Εστάλη ερώτημα παράτασης

Τι αναφέρει η Super League 2 στο αίτημα έναρξης. Οι φωνές για το Κύπελλο και το «καμπανάκι» για το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Την απάντηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων περιμένει η Super League 2 στο αίτημα που κατέθεσε για έναρξη πρωταθλήματος στις 3 Ιανουαρίου. Αυτό εστάλη σε όλους τους αρμόδιους φορείς (μεταξύ άλλων σε Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, Υφυπουργείο Αθλητισμού, γ.γ. Δημόσιας Υγείας), αφού βάσει των όσων έχει δηλώσει ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς, θα πρέπει να έχει προηγηθεί προετοιμασία 3-4 εβδομάδων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ του FL News, στο αίτημά της η διοργανώτρια αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στις 3 Ιανουαρίου θα έχουν συμπληρωθεί τρεις εβδομάδες προετοιμασίας, στέκεται στην πιστή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, σημειώνει ότι την πρώτη εβδομάδα δεν έχει προκύψει κανένα κρούσμα και τονίζει ότι η ΕΠΟ έχει προγραμματίσει αγώνες Κυπέλλου το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου, άρα οι ομάδες θα πρέπει να έχουν στα πόδια τους μία εβδομάδα αγωνιστικής δράσης.

Εκτός, όμως του αιτήματος έναρξης εστάλη και ερώτημα προς την ΕΠΟ. Σε αυτό η Super League 2 ρωτά αν είναι εφικτή και για πόσο διάστημα μία παράταση της αγωνιστικής περιόδου. Βλέπει, άλλωστε, ότι οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν για πρωτάθλημα 32 αγωνιστικών. Αναμένεται απάντηση, αλλά θα πρέπει να συναινέσει και η μεγάλη κατηγορία της οποίας τα πλέι άουτ ολοκληρώνονται 16 Μαΐου και το 13ο μέλος της θα αναμένει για να δώσει δύο αγώνες μπαράζ. Το ιδανικό για τη Super League 2, όπως λέγεται, θα είναι παράταση ως τις αρχές Ιουνίου.

Μέχρι να δοθεί απάντηση από την ΕΠΟ (αναμένεται άμεσα, γι' αυτό είναι πιθανό να ακολουθήσει νέα τηλεδιάσκεψη μετά τα Χριστούγεννα) η προκήρυξη παραμένει ως έχει. Ωστόσο, καταλαβαίνει κανείς ότι αν το καλαντάρι δεν παραταθεί όσο επιθυμεί η Super League 2, τότε θα πέσει στο τραπέζι άλλο format του πρωταθλήματος. Δηλαδή, είτε 27 αγωνιστικών (με ένα γύρο πλέι οφ, πλέι άουτ), είτε 22 (χωρίς πλέι οφ, πλέι άουτ). Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχουν κενές Τετάρτες λόγω της πιθανότητας αναβολών.

Οι φωνές για το Κύπελλο

Στο προ ημερών άκουσμα του σεναρίου για Κύπελλο Ελλάδος με τη συμμετοχή μόνο ομάδων της Super League αρκετές ομάδες της Β' Εθνικής έδειχναν ενοχλημένες. Τώρα αρκετές δείχνουν ενοχλημένες στην πιθανότητα... συμμετοχής. «Τα έξοδα θα είναι περισσότερα από τα έσοδα και συν τις άλλοις θα χαθούν οι Τετάρτες του Ιανουαρίου», αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη από παράγοντες που υπολογίζουν τα διαιτητικά έξοδα ενός αγώνα στις 7.000 ευρώ.

Η συμμετοχή ή όχι στον θεσμό, φυσικά, δεν είναι στο χέρι των ομάδων. Εάν ως τις 5 Ιανουαρίου οι λοιμωξιολόγοι ανάψουν το «πράσινο φως», τότε η Super League 2 θα είναι παρούσα στο Κύπελλο. Αν όχι, τότε η ΕΠΟ θα προχωρήσει μόνο με ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Βέβαια, αν έως τότε δεν έχει δοθεί το «οκ», δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα το διήμερο 9-10 Ιανουαρίου.

«Καμπανάκι» για το πρωτόκολλο

Στην τηλεδιάσκεψη που διήρκησε λιγότερο από μία ώρα ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος ζήτησε υπευθυνότητα και σοβαρότητα από τις ΠΑΕ στην τήρηση του πρωτοκόλλου. Παρατηρήθηκαν λάθη στην αποστολή των αποτελεσμάτων των τεστ Covid-19 και επισημάνθηκε πού πρέπει αυτά να αποστέλλονται.

Ασφαλιστήριο και ΕΡΤ

Η διοργανώτρια περιμένει την Τετάρτη (23/12) να κατατεθεί από τις ΠΑΕ η προκαταβολή για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι υπογραφές με την ΕΡΤ. Η Δημόσια Τηλεόραση θα στείλει το τελικό προσχέδιο όπου θα αναφέρονται μεταξύ άλλων οι δόσεις και κάθε πότε αυτές θα καταβάλλονται.

Last modified onΤρίτη, 22 Δεκέμβριος 2020 23:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep