηγορίες:

«Είχαμε ξεκαθαρίσει σε ανύποπτο χρόνο ότι αυτό το πράγμα είναι τερατούργημα. Δεν περπάτα και αυτά που έταξε ο Βασιλειάδης ο προκάτοχός μου δεν υλοποιούνται. Μάλιστα το καλοκαίρι είχανε ασκήσει απίστευτη πίεση παράγοντες για συγχώνευση Super League 2 και Football League. Εγώ δε γίνομαι Βασιλειάδης να αποφασίσω ποια ομάδα ανεβαίνει και ποια κατεβαίνει. Πήραμε την απόφαση πως καταργούμε τη Football League και παραμένει η Super League 1 και 2.

Διαμορφώνονται τρία αυστηρότερα κριτήρια βιωσιμότητας και ανάπτυξης. Πρώτον το μετοχικό κεφάλαιο των ΠΑΕ δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 250 χιλιάδων ευρώ. Η εγγυητική επιστολή που καταθέτουν στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 χιλιάδων ευρώ και τουλάχιστον οι μισοί ποδοσφαιριστές που δηλώνονται στο φύλλο αγώνα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας. Πρέπει επίσης να δούμε και ποιες από τις δεκάδες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να τηρήσουν αυτές τις προϋποθέσεις. Υπάρχουν κατά τύπο ΠΑΕ έχουν αν γυρίσεις δεν έχουν 100 ευρώ στην τσέπη».

Για το πώς προσεγγίζει η κυβέρνηση την κατάσταση στον αθλητισμό σε σχέση με τον κορωνοϊό:

«Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις έναν αόρατο εχθρό. Αυτό είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρουν οι λοιμωξιολόγοι. Σέβομαι τη δουλειά τους είναι τεκμηριωμένη και τους εμπιστευόμαστε. Θέλω πολύ να ανοίξουν τα πρωταθλήματα άλλα από την άλλη αναμένουμε το πως θα πάει η συνεδρίαση. Δεν είναι πολίτικη απόφαση αυτό το πράγμα. Αυτή τη δομή έχει εφαρμόσει ο πρωθυπουργός της χώρας. Ακούμε τις προτάσεις τους και υλοποιούμε γι’ αυτό και είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από άλλες χώρες. Υπάρχει μια προτεραιότητα και αυτή είναι η ανθρώπινη ζωή. Οι επιστήμονες έχουν έναν συλλογισμό και βλέπουν τα πράγματα από ένα διαφορετικό πρίσμα».

Last modified onΠαρασκευή, 29 Ιανουάριος 2021 16:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep