Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Έμεινα στον Φωκικό γιατί πληρώνει»

Ο Δημήτρης Χαλούλος παραχώρησε συνέντευξη στον Sporfm Πάτρας 96.3, με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα της Άμφισσας. Στόχος του συλλόγου είναι και φέτος η γρήγορη παραμονή, όπως διευκρίνησε.


Αναλυτικά η συνέντευξη του 25χρονου αμυντικού.

- Δημήτρη, ούτε αυτή την χρονιά θα σε δούμε να φοράς την φανέλα της Παναχαϊκής…
Το πρωί ήμουν στην Άμφισσα, μίλησα με τον πρόεδρο του Φωκικού, τον κ. Παπαδημητρίου, τα βρήκαμε σε όλα, ήθελα να μείνω, με ήθελαν και αποφασίσαμε να κάνουμε έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο.

- Πλέον με νέες συνθήκες στην Άμφισσα καθώς προπονητής θα είναι ο Κριστόφ Βαζέχα, ένας μεγάλος άσος που έχει γράψει την δική του ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο…
Ο κ. Βαζέχα είναι μια μεγάλη προσωπικότητα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέρω πολύ καλά ότι ασχολείται πολύ με τους πιτσιρικάδες και έχει πολύ όρεξη για δουλειά. Από εκεί και πέρα θα γνωριστούμε καλύτερα στον Φωκικό…

- Είσαι ο πρώτος παίκτης που ανανεώσει φέτος στην ομάδα;
Ναι, όπως και πέρσι ήμουν η πρώτη μεταγραφή της ομάδας και φέτος έτσι έγινε για να μας πάει καλά και πάλι η χρονιά.

- Αλλάζουν φέτος οι στόχοι του Φωκικού;
Πέρσι άργησε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πήγε λίγο πίσω ο προγραμματισμός. Ήταν λίγο πιο δύσκολη η παραμονή, αν και θα μπορούσαμε να είχαμε κάποια αποτελέσματα και να το είχαμε καταφέρει νωρίτερα. Τώρα για τους στόχους θα μιλήσουμε με τον προπονητή και τον πρόεδρο, αλλά σίγουρα η γρήγορη παραμονή θα είναι και φέτος.

- Ένας λόγος που παρέμεινες στην Άμφισσα είναι πως πέρασες καλά εκεί. Τι άλλο έπαιξε ρόλο για να μείνεις εκεί;
Η αλήθεια είναι πως ο Φωκικός είναι ένα οργανωμένο σωματείο σε πολλά θέματα. Βέβαια, δεν έχει το δικό του γήπεδο, αλλά στο οικονομικό κομμάτι είναι άψογοι. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα, όλοι είναι κοντά στην ομάδα και μας βοηθούν και το είχα πει και πιο νωρίς πως πρώτα θα μιλήσω με τον Φωκικό. Είχα κάποιες προτάσεις και από το εξωτερικό, όμως, τα βρήκα με τον Φωκικό και θα ήθελα να μείνω εκεί.

- Με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο οι περισσότεροι κοιτούν να παίξουν στις ομάδες της πόλης τους.
Δεν μου έγινε κάποια πρόταση από την Παναχαϊκή ώστε να μπορέσω να απαντήσω είτε θετικά είτε αρνητικά. Από εκεί και πέρα ο Φωκικός έδειξε πόσο με θέλει κάνοντάς μου πρόταση. Η Παναχαϊκή δεν μου έκανε πρόταση, οπότε…

- Σε επίσημο επίπεδο δεν έγινε πρόταση…
Ε… φιλολογικά γίνονται και λέγονται πολλά, σε επίσημο όμως, δεν υπήρχε τίποτα.

- Δεν υποβόσκει η επιθυμία να αγωνιστείς στην ομάδα της πόλης σου;
Νομίζω, ότι η Παναχαϊκή είναι από τις πιο μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. Δεν το λέω επειδή είμαι από εδώ, ισχύει αυτό και από θέμα κόσμου και από θέμα δυναμικής. Όλα τα παιδιά της περιοχής κάποια στιγμή θέλουν να παίξουν στην ομάδα της πόλης τους, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι η Παναχαϊκή. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να έρθω μόνος μου στην ομάδα.

- Πως την είδες φέτος την Παναχαϊκή, που ήσουν για μια ακόμη φορά αντίπαλός της;
Η Παναχαϊκή ήταν από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, ειδικά στο τέλος έδειξε πολύ μεγάλη σταθερότητα. Στο τέλος αδικήθηκε από την διαιτησία και θα μπορούσε να ανέβει στην Σούπερ Λίγκα.

- Σε τι υπερείχε η Παναχαϊκή;
Είχε κάποιους παίκτες κλειδιά σε βασικές θέσεις. Έπαιξε ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, όπως θα πρέπει πάντα να παίζει αυτή η ομάδα.

- Πλέον στο πρωτάθλημα αναμένεται να «φυτευτούν» Ηρακλής, Βόλος, Καβάλα. Πως την βλέπεις αυτή την προοπτική;
Αν γίνει αυτό πιστεύω πως θα γίνει ακόμα καλύτερο το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Αν και φέτος ακόμα και αν δεν ανέβουν και αυτές οι ομάδες θα είναι πολύ δυνατό.

- Ήταν ρηχό το φετινό πρωτάθλημα;
Ήταν μια μίξη Β’ και Γ’ Εθνικής, από την άλλη ο Πλατανιάς ήταν στην θεωρία ομάδα Γ’ Εθνικής και ανέβηκε σε αντίθεση με συλλόγους που συμμετέχουν χρόνια στην Β’ Εθνική και δεν τα κατάφεραν. Ήταν δύσκολο όχι, όμως, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

- Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους ποδοσφαιριστές, άσχετα με το οικονομικό, τέθηκε και το σοβαρό ζήτημα της ασφάλισης.
Σίγουρα είναι δύσκολο για έναν παίκτη που μπαίνει στο γήπεδο και αν χτυπήσει να μην ξέρει πως θα έχει περίθαλψη. Είναι απαράδεκτο να γίνονται αυτά τα πράγματα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και να μην έχουν τον φόβο. Οι ποδοσφαιριστές μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το λύσουμε, όπως έγινε με την απεργία που κάναμε, αλλιώς, δεν γίνεται τίποτα.

- Μπορεί έναν ποδοσφαιριστή να τον επηρεάσει τελείως αρνητικά το οικονομικό κομμάτι στην ομάδα του;
Κανονικά δεν θα έπρεπε να μιλάμε γι’ αυτά τα θέματα. Θα έπρεπε οι ποδοσφαιριστές να παίρνουν αυτά που συμφωνούν, από εκεί και πέρα, στην κατάσταση που έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο και η χώρα μας, όταν κάποιος δεν έχει χρήματα για να «φάει» δεν μπορεί να αποδώσει τα δέοντα στον αγωνιστικό χώρο.

- Στο δίλημμα ανώτερη κατηγορία χωρίς απολαβές και χαμηλότερα με χρήματα, τι κερδίζει;
Το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλίζεις τα λεφτά σου, τώρα πια αυτό μετράει, το σε ποια κατηγορία παίζεις δεν είναι το σημαντικότερο…

- Δεν λένε πως πολλοί μίσησαν το χρήμα αλλά την δόξα κανείς;
Ναι, αλλά αν έχεις τόσο πολύ δόξα και δεν έχεις χρήμα… δεν μπορείς να ζήσεις στη συνέχεια της ζωής σου.

- Μιας και είπαμε Δόξα, η ομάδα του χωριού σου κάνει εξαιρετική πορεία.
Έτσι είναι τα παιδιά, η διοίκηση και ο κ. Ζήκος κάνουν πολύ καλή δουλειά, και κατάφεραν μια ομάδα όπως η Δόξα Μανωλάδας να παίξει στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.

- Στο θέμα της διαιτησίες, φέτος δικαίως έγινε όλος αυτός ο θόρυβος;
Νομίζω ασχολούμαστε πολύ με την διαιτησία στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό δεν ασχολείται κανείς και έχουμε δει και εκεί… σφαγές. Όλες οι ομάδες και αδικήθηκαν και ευνοήθηκαν άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Η διαιτησία κάνει την δουλειά της σωστά, άνθρωποι είναι και αυτοί και κάνουν λάθη όπως και εμείς μέσα στο γήπεδο, απλά να μην γίνονται επίτηδες. Και εμείς στον Φωκικό είχαμε αποφάσεις που επηρέασαν το αποτέλεσμα αλλά δεν μείναμε εκεί προσπαθήσαμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας.

- Μπορεί ένας διαιτητής να σου αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού, αυτό που λέμε να σου αλλάξει την ψυχολογία να σε εκνευρίσει;
Μπορεί να σε εκνευρίσει αλλά εκεί φαίνονται οι μεγάλοι παίκτες και οι μεγάλες ομάδες.

Last modified onΠαρασκευή, 13 Ιούλιος 2012 12:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep