Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Συζητάμε την αναδιάρθρωση»

Ο Γιάννης Μώραλης τόνισε μετά το τέλος του συμβουλίου της Super League πως όλοι οι φορείς θα καθίσουν σε ένα τραπέζι για να βρουν λύση. Ο Γιάννης Μώραλης τόνισε μετά το τέλος του συμβουλίου της Super League πως όλοι οι φορείς θα καθίσουν σε ένα τραπέζι για να βρουν λύση.

Ο Γιάννης Μώραλης μετά το τέλος του συμβουλίου της Super League τόνισε πως είναι εφικτή η αναδιάρθρωση και θα καθίσουν όλοι οι φορείς σε ένα τραπέζι για να την συμφωνήσουν.

«Δεν είναι σωστό να μπούμε αυτή τη στιγμή σε μια δημόσια συζήτηση για τις προϋποθέσεις που ζητά η Super League. Eίμαστε διατεθειμένοι άμεσα να προχωρήσουμε σε μια αναδιάρθρωση που να μπορούν και οι τρεις ομάδες - που επαναλαμβάνω έχουν αδικηθεί – να μπουν έστω με μια μερική αποκατάσταση στην κατηγορία της Football League»

Το συμβούλιο της Super League μπορεί να μην δέχθηκε την άνοδο των πέντε ομάδων από την Football League και να έκανε την αναλογία 4-2 (άνοδος τεσσάρων – υποβιβασμός δύο), αλλά αυτό μοιάζει με μικρή λεπτομέρεια μπροστά στην απόφαση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων ώστε να μπουν ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και ο Ηρακλής στην Football League.

Ο πρόεδρος της Super League αμέσως μετά την έξοδο του από το συμβούλιο μίλησε στους δημοσιογράφους για όσα αποφάσισαν.

«Βασικό θέμα ήταν η απόφαση της Football League να προτείνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών με την προϋπόθεση να ανέβουν πέντε ομάδες από την Football League και να υποβιβαστούν τρεις από την Super League. Ακούσαμε πριν την συνεδρίαση τους εκπροσώπους της Καβάλας, του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή. Ηταν υποχρέωση μας να τους ακούσουμε. Δίνουν μια μάχη και εκείνοι για τις ομάδες τους και τις πόλεις τους. Εκτιμώντας ως Super League πως έχει υπάρξει μια αδικία για τις ομάδες αυτές, μπαίνουμε σε μια διαδικασία συζήτησης. Είναι προφανές πως η αναλογία πέντε τρία δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή. Πήραμε μια απόφαση να μην κλείσουμε την πόρτα της αναδιάρθρωσης, να συζητήσουμε με όλους τους άμεσους φορείς που τους αφορά. Αν δούμε πως οι απαραίτητες προϋποθέσεις καλύπτουν τις ανάγκες της Super League δεν θα έχουμε αντίρρηση να προχωρήσουμε σε μια αναδιάρθρωση».

«Προφανώς θα πρέπει να υπολογίσουμε πως η συζήτηση αυτή άνοιξε πολύ αργά. Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να υπολογιστούν με χρόνους, αγωνιστικές, δικαίου και ακόμη και των play off, οικονομικά, τηλεοπτικών συμβολαίων. Αυτά δεν μπορούν να λυθούν σε δύο, τρεις μέρες. Επαναλαμβάνω, όμως, πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις και αν όλα τα μέλη θέλουν είναι δυνατό να βρεθεί η λύση»

Θέλετε να μας πείτε τις προϋποθέσεις;

«Δεν είναι σωστό να μπούμε αυτή τη στιγμή σε μια δημόσια συζήτηση για τις προϋποθέσεις που ζητά η Super League. Επαναλαμβάνω, όμως, πως άμεσα θα συζητήσουμε με όλους τους φορείς και αν βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, είμαστε διατεθειμένοι άμεσα να προχωρήσουμε σε μια αναδιάρθρωση τέτοια που να μπορούν και οι τρεις ομάδες - που επαναλαμβάνω έχουν αδικηθεί – να μπουν έστω με μια μερική αποκατάσταση στην κατηγορία της Football League. Όπως αντιλαμβάνεστε οι εμπλεκόμενοι είναι η ΕΠΟ, η Football League και το υπουργείο Αθλητισμού».

Εχετε κάνει κάποιες επαφές; Γράφτηκε πως ήδη υπάρχει μια συνεννόηση με τον υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

«Είναι προφανές πως η αναλογία πέντε τρία δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή. Πήραμε μια απόφαση να μην κλείσουμε την πόρτα της αναδιάρθρωσης, να συζητήσουμε με όλους τους άμεσους φορείς που τους αφορά. Αν δούμε πως οι απαραίτητες προϋποθέσεις καλύπτουν τις ανάγκες της Super League δεν θα έχουμε αντίρρηση να προχωρήσουμε σε μια αναδιάρθρωση»

«Συνομιλίες δεν είχα μόνο με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Νομίζω πως είναι υποχρέωση του προέδρου της Super League να συνομιλεί με τους φορείς, ένας από τους οποίους είναι και ο υπουργός Αθλητισμού. Οπως είναι και η ΕΠΟ, όπως είναι και ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης. Εχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις, δεν μπορούμε να κάνουμε δημόσιο διάλογο. Πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση μεταξύ μας σοβαρή, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση. Προφανώς για να μπαίνουμε σε ένα διάλογο θεωρούμε πως μπορεί να βρεθεί η κατάλληλη λύση και να λυθεί το πρόβλημα. Αν θεωρούσαμε πως δεν μπορεί να λυθεί το θέμα προφανώς θα λέγαμε όχι στο διάλογο. Υπάρχουν οι προοπτικές να υπάρχουν εξελίξεις και να βρεθεί λύση και για αυτό συζητάμε με όλους».

Είναι το οικονομικό το βασικότερο θέμα;

«Προφανώς είναι και αυτό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα όπως ξέρετε. Δεν θεωρώ πως είναι χρήσιμο, ούτε σκόπιμο να λέμε πράγματα και να δίνει ο καθένας τις δικές του ερμηνείες σε αυτά. Σας λέω ξεκάθαρα πως υπάρχει προοπτική σύγκλισης όλων των φορέων και θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι, να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση για να παίξουν αυτές οι τρεις ομάδες στην Football League».

«Προφανώς το οικονομικό είναι σημαντικό θέμα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα όπως ξέρετε. Δεν θεωρώ πως είναι χρήσιμο, ούτε σκόπιμο να λέμε πράγματα και να δίνει ο καθένας τις δικές του ερμηνείες σε αυτά. Σας λέω ξεκάθαρα πως υπάρχει προοπτική σύγκλισης όλων των φορέων και θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι, να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση για να παίξουν αυτές οι τρεις ομάδες στην Football League»

Υπάρχει χρονικό όριο;

«Προφανώς θα πρέπει να υπολογίσουμε πως η συζήτηση αυτή άνοιξε πολύ αργά. Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να υπολογιστούν με χρόνους, αγωνιστικές, δικαίου και ακόμη και των play off, οικονομικά, τηλεοπτικών συμβολαίων. Αυτά δεν μπορούν να λυθούν σε δύο, τρεις μέρες. Επαναλαμβάνω, όμως, πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις και αν όλα τα μέλη θέλουν είναι δυνατό να βρεθεί η λύση».

Υπάρχει ένα τελεσίγραφο από την Football League, το οποίο αναφέρει πως θα πρέπει να έχετε τελειώσει μέχρι 31 Αυγούστου για να δουν και εκείνοι τι θα κάνουν με το πρωτάθλημα τους;

«Δεν έχουμε προγραμματίσει καμία συνάντηση, θα επικοινωνήσουμε με τους εκπροσώπους των φορέων και αν είναι δυνατό να συναντηθούμε και αύριο το πρωί».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep