«Αυτή είναι η Β' Εθνική»

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης μίλησε για τις καθυστερήσεις των παικτών του και πώς θα προοδεύσει το πρωτάθλημα.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη Τύπου στο Αίγιο μετά το τέλος του αγώνα Πανσερραϊκός - Παναιγιάλειος. Ο Παναγιώτης Διλμπέρης μίλησε σχετικά με τις καθυστερήσεις, παρομοίασε τη Β' Εθνική με... νύφη και αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους το προϊόν θα βελτιωθεί. Αναλυτικά:

«Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνιστήκαν, γιατί ενώ ήταν έτσι ο αγωνιστικός χώρος, έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια να παίξουν ορθολογικά. Εμείς δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, απλά ισορροπούσαμε το παιχνίδι κατά διαστήματα.

«Είναι πολύ ωραίο όταν αντιμετωπίζεις συναδέλφους, οι οποίοι σε βάζουν να έχεις τακτικούς και αγωνιστικούς προβληματισμούς, χαίρεσαι να έχεις τέτοιους προβληματισμούς και να σπας το κεφάλι σου»

Κλειδί του παιχνιδιού είναι η γρήγορη ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο, όπου είπαμε με τα παιδιά ότι πρέπει να μπούμε σοβαρά, έγινε ένα λάθος, θα μπορούσαμε να δεχθούμε άλλα γκολ, γιατί η ομάδα του Αιγίου είχε και άλλες κλασικές ευκαιρίες, όμως δεν έπρεπε να δεχθούμε αυτό το γκολ.

Από εκεί και πέρα, έγινε διαχείριση του αποτελέσματος. Παίρνουμε αυτόν τον βαθμό και νομίζω ότι είμαστε σιγά- σιγά κοντά στο να εξασφαλίσουμε τους βαθμούς που η ομάδα χρειάζεται για να είναι σίγουρη για την παραμονή στην κατηγορία. Δίνω πολλά συγχαρητήρια στον Δημήτρη και στην ομάδα του, είναι μία καλή ομάδα και είναι πολύ ωραίο όταν αντιμετωπίζεις συναδέλφους, οι οποίοι σε βάζουν να έχεις τακτικούς και αγωνιστικούς προβληματισμούς, χαίρεσαι να έχεις τέτοιους προβληματισμούς και να σπας το κεφάλι σου για το πώς θα τους αντιμετωπίσεις. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και καλή συνέχεια».

Για την αντιμετώπιση της τακτικής του Σπανού και το αν είπε στους παίκτες το τελευταίο 10λεπτο να κάνουν καθυστερήσεις και να πέφτουν κάτω ή βγαίνει απλά από τους ίδιους τους παίκτες το αίσθημα να κερδίσουν χρόνο και να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα:

«Είναι το αίσθημα, δεν έχουν καμία εντολή, δεν μου αρέσει, μου το κάνουν κι εμένα. Αυτή είναι η Β’ Εθνική. Αυτή τη «νύφη» που λέγεται Β' Εθνική και θέλουμε να την καλοπαντρέψουμε, όλοι έχουμε ευθύνη για την εικόνα που έχει»

«Αφού με γνωρίζετε, απαντήσατε μόνος σας. Είναι το αίσθημα, δεν έχουν καμία εντολή, δεν μου αρέσει, μου το κάνουν κι εμένα. Αυτή είναι η Β’ Εθνική. Αυτή τη «νύφη» που λέγεται Β' Εθνική και θέλουμε να την καλοπαντρέψουμε, όλοι έχουμε ευθύνη για την εικόνα που έχει».

Για το αν πιστεύει ότι θα κινδυνεύσουν Παναιγιάλειος, Πανσερραϊκός:

«Δεν θεωρώ ότι θα κινδυνεύσουμε. Έχουμε όλοι πάρει το κουμπιουτεράκι και υπάρχει ένα μαθηματικό όριο που το τοποθετούμε πάνω από τους 36 βαθμούς. Πρέπει αυτούς τους βαθμούς να τους πάρουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Η Β’ Εθνική, είναι μία κατηγορία στην οποία οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες, δηλαδή εραστές αυτής της τέχνης του ποδοσφαίρου.

«Η Β’ Εθνική, είναι μία κατηγορία στην οποία οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες, δηλαδή εραστές αυτής της τέχνης του ποδοσφαίρου. Πρέπει να δώσουμε χαρά, είναι μικρά παιδιά και θέλω να τα βάλω να παίξουν, να το ευχαριστηθούν»

Πρέπει να δώσουμε χαρά, είναι μικρά παιδιά και θέλω να τα βάλω να παίξουν, να το ευχαριστηθούν. Κάθε ημέρα κοπιάζουν, χωρίς να υπάρχει κατ’ εμέ πολύ μεγάλη προοπτική σε αυτό το ποδόσφαιρο και θέλω να τους δώσω τη χαρά να αγωνισθούν σε αυτή τη Β’ Εθνική».

Για το όριο των 36 βαθμών και αν μέσα σε αυτούς υπολογίζονται και αυτοί του Πανθρακικού:

«Ναι, υπολογίζονται και οι βαθμοί με τον Πανθρακικό».

Σε ερώτηση προς τους δύο προπονητές αν οι προπονητές έχουν έρθει σε επαφή μεταξύ τους, ώστε να καταθέσουν προτάσεις προς τους παράγοντες για τη βελτίωση του προϊόντος, ο Διλμπέρης είπε:

«Ναι μεν ιστορικές ομάδες, αλλά δεν υπάρχουν τα κεφάλαια για να έχουν δημιουργηθεί προπονητικά κέντρα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι χαμηλά αμειβόμενοι και δεν μπορείς να μπεις στον αμιγώς επαγγελματισμό, γιατί χρειάζονται κι άλλα πράγματα»

«Οι κουβέντες γίνονται συνεχώς. Πανσερραϊκός και Παναιγιάλειος δεν έχουν προπονητικό κέντρο. Για να χτίσεις και να μην προπονήσεις σε αυτό το γήπεδο για να είναι σε καλή κατάσταση, πρέπει να βρεις ένα άλλο για να χτίσεις. Ναι μεν ιστορικές ομάδες, αλλά δεν υπάρχουν τα κεφάλαια για να έχουν δημιουργηθεί προπονητικά κέντρα. Αυτό αφορά κι άλλες ομάδες.

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι χαμηλά αμειβόμενοι και δεν μπορείς να μπεις στον αμιγώς επαγγελματισμό, γιατί χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει ένα τεράστιο προπονητικό τιμ που να υποστηρίζει αυτούς τους ποδοσφαιριστές και την ίδια στιγμή να υπάρχει η προοπτική να τους δώσεις το κίνητρο.

«Για μένα το πιο σημαντικό από όλα στη ζωή είναι να δημιουργήσεις κίνητρα. Σήμερα, λοιπόν, από τα παιδιά που έπαιξαν θα πρέπει να τους ρωτήσουμε ή να τους πείσουμε, τι θα γίνει; Έχεις όνειρο για κάτι παραπάνω ή θα βολοδέρνεις σε αυτή την κατηγορία;»

Για μένα το πιο σημαντικό από όλα στη ζωή είναι να δημιουργήσεις κίνητρα. Σήμερα, λοιπόν, από τα παιδιά που έπαιξαν θα πρέπει να τους ρωτήσουμε ή να τους πείσουμε, τι θα γίνει; Έχεις όνειρο για κάτι παραπάνω ή θα βολοδέρνεις σε αυτή την κατηγορία;

Με τον Δημήτρη έχουμε κάνει μαζί σε δύο σχολές προπονητικής και εκτός από καλός προπονητής είναι και τίμιο παιδί. Γίνεται αγώνας μεγάλος και βγαίνουν τέτοιες συνεντεύξεις Τύπου. Αρχίζει να αλλάζει το επίπεδο. Θα αλλάξει. Θέλει μεγάλο αγώνα, γιατί ακολουθεί το ποδόσφαιρο την οικονομική κατάσταση της κοινωνίας μας».

Ο Μιρ Ντοράγκι ανέφερε:

«Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Προσπάθησαν, έκαναν τον αγώνα τους και έχασαν ευκαιρίες. Ήταν σημαντικό που σκοράραμε, αλλά ένα... ατύχημα έφερε την ισοφάριση».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΤετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 22:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep