Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Δωρεάν οι μετοχές»

Ο Δημήτρης Καραγιάννης εκτόξευσε βολές στον Σαρρή και δήλωσε ότι αποχωρεί.

Συνέντευξη Τύπου απολογιστικού χαρακτήρα έδωσε την Παρασκευή (13/06) ο Δημήτρης Καραγιάννης και σημείωσε ότι οι μετοχές παραχωρούνται στον Ερασιτέχνη, καθώς ο ίδιος δεν πρόκειται να συνεχίσει. Εκτόξευσε βολές προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, υποστήριξε ότι δεν έγιναν λάθη στη μεταγραφική περίοδο, μίλησε για τις αλλαγές προπονητών και αποκάλυψε ότι θα γίνουν αποκαλύψεις για τον Σαρρή στον Εισαγγελέα,

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Καραγιάννης:

«Δύο μέρες πριν, την Τετάρτη, στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, ήταν η τελευταία πράξη ενός προμελετημένου εγκλήματος. Της ανόδου δύο ομάδων από τη Football League. Ή καλύτερα έγινε αυτό που ήθελε η Super League. Να πέσουν δύο ομάδες. Σε όλο αυτό είχε μερίδιο και ο Σαρρής. Έχω το δικαίωμα να μην τον αποκαλώ κύριο τον Σαρρή. Δυο φορές μου επιβεβαίωσε ότι θα ανέβαιναν τρεις ομάδες φέτος. «Πρόσεξε όμως», μου είπε χαρακτηριστικά. «Την επόμενη σεζόν θα ανέβουν δύο ομάδες». Το γεγονός αυτό μου δίνει το δικαίωμα να μην τον αποκαλώ κύριο. Όποια ομάδα ήταν στο μπαράζ ήταν καταδικασμένη να μην ανεβεί. Απλά τους δυσκολέψαμε γιατί δεν περίμεναν να είμαστε εμείς στο μπαράζ. Έκλεισαν 16 μήνες που αναλάβαμε τις τύχες της ομάδας. Με την προηγούμενη διοίκηση οδηγούνταν στην καταστροφή.

Αναλάβαμε την ομάδα στα μισά του πρωταθλήματος πέρυσι και τη φτάσαμε στα έξι λεπτά πριν βγει. Η ομάδα μας διεκδίκησε κατά την περίοδο της θητείας μας, την άνοδο της στη Σούπερ Λίγκα τέσσερις φορές. Αυτό είναι ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες. Θέλω να αναλογιστείτε εξαιρώντας την περίοδο 2009-2011 πότε η ομάδα είχε ανάλογη πορεία. Θυμηθείτε τα επιτεύγματα εκείνης της μεγάλης ομάδας που αγωνίστηκε στην Ευρώπη.

Αν κάποιοι θεωρούν ότι εμείς φταίμε για τα τέσσερα χειρουργεία, γα τα δοκάρια, για τα χαμένα πέναλτι, για τις 33 κράμπες των αντιπάλων μας, ή γιατί ο Σιδηρόπουλος ή ο Ακρίβος δεν είδαν το καθαρό οφσάιντ της Ξάνθης, τότε έχουν κάθε δικαίωμα να το πιστεύουν. Θεωρώ όμως ότι η παρουσία μας ήταν πετυχημένη. Ούτε για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα συμφωνήσω από τους επικριτές μας. Ο Πόνσε δεν έπαιξε ούτε στον Πανηλειακό και αντικαταστάθηκε από τον Μόνχε. Ο Ακόστα αποδείχθηκε χειρότερος των προσδοκιών μας και αντικαταστάθηκε από τον Νικολιά. Ο Ολίσε αντικαταστάθηκε από τους Καρίλ και Κριστομπάλ που τραυματίστηκαν. Ο Γκέσιος από τον Ιωάννου. Κι αν μου πείτε για τον Γιενγκά αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα υγείας και πολύ σοβαρό.

Όποια ομάδα ήταν στο μπαράζ ήταν καταδικασμένη να μην ανέβει. Απλά τους δυσκολέψαμε γιατί δεν περίμεναν εμείς να είμαστε στο μπαράζ»

Ουδείς αλάνθαστος. Όμως δεν δέχομαι ότι τα λάθη τα κάναμε εσκεμμένα ή κοροϊδέψαμε τους φιλάθλους. Και λέγοντας για λάθη θα σας πω ότι το πρώτο ήταν η αποδοχή της μη απευθείας ανόδου των πρωταθλητών των δυο ομίλων στη Super League. Σε ραδιοφωνική συνέντευξη παραδέχτηκα το λάθος της επιλογής του Κοκότοβιτς. Η επιλογή του προπονητή έγινε για το καλό της ομάδας. Ήταν πολύ ακριβότερος και νομίζαμε ότι είχε αποκτήσει πολύ περισσότερες εμπειρίες. Κανείς δεν είναι με τη θέληση του κακός. Άλλο να κάνεις λάθη και άλλο να τα θες... Πιστέψαμε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Είχα παραδεχθεί επίσης ότι δεν ξέραμε να αντιμετωπίσουμε τα πλέι οφ. Ήμασταν η μοναδική ομάδα που είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μίνι προετοιμασία και αυτό τελικά αποδείχθηκε λάθος. Οι άλλες ομάδες δεν έκαναν προετοιμασία και τα πήγαν καλύτερα.

Από τα 14 παιχνίδια των πλέι οφ στα 12,5 ήμασταν πολύ καλύτερη ομάδα των αντιπάλων μας. Και αυτό αποδείχθηκε και στο μπαράζ και χρειάστηκε είτε η ικανότητα των ποδοσφαιριστών τους για καταστροφικό ποδόσφαιρο για να μας κόψουν βαθμούς, ή οι διαιτητές. Είχα τέλος παραδεχθεί Ότι η έπαρση είναι λάθος. Απλά αποδείχθηκε, ούτε καν το είχαμε σκεφτεί, ότι στο παιχνίδι των πλέι οφ με τη Νίκη αρκούσε μία ισοπαλία για να βγούμε απευθείας. Κάθε σώφρων άνθρωπος από τα παθήματα παίρνει μαθήματα και αποκτά εμπειρία.

Η ιστορία αυτή που έχει γραφεί πρέπει να είναι οδηγός μας. Από την άλλη οδηγήσαμε την ομάδα απόλυτα βαθιά έντιμα και με αξιοπρέπεια στα κακοτράχαλα μονοπάτια της Β' Εθνικής. Καταφέραμε να ανακαλέσουμε την απόφαση για την πραξικοματική διάλυση της ΠΑΕ και να καταστήσουμε την ομάδα μια καθόλα νόμιμη ΠΑΕ. Καταφέραμε να αποδείξουμε σε όλους ότι η διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου προήλθε από ακραία πολιτική παρέμβαση».

Για την άδεια:

«Αν κάποιοι θεωρούν ότι εμείς φταίμε για τα τέσσερα χειρουργεία, γα τα δοκάρια, για τα χαμένα πέναλτι, για τις 33 κράμπες των αντιπάλων μας, ή γιατί ο Σιδηρόπουλος ή ο Ακρίβος δεν είδαν το καθαρό οφσάιντ της Ξάνθης, τότε έχουν κάθε δικαίωμα να το πιστεύουν. Θεωρώ όμως ότι η παρουσία μας ήταν πετυχημένη»

«Καταθέσαμε στην επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ έναν φάκελο υπόδειγμα. Το μοναδικό αδύνατο σημείο ήταν η καθαρή λογιστική θέση. Το πρόσημο αυτό το αρνητικό το απέκτησε από την αγωνιστική απραξία όταν δεν είχαμε εισπράξεις. Πληρώναμε τις δόσεις του ΙΚΑ και της εφορίας, κάτι το οποίο τηρείται μέχρι σήμερα ευλαβικά, με αποτέλεσμα η ομάδα να διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και να μπορεί να κάνει μεταγραφές. Κάτι τελείως αντίθετο με άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκα, της Νίκης Βόλου συμπεριλαμβανομένης και άλλες που ούτε έξω από την εφορία δεν μπορούν να περάσουν.

Είναι πολύ παράξενο που πήραμε άδεια για τη Football League και όχι για τη Super League. Η έκθεση των ορκωτών λογιστών για το πρόσημο ότι θα ήταν θετικό την επόμενη σεζόν, δεν λήφθηκε υπόψη από την επιτροπή. Μετά από μεγάλες περιπέτειες καταφέραμε και πήραμε το ΕΑΚ, το νοικοκυρέψαμε και το κάνανε έδρα. Κι εδώ αντιμετωπίσαμε τις δυο ομάδες της Σούπερ Λίγκα για το κύπελλο».

Για τις δηλώσεις του Πάτση:

«Σας ανέφερα για τα περί αξιοπρέπειας. Σε όλη μου τη ζωή με συνόδευε κάτι τέτοιο και αυτό συνεχίζει και με οδηγεί στη ζωή μου. Με πείραξαν κάτι δηλώσεις προέδρου της Βορειοανατολικής πλευράς του Κραυσίδωνα. Όποιος έχει αξιοπρέπεια θα πρέπει πρώτα αυτός να τα κάνει αυτά που προτρέπει κάποιον. Του επιστρέφω λοιπόν τους χαρακτηρισμούς».

Για τα χρήματα που επενδύθηκαν κατά τη θητεία της διοίκησης:

«Λέγοντας για λάθη θα σας πω ότι το πρώτο ήταν η αποδοχή της μη απευθείας ανόδου των πρωταθλητών των δυο ομίλων στη Super League. Σε ραδιοφωνική συνέντευξη παραδέχτηκα το λάθος της επιλογής του Κοκότοβιτς»

«Τους 16 αυτούς μήνες το σίγουρο είναι ότι έβαλα χρήματα και έβαλα πολλά χρήματα κι εγώ κι ο Γιώργος Βαρούτσικος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Ήταν λίγοι αυτοί που έβαζαν χρήματα, αλλά αποτέλεσμα είναι ότι η ομάδα δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Μέχρι στιγμής που μιλάμε έχουν πληρωθεί τα πάντα».

Για την επόμενη μέρα:

«Έχω πει κατά καιρούς και το πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα είναι ο λαός της. Επειδή αφουγκράζομαι αμφισβήτηση, στην επόμενη Γενική Συνέλευση, που είναι την Τετάρτη 18/6 θα υποβάλλουμε όλοι την παραίτησή μας. Επιπροσθέτως τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι μέτοχοι που ξεπερνάμε το 60% των μετοχών, καταθέτουμε τις μετοχές μας στον Ερασιτέχνη και καλούμε όποιον μπορεί να έρθει να την αναλάβει δωρεάν. Δεν έχουμε καμία οικονομική απαίτηση. Κι εμείς θα είμαστε στην κερκίδα, όπως ήμασταν πάντα και δεν θα είμαστε στα ραδιόφωνα, στα μπλογκ και στις τηλεοράσεις για να ασκούμε κριτική».

Σε ερώτηση για τον κ. Σαρρή και την ΕΠΟ:

«Καταθέσαμε στην επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ έναν φάκελο υπόδειγμα. Κάτι τελείως αντίθετο με άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκα, της Νίκης Βόλου συμπεριλαμβανομένης και άλλες που ούτε έξω από την εφορία δεν μπορούν να περάσουν»

«Σε γενικές γραμμές είδαμε μία αναξιοπιστία από την ΕΠΟ. Εμείς το θεωρούμε πόλεμο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε φάκελο κόσμημα και να μην πάρουμε αδειοδότηση».

Για το αν η Σούπερ Λίγκα δεν θέλει τον Ολυμπιακό:

«Ποτέ δεν ήθελα να το σκέφτομαι αυτό αλλά εκεί πηγαίνει τώρα το μυαλό μου. Δεν ξέρω τον λόγο».

Για το αν θα επισκεφτεί τον εισαγγελέα για το θέμα του κ. Σαρρή:

«Τους 16 αυτούς μήνες το σίγουρο είναι ότι έβαλα χρήματα και έβαλα πολλά χρήματα κι εγώ κι ο Γιώργος Βαρούτσικος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Μέχρι στιγμής που μιλάμε έχουν πληρωθεί τα πάντα»

«Όπως αντιλαμβάνεστε ξέρουμε πράγματα που δεν τα ξέρει όλη η Ελλάδα. Ξέρουμε πράγματα τα οποία είναι αυτά που λένε τα εν οίκων μη εν δήμω. Δεν αφορούν όμως εμάς. Δεν έχουμε άλλο τρόπο. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει αν αυτά που ξέρουμε είναι μεμπτά και ποινικά κολάσιμα».

Για την αλλαγή προπονητή όταν η ομάδα ήταν πρώτη:

«Την αλλαγή του Μάνουελ Ρόκα την κάναμε για να γίνει ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα. Οι αλλαγές των προπονητών που λέτε, που δουλέψανε στον Ολυμπιακό, ήταν ο Βαζάκας, που αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, ο Μάνουελ Ρόκα που θα έχει τεράστια εξέλιξη στην προπονητική, ο Κοκότοβιτς που είπαμε ότι απέτυχε και ο Παντέλης. Όταν έφυγε από τον Πανιώνιο, ο Παντέλης, πήγαινε πολύ καλά η ομάδα. Κι όμως σκέφτηκα να τον πλησιάσω γιατί είχαμε πει ότι ο Μάνουελ Ρόκα, θα είναι υπηρεσιακός. Πήγε όμως καλά ο Ρόκα.

«Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι μέτοχοι που ξεπερνάμε το 60% των μετοχών, καταθέτουμε τις μετοχές μας στον Ερασιτέχνη και καλούμε όποιον μπορεί να έρθει να την αναλάβει δωρεάν. Δεν έχουμε καμία οικονομική απαίτηση»

Όταν αποφασίσαμε όμως να γίνει το ηλεκτροσόκ δεν ήταν ελεύθερος ο Παντέλης. Εγώ χάρηκα πάρα πολύ τα Χανιά, που κράτησαν όλη τη χρονιά τον ίδιο προπονητή. Τα Χανιά στο παιχνίδι των πλέι οφ ήταν πολύ βελτιωμένα. Τον Οκτώβριο δεν ήταν η ίδια ομάδα. Χάσαμε γιατί δεν παίξαμε καλά. Αυτό στα Χανιά οφείλεται γιατί έμεινε ο ίδιος προπονητής και δούλεψε. Άρα δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι δεν πρέπει να παραμένει ένας προπονητής σε μια ομάδα. Άλλα ότι κάναμε το κάναμε για το καλό της ομάδας. Με τον Βαζάκα χάσαμε από τα Χανιά, μια ομάδα που δεν είχε καν μονταριστεί. Άρα δεν ήταν αυτός ο προπονητής που θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα μέχρι τέλους».

Για το αν θα υπάρξουν κριτήρια για τη διάδοχη κατάσταση:

«Να έχει τη δυνατότητα να το κάνει και να μπορεί να πάει την ομάδα καλύτερα από εμάς».

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί διάδοχη κατάσταση:

«Σε γενικές γραμμές είδαμε μία αναξιοπιστία από την ΕΠΟ. Εμείς το θεωρούμε πόλεμο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε φάκελο κόσμημα και να μην πάρουμε αδειοδότηση»

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να συνεχίσω. Ρωτήστε όλους αυτούς οι οποίοι με έβρισαν έξω από το Βικελίδης από τα λεωφορεία. Κάποιος από αυτούς λοιπόν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την ομάδα. Αν δεν βρεθεί κανένας, η ομάδα θα πάει στη Γ' Εθνική, θα πάει στο τοπικό, εγώ Ολυμπιακός Βόλου θα είμαι και εκεί. Είναι θέμα αμφισβήτησης. Αυτό το λέω μόνο για μένα. Το ΔΣ θα παραιτηθεί, αλλά δεν ξέρω αν θα συνεχίσει. Εγώ για μένα μιλάω. Αν και ξέρω ότι κάποιοι δεν θέλουν να συνεχίσουν. Δεν είναι μόνο το οικονομικό βάρος, αλλά δεν είπα ποτέ ούτε ότι είμαι Βαρδινογιάννης. Σηκώσαμε μεγάλο βάρος».

Για το μπάτζετ που θα χρειαστεί η ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό την επόμενη σεζόν:

«Είναι πολλά που θα κρίνουν το μπάτζετ. Δεν μπορώ να απαντήσω. Είναι τι στόχο θα επιλέξεις, ποιους παίκτες θα επιλέξεις, τι συμβόλαια θα κάνεις. Τα χρήματα της φούτμπολ λιγκ είναι πάρα πολύ λίγα, άλλα έσοδα δεν υφίστανται, λίγα από τις χορηγίες, από τα διαρκείας και από τα εισιτήρια. Πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, ειδικά για τον προγραμματισμό που έγινε τα δύο χρόνια αυτά. Για να φτάσεις να διεκδικήσεις δύο φορές την άνοδο, πρέπει να είσαι συνέχεια με το χέρι στην τσέπη. Γι αυτό, αυτός που θα αναλάβει τον Ολυμπιακό πρέπει να είναι δυνατός».

«Ξέρουμε πράγματα που δεν τα ξέρει όλη η Ελλάδα. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει αν αυτά που ξέρουμε είναι μεμπτά και ποινικά κολάσιμα. Ρωτήστε όλους αυτούς οι οποίοι με έβρισαν έξω από το Βικελίδης από τα λεωφορεία. Κάποιος από αυτούς λοιπόν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την ομάδα. Αν δεν βρεθεί κανένας, η ομάδα θα πάει στη Γ' Εθνική, θα πάει στο τοπικό, εγώ Ολυμπιακός Βόλου θα είμαι και εκεί»

Για το τι φιλοσοφία θα ακολουθούσε αν έμενε στην ΠΑΕ:

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Καμία τέτοια. Δεν μένω. Αλλά θα άλλαζα εντελώς τη φιλοσοφία της ομάδας αν ήμουν νέα διοίκηση. Θα ξεκινούσαν από τους δύο Αλέξανδρους (Νικολιά και Ζέρη). Έχεις δύο εκπληκτικούς Αλέξανδρους».

Οι ποδοσφαιριστές τι έχουν να περιμένουν:

«Οι ποδοσφαιριστές ας πρόσεχαν να ανεβάσουν την ομάδα».

Πηγή: magnesiasports.gr

Last modified onΠαρασκευή, 13 Ιούνιος 2014 17:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep